Η ΕΠΟ παράτεινε το μπαράζ παραμονής έως 31/08, αλλά η Ξάνθη θέλει και να σωθεί και να μην παίξει!

Η ΕΠΟ παράτεινε το μπαράζ παραμονής έως 31/08, αλλά η Ξάνθη θέλει και να σωθεί και να μην παίξει!

Απίθανα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με την Ξάνθη να… απειλεί τη Super League και να ζητάει να μην παίξει μπαράζ με τον Απόλλωνα!

Οπως είναι γνωστό εδώ και ημέρες, τόσο η Super League (ομόφωνα) όσο και η UEFA με τη FIFA, έχουν ξεκαθαρίσει ότι περίπτωση αναδιάρθρωσης αυτή τη στιγμή, δεν μπορεί καν να μπει υπό συζήτηση. Και αυτό έχει καταστεί σαφές στην ΕΠΟ, με σαφή τρόπο από τη Λίγκα, αλλά και με ξεκάθαρη απόφαση, ότι δεν ξεκινάει το νέο πρωτάθλημα εάν προχωρήσει σε πραξικόπημα και επιλέξει αυθαίρετα να αυξήσει τις ομάδες.

Επίσης, την Τετάρτη, με επίσημο έγγραφο της Λίγκας στην ΕΠΟ, ζητήθηκε να γίνει άμεσα ο ορισμός των διπλών αγώνων μπαράζ μεταξύ της Ξάνθης και του Απόλλωνα Σμύρνης, για να προκύψει η ομάδα που θα συμμετάσχει στη Super League τη νέα σεζόν.

Σήμερα, Παρασκευή 31/07, η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ συνεδρίασε και θα αποφάσισε να παρατείνει τη διεξαγωγή των αγώνων μπαράζ μεταξύ Ξάνθης και Απόλλωνα Σμύρνης έως τις 31 Αυγούστου, από 2 Αυγούστου, που ανέφερε η αρχική απόφαση! Και θα κληθεί στην Εκτελεστική Επιτροπή της Δευτέρας να ανακοινώσει τις ακριβείς ημερομηνίες των αγώνων. Με την παράταση να κάνει… χάρη στις ομάδες, οι οποίες για δικούς τους, αυθαίρετους λόγους, είχαν αποφασίσει ότι μπαράζ δεν θα γίνει!

Κι όμως, η ΠΑΕ Ξάνθη, ενώ γνώριζε όλες τις κινήσεις της Λίγκας, ενώ ψήφισε εναντίον της αναδιάρθρωσης, ξαφνικά έστειλε επιστολή στη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, απειλώντας ότι θα κινηθεί νομικά, επειδή η Super League ζήτησε από την ΕΠΟ να ορίσει το μπαράζ Ξάνθη – Απόλλων.

Με λίγα λόγια, η Ξάνθη και δεν θέλει να γίνει αναδιάρθρωση και θέλει να μείνει στη Super League χωρίς να παίξει αγώνα μπαράζ. «Μονά ζυγά δικά μας», δηλαδή για την Ξάνθη του Καλπαζίδη. Που φαίνεται ότι έχει μια διαφορετική αντίληψη των πραγμάτων. Και παρότι δεν θα έπρεπε να συμμετέχει καν στην κατηγορία, μετά το σκάνδαλο της πολυϊδιοκτησίας, έχει και απαίτηση να σωθεί, χωρίς να αγωνιστεί.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην επιστολή της στη Λίγκα, που φαίνεται ξεκάθαρα ότι είναι γραμμένη από τον Πανόπουλο:

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τα Μ.Μ.Ε. ότι έχετε αποστείλει ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, με την οποία ζητάτε τον άμεσο ορισμό μπαράζ.

Αν όντως αυτό συμβαίνει η έκπληξη μας δεν είναι μόνο δυσάρεστη, αλλά η ενέργειά σας αυτή συνιστά ευθεία παραβίαση του καταστατικού μας και των κείμενων διατάξεων, αφού εκτός των άλλων δεν έχει “παρθεί” καμία τέτοια απόφαση από το Δ.Σ. της Super League και επιπλέον δεν έχει ακόμη επικυρωθεί η βαθμολογία των θέσεων 7 – 14.

Ευχόμαστε να μην έχει συντελεστεί αυτή η θεσμική παρεκτροπή, άλλως οφείλετε να εξηγήσετε τους “ ΟΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ” σας οδήγησαν σε αυτή.

ΥΓ1: Ο Αείμνηστος Ηλίας Ηλιού είχε πει: «Θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα»

Με εκτίμηση,

Για την Α.Ο. «ΞΑΝΘΗ» Π.Α.Ε.»

Απίθανα πράγματα, που συμβαίνουν μόνο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πράγματα και αποφάσεις που επιβεβαιώνουν την ακαταλληλότητα των ποδοσφαιρικών αρχών και ειδικά της ΕΠΟ, που τίναξε όλα τα πρωταθλήματα που «ήλεγχε» στον αέρα και τώρα οι «προστάτες» της θέλουν να κάνουν το ίδιο και με τη Super League. Με τα σενάρια για… κουτσή αναδιάρθρωση και πρωτάθλημα-παρωδία… 15 ομάδων, να δίνουν και να παίρνουν!

Μιλάμε, βεβαίως, για την ίδια Ξάνθη που έχει διώξει όλους τους παίκτες της. Και που ο Πανόπουλος έχει ανακοινώσει ότι στις 14 Αυγούστου θα το «κλείσει» το μαγαζί…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ