Νέες μειώσεις: Τα 18 εκατ. ευρώ δεν κλείνουν τη τρύπα του ΠΑΟΚ

Νέες μειώσεις: Τα 18 εκατ. ευρώ δεν κλείνουν τη τρύπα του ΠΑΟΚ

Το χάος του μέχρι... χθες ΠΑΟΚ, δυσκολεύει αφάνταστα την επόμενη μέρα του, παρά τις οικονομικές «ενέσεις» από πωλήσεις και πρόκριση.

Δουλεύει. Και σε σχέση με τα προηγούμενα είναι βέβαιο πως δουλεύει καλύτερα. Ακόμη και έτσι όμως ο δρόμος για την «οικονομική εξυγίανση» είναι μακρύς για τον ΠΑΟΚ. Η θηλιά του FFP, και τα αμέτρητα λάθη των ανθρώπων που εμπιστεύτηκε ο Ιβάν Σαββίδης την επένδυση του έχουν σχηματίσει μια κατάσταση μη αναστρέψιμη.

Εκείνη που θέλει τον Δημήτρη Γιαννούλη και τον ΤσούμπαΆκπομ να έχουν «κλείσει» θέση στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης. Για τον Άκπομ η νεότερη πληροφορία είναι πως θα ταξιδέψει στη Γερμανία. Για τον Γιαννούλη δεν έχει διαρρεύσει κάτι παραπάνω πέρα από την βεβαιότητα πως θα είναι και εκείνος στο «πακέτο» του αντίο μετά το ματς με τη Μπενφίκα. Για τον Άκπομ υπάρχει ήδη συμφωνία. Κάπως έτσι είναι τα πράγματα και για τον διεθνή μπακ.

Ο Δικέφαλος τις τελευταίες 50 ημέρες έχει κάνει βήματα προς τα εμπρός. Ξεκίνησε με μια σειρά από αποχωρισμούς που ελάφρυναν πολύ το «σάλαρικαπ» του. Ο Βέρνμπλουμ, ο Μαουρίσιο, ο Στοχ ακόμη και ο εμβληματικός Βιεϊρίνια. Έκανε στροφή 180ο μοιρών στα τηλεοπτικά με μια καλή συμφωνία με τη Nova. Εξασφάλισε μια θέση στους ομίλους των κυπέλλων Ευρώπης. Πήρε έστω κάτι από την πώληση του Λημνιού που «εγκληματικά» έφτασε τέσσερις μήνες μακριά από το δικαίωμα να φύγει σαν ελεύθερος.

Με 7+8+3 εκατ ευρώ εξασφάλισε 18 εκατ ευρώ για τα ταμεία του. Δεν έχει βεβαία όπως και οι υπόλοιποι τον «μποναμά» των διαρκείας και γενικώς δεν ξέρει τι θα συμβεί με τη «δεξαμενή» των εισιτηρίων. Και αυτό είναι κάτι που δεν μπορείς να το παραβλέψεις. Η απώλεια αυτή υπολογίζεται περί τα 7-8 εκατ ευρώ. Άρα τα έξτρα έσοδα είναι κάπου στα 10 εκατ ευρώ σε σχέση με πέρσι.

Παρά ταύτα όμως είναι ένα καλό πρώτο βήμα. Και μαζί μια επιβεβαίωση για το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος που δημιούργησαν οι άνθρωποι που εμπιστεύτηκε ο Ιβάν Σαββίδης. Ένας επενδυτής με την «αδυναμία» να μην μπορεί να είναι πάνω από τα «λεφτά του».

Όπως και να έχει: Το ζωνάρι σφίγγει και άλλο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ΌλαφΡέμπε έχει ήδη χτυπήσει τις περισσότερες πόρτες των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ ζητώντας μείωση των συμβολαίων τους. Σε παίκτες που έχουν μείνει υποχρεωτικά στο ρόστερ γιατί δεν υπάρχει τρόπος να φύγουν. Αλλά και σε άλλους που υπολογίζονται για τη πρώτη γραμμή.

Φυσικά το κοινό του Δικεφάλου δεν διαθέτει… λογιστικό γραφείο. Και όπως και σε αντίστοιχες περιπτώσεις αυτό που τον ενδιαφέρει δεν είναι να καταλάβει πως μια ομάδα με έναν ισχυρό οικονομικό παράγοντα έφτασε ως εδώ, αλλά πως ο ΠΑΟΚ θα μπορέσει να παραμείνει ανταγωνιστικός στην κορυφή. Είναι απίθανο να πανηγυρίζει κάποιος που σήμερα έφυγε ο Λημνιός, που αύριο θα τον ακολουθήσουν ο Άκπομ και ο Γιαννούλης: Κάποια από τα σημαντικότερα πρόσωπα στις επιλογές του ΑμπέλΦερέιρα.

Οι Θεσσαλονικείς κέρδισαν μέσω της κακής παρουσίας τους στα playoffs το δικαίωμα να φέρουν στο προσκήνιο δύο ποδοσφαιριστές που επί της ουσίας προσγειώθηκαν απευθείας στην εντεκάδα. Τον Τζόλη και τον Μιχαηλίδη. Μαζί με την έξυπνη κίνηση με την απόκτηση του Σβαμπ οι κινήσεις «ουσίας» για το νέο ρόστερ είναι τρεις. Παίκτες που ο Αμπέλ τους έχει μαζί του από την αρχή της προετοιμασίας. Που έχουν ήδη ρόλο στην ομάδα. Πολύ καλή κίνηση είναι και ο ΣαϊντίΓιάνκο έστω ως δανεικός.

Το πόσο απλό όμως είναι να καλύψεις όλα τα κενά είναι κάτι που μπορεί να αποδειχθεί μόνο στο γήπεδο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ