Ένα ταλέντο από τη Masia που δεν «άνθισε» στα υπόψη του Τσάβι Ρόκα (vid)

Ένα ταλέντο από τη Masia που δεν «άνθισε» στα υπόψη του Τσάβι Ρόκα (vid)

Ο 28χρονος Πορτογάλος χαφ Γκας Λέντες έχει το αγωνιστικό προφίλ που αναζητά ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού για να συμπληρώσει τη μεσαία γραμμή.

Έχει κενό ο «άξονας» του Παναθηναϊκού και ο Τσάβι Ρόκα ψάχνει τον παίκτη (ή και τους παίκτες) που θα φέρει για να γεμίσει τις επιλογές του Ντάνι Πογιάτος. Αυτή τη στιγμή, ο Ισπανός προπονητής διαθέτει τους Κουρμπέλη και Αλεξανδρόπουλο ως «εξάρια», τον Αγιούμπ  και υπό προϋποθέσεις τον Βιγιαφάνιες ως «οχτάρια» και τον Μπουζούκη ως «δεκάρι».

Ο τεχνικός διευθυντής του Τριφυλλιού αναζητά έναν αμυντικό χαφ, ο οποίος θα αποτελέσει την αξιόπιστη εναλλακτική του Κουρμπέλη, όταν χρειαστεί και ταυτόχρονα, δεν θα στερήσει χρόνο από τον Αλεξανδρόπουλο. Έναν συμπληρωματικό παίκτη, ο οποίος θα κοστίζει λίγο, θα βοηθήσει μόλις το ζητήσει ο προπονητής, αλλά δεν θα εμποδίσει την εξέλιξη του μεγάλου ταλέντου της «πράσινης» ακαδημίας.

Σίγουρα, αυτός ο ποδοσφαιριστής δεν είναι ο Μπενιάτ Ετσεμπερία. Πρόκειται για έναν σπουδαίο μέσο, ο οποίος εάν αποκτηθεί, προορίζεται για βασικός. Διότι ο 33χρονος Βάσκος δεν μένει στον πάγκο. Όμως, η απόκτηση του Ετσεμπερία δεν καλύπτει το κενό πίσω από τον Κουρμπέλη, αφού ο Βάσκος έχει επιθετικά χαρακτηριστικά. Επιπλέον, ήδη ως box-to-box ήρθε τον Ιανουάριο ο Αγιούμπ με «βαρύ» συμβόλαιο, ενώ με τον Ετσεμπερία στην ενδεκάδα, ο Μπουζούκης θα καθιερωθεί ως… αναπληρωματικός…

Σύμφωνα με τις «διαρροές» των Agent leaks, ο Ρόκα μελετάει πιο… ταπεινές και φτηνές επιλογές για τη μεσαία γραμμή. Περιπτώσεις όπως ο Πορτογάλος εξτρέμ Αντόνιο Σαβιέρ, ο οποίος κοστίζει λιγότερο, κατά την εκτίμηση του Ρόκα μπορεί να βοηθήσει και δεν «δεσμεύει» φανέλα βασικού.

Ή ο 28χρονος Βραζιλιάνος με πορτογαλικό διαβατήριο, Γκας Λέντες. Ο Λουίς Γκουστάβο Λέντες γεννήθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου του 1992 στη Μπράγκα, ανδρώθηκε ποδοσφαιριστά στη «Μασία» της Μπαρτσελόνα, θεωρήθηκε μεγάλο ταλέντο, στελέχωσε τις μικρές Εθνικές της Πορτογαλίας, αλλά δεν έκανε το ξεπέταγμα στην καριέρα του και περιορίστηκε στη Μπαρτσελόνα Β.

Μετά τη Βαρκελώνη, ο Λέντες έπαιξε στη Ρίο Άβε, στη Θέλτα (στην οποία τον είχαν στις ρεζέρβες το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα), τη Ρέους Ντεπόρτιε και εσχάτως τη Νουμάνθια. Από αυτή έμεινε ελεύθερος στις 22 Ιουλίου και ψάχνει τον επόμενο προορισμό του.

Φέτος, ο Λέντες είχε μία γεμάτη σεζόν 34 συμμετοχές και 2.732 λεπτά. Κατά κύριο λόγο, παίζει αμυντικός ή κεντρικός χαφ, είναι αριστεροπόδαρος και αναλαμβάνει δημιουργικά καθήκοντα από χαμηλά στο γήπεδο. Διακρίνεται για τις μεγάλες μπαλιές του, ενώ αρέσκεται να παίρνει τη μπάλα από τους αμυντικούς και να την ανεβάζει. Δεν διαθέτει ταχύτητα, αλλά έχει καλή τεχνική κατάρτιση. Επίσης, δεν διστάζει να επιστρατεύσει σκληράδα, η οποία φέτος του κόστισε δέκα κίτρινες κάρτες και μία απ’ ευθείας κόκκινη.

Ο Λέντες έχει προταθεί στον Ρόκα από συνεργαζόμενο Ισπανό μάνατζερ και ταιριάζει στο αγωνιστικό προφίλ που ψάχνει. Για τον ποδοσφαιριστή, ο Ρόκα έχει συγκεντρώσει πληροφορίες από ανθρώπους που δούλεψαν μαζί του στα τμήματα υποδομής της Μπαρτσελόνα και είναι θετικές. Ο Λέντες ήταν ένα μεγάλο ταλέντο που δεν… άνθισε στην ώρα του, ωστόσο σε ένα μέγεθος όπως ο Παναθηναϊκός, θα είχε την ευκαιρία για την επανεκκίνηση του!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ