Αναδιάρθρωση : Επικίνδυνα ανίδεοι, σχεδόν ανίκανοι

Αναδιάρθρωση : Επικίνδυνα ανίδεοι, σχεδόν ανίκανοι

Ένας Διακοφώτης, παρεάκι με άλλους Διακοφώτηδες απείλησαν ευθέως την κορυφαία επαγγελματική κατηγορία με καταστροφή, επειδή ένας Γραμμένος τους επέτρεψε να θέσουν σε ψηφοφορία τις εντολές που είχαν πάρει.

Δεν είναι αστείο! Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνα ανίδεοι (στην καλύτερη περίπτωση), σχεδόν ανίκανοι ή μάλλον ικανοί και έτοιμοι να επιχειρήσουν να κάνουν πράξη ο,τιδήποτε τους «παραγγελθεί» από τον χαλίφη!

Η αρχή έγινε με τον ορισμό του γηπέδου του Τελικού Αγώνα του Κυπέλλου για να εξυπηρετηθεί το σχέδιο της ΑΕΚ να μην αγωνιστεί δεύτερη φορά σε μια εβδομάδα με τον Ολυμπιακό, άρα να αποφύγει μια νέα, πιθανή, ήττα, η οποία θα προκαλούσε μεγάλες εσωτερικές εντάσεις και επικοινωνιακά ζητήματα στην ομάδα και στην εταιρεία.

Χθες, επιχειρήθηκε ένα ρεσάλτο στη δομή και στην διάρθρωση της κορυφαίας επαγγελματικής κατηγορίας με μια τεράστιας απιθανότητας πρόταση, η οποία επιχειρούσε να τροποποιήσει την προκήρυξη της κατηγορίας, όταν δύο ώρες πριν η ίδια η Super League 1 επιβεβαίωνε πάλι, υποβιβάζοντας τον Πανιώνιο, την  πλήρη ισχύ της προκήρυξης της!!!

Ένας απιθανόπουλος από την ΕΠΣ Δωδεκανήσου ονόματι Παναγιώτης Διακοφώτης ανακάλυψε , χωρίς να έχει καμία προς τούτο εξουσιοδότηση από κανένα και κατέθεσε, χωρίς από πουθενά να προκύπτει ανάλογη εξουσία του, μια συγκλονιστικά παλαβή πρόταση αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών κατηγοριών, την οποία ούτε η ίδια η Super League 2 δεν τόλμησε αφετηριακά να καταθέσει.

«Να γίνουν οι ομάδες της Super League 1 δεκαπέντε (!!!), με τον υποβιβασμό του Πανιωνίου, την διατήρηση της Ξάνθης και τον προβιβασμό του Απόλλωνα, καθώς το μπαράζ δεν πρέπει να διεξαχθεί επειδή είναι άκυρο». Γιατί είναι άκυρο το μπαράζ μεταξύ Απόλλωνα και Ξάνθης; «Επειδή δεν διεξήχθη έως τις 02 Αυγούστου, όπως είχε οριστεί». Κι η απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ, που αποφάσισε στις 31 Ιουλίου την παράταση διεξαγωγής των δύο αγώνων μπαράζ έως τις 31 Αυγούστου, άκυρη κι αυτή; «Εεεεε, να το δούμε, αλλά το μπαράζ είναι άκυρο»…

Σοβαρά και χωρίς καμία διάθεση υπερβολής αυτοί οι διάλογοι εξελίχθηκαν στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ.

Την πρόταση αυτή, αυτή την αλλοπρόσαλλη επινόηση, αυτή την ακραία παρέμβαση ενός προέδρου ερασιτεχνικής Ένωσης στην αυτοτέλεια της κορυφαίας επαγγελματικής Λίγκας ο κ. Γραμμένος, αυτή η ασκητική μορφή της εξυγίανσης, την έθεσε σε ψηφοφορία!! Τόλμησε, πρόεδρος της ΕΠΟ ων, να θέσει εν αμφιβόλω την προκήρυξη μιας επαγγελματικής ένωσης, προσφάτως (πριν από  δύο ώρες) επιβεβαιωμένη δια του υποβιβασμού του Πανιωνίου, καλώντας τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής να ψηφίσουν τι ακριβώς;

Το χαρτάκι που πήρε ο Διακοφώτης από τον χαλίφη, ο οποίος ήθελε ντε και καλά να προβιβάσει τον Απόλλων επειδή, προφανώς, αυτό υποσχέθηκε για δικούς του λόγους.

Κι ο πρόεδρος της ΕΠΟ προχώρησε σε μια ψηφοφορία με αντικείμενο τις εντολές του Διακοφώτη, οι οποίες αμφισβητούσαν μια ολόκληρη επαγγελματική κατηγορία, την κορυφαία δηλαδή.

Δεν έχει προηγούμενο στο ελληνικό ποδόσφαιρο η αβελτηρία του Γραμμένου. Δεν έχει καταγραφεί ποτέ ανάλογη διάθεση προέδρου, εγγυητή, υποτίθεται, σύμφωνα με το καταστατικό της ισονομίας, της αξιοπιστίας και της ακεραιότητας των διοργανώσεων ( συνεπώς και των διοργανωτριών αρχών) να επιχειρεί να ακυρώσει αποφάσεις της Super League 1, δια της πλαγίας οδού.

Το αποτέλεσμα της ψηφηφορίας ήταν ένας θρίαμβος για τον Ρόδιο παράγοντα και τους ομοίους του, αλλά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Κέρδισε ο κ. Διακοφώτης στην ψηφοφορία, αλλά δεν συγκέντρωσε την απαραίτητη πλειοψηφία των ¾, που απαιτείται από τη γνωστή τροπολογία Αυγενάκη, για να είναι νόμιμη η τροποποίηση μιας προκήρυξης.

Ένας Διακοφώτης, παρεάκι με άλλους Διακοφώτηδες απείλησαν ευθέως την κορυφαία επαγγελματική κατηγορία με καταστροφή κι έφτασαν ένα βήμα πριν το στόχο τους, επειδή ένας Γραμμένος τους επέτρεψε να θέσουν, χωρίς να έχουν κανένα απολύτως δικαίωμα από πουθενά, σε ψηφοφορία τις εντολές που είχαν πάρει.

Θα κέρδιζε ο κ. Διακοφώτης την ψηφοφορία αν είχε την ελάχιστη συμπαράσταση από αυτό το απίστευτο μόρφωμα που λέγεται Super league 2/Football League, που ξεκίνησε να υποστηρίξει μια πρόταση αναδιάρθρωσης ( τη δική της, με δεκαοχτώ ομάδες στην Super League 1) και κατέληξε να προτείνει «τι δεκαπέντε, τι δεκαέξι, τι δεκαοχτώ, το ίδιο είναι». Ούτε ότι απαιτείται τροποποίηση της δικής της προκήρυξης, ώστε να προκληθεί η αναγκαία καταστατικά σύγκρουση των δύο προκηρύξεων και να νομιμοποιηθεί η παρέμβαση της ΕΠΟ, δεν γνώριζε.

Αυτό είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο έν έτει 2020! Ένας Διακοφώτης, ένας Γραμμένος και μια Super League 1  να προσεύχεται για την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ στο οποίο θα καταφύγουν, όπως όλα δείχνουν, ο Απόλλωνας με την Ξάνθη για να ακυρώσουν την απόφαση της ΕΠΟ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ