ΠΑΟΚ : Διορία… Ευρώπης στον Αμπέλ

ΠΑΟΚ : Διορία… Ευρώπης στον Αμπέλ

Ο ΠΑΟΚ κρατά τον Φερέιρα γιατί δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Ο Πορτογάλος όμως θα παίξει «το κεφάλι του» στα προκριματικά.

Δεν είναι μόνο η αποζημίωση που ούτως ή άλλως έχει κάνει δύσκολο αυτό το διαζύγιο. Είναι και ο χρόνος που πιέζει ασφυκτικά. Πώς να αλλάξει προπονητή ο ΠΑΟΚ όταν σε μια εβδομάδα μόλις θα πρέπει να μπει σε τροχιά προετοιμασίας; Που να βρει άλλον. Ποιος θα αξιολογήσει το ρόστερ; Ποιος θα μπορεί να είναι πιο έτοιμος από τον Φερέιρα έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα.

Τα σκέφτηκε καλά όλα αυτά ο ΠΑΟΚ. Τα ζύγισε ο Ρέμπε. Τα εξήγησε στη διοίκηση. Και κάπως έτσι ο Αμπέλ παρέμεινε στη βάση του. Έστω με το «καπέλωμα» ενός αρχιγυμναστή που θα ανήκει στο κλαμπ και όχι στο team του (όπως έχει ο Ολυμπιακός τον Χρήστο Μουρίκη). Μιας υπόθεσης που έχει μπόλικο ζουμί και ρεπορτάζ, αλλά θα σου το εξηγήσω άλλη φορά: Κράτα μόνο ότι οι παίκτες έχουν καρφώσει τον Αμπέλ πολύ άσχημα για αυτή την «ειδική κατηγορία» δουλειάς του. Ένιωσαν ότι ξέμειναν από δυνάμεις. Σε σεζόν με ένα ματς την εβδομάδα. Γιατί; Διότι η δουλειά του Πορτογάλου δεν ήταν η ενδεδειγμένη.

Για να ξέρεις όμως αναγνώστη μου όλη την αλήθεια; Το θέμα Φερέιρα θα παραμείνει ανοιχτό στον ΠΑΟΚ. Στην ουσία, του δίνεται μια τελευταία ευκαιρία μέσω των καλοκαιρινών προκριματικών. Πέρσι ο Ολυμπιακός μπήκε στους ομίλους του champions league από την ίδια θέση. Και αυτό ο Ιβάν Σαββίδης δεν το ξεχνά. Μια πρόκριση 30 εκατ ευρώ.

Βεβαίως ο Ολυμπιακός είχε κανονική ομάδα. Είχε θέση «ισχυρού» στις κληρώσεις. Είχε σαφώς περισσότερα assets. Δεν είναι απλό να περάσεις από τρεις προκριματικούς. «Δεν είναι δυνατόν όμως να μην περάσει από έναν» απαντά ο ΠΑΟΚ. Από εκείνον που εξασφαλίζει αυτομάτως την παρουσία στους ομίλους του Europa League. «Να δούμε βεβαίως και την κλήρωση» λένε οι πιο ψύχραιμοι. Και φυσικά έχουν δίκιο. Αλλά η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι συγκεκριμένη.

Ο Αμπέλ θα παίξει το κεφάλι του στα προκριματικά. Τα ελαφρυντικά που θα του αναγνωριστούν είναι λίγα. Αν περάσει τον πρώτο γύρο μπορεί να νιώθει καλά. Αν βρεθεί στα προκριματικά του Europa, τέλη Αυγούστου επιβάλλεται να ανησυχήσει. Γιατί ο Ρέμπε είναι υποχρεωμένος ήδη. Να συνεχίσει να αναζητά στην αγορά προπονητή. Όπως και θα κάνει. Όταν καταφέρει να στείλει την ομάδα σε προετοιμασία στα λημέρια του Μπέου (Πήλιου). Όταν θεωρητικά θα υπάρχει ένα βασικό ρόστερ. Γιατί αυτή τη στιγμή ούτε αυτό υπάρχει με τα «εσωτερικά θέματα» που απασχολούν τον ΠΑΟΚ. Με ανανεώσεις κλπ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ