Τι περιμένει ο Γιάννης Αναστασίου;

Τι περιμένει ο Γιάννης Αναστασίου;

Οι φήμες του τελευταίου καιρού τον ήθελαν να αποτελεί έναν από τους υποψήφιους αντικαταστάτες του Ένινγκ. Ο Καρυπίδης πήρε τελικά τον Μάντζιο. Και ο Αναστασίου συνεχίζει να περιμένει έναν πάγκο μεγάλης ομάδας. «Γλυκοκοιτάζοντας» τις… παλιές αγάπες.

Κυκλοφορεί ελεύθερος περίπου ένα χρόνο. Από τις 16 Νοεμβρίου 2019, όταν και ο Ατρόμητος αποφάσισε να λύσει τη συνεργασία του με τον Γιάννη Αναστασίου, ο Έλληνας προπονητής έχει επιλέξει να απέχει από τους πάγκους. Δεν είναι η πρώτη φορά που μένει άνεργος για καιρό. Το κάνει από επιλογή. Μέχρι να βρει τις κατάλληλες συνθήκες και να δουλέψεις με τις προϋποθέσεις που εκείνος θα θέσει.

Άλλωστε αυτό έκανε και μετά την αποχώρησή του το 2015 από τον Παναθηναϊκό, ομάδα στην οποία έκατσε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη. Έμεινε εκτός για έναν χρόνο, πριν πάει στη Ρόντα. Ακολούθησε η Κορτράικ, η Ομόνοια Λευκωσίας και ο Ατρόμητος για μερικούς μήνες. Δεν «κόλλησε» στο Περιστέρι. Πλήρωσε την έλλειψη υπομονής που υπάρχει στις ελληνικές ομάδες. Η διοίκηση ήθελε να τον διατηρήσει στον πάγκο, ο κόσμος όμως πίεζε πολύ. Και συνήθως αυτή η πίεση σηματοδοτεί εξελίξεις και οδηγεί σε αποφάσεις.

Ο Αναστασίου είχε πολλές προτάσεις από πέρσι τον Νοέμβριο. Είχε από την Ελλάδα, που δεν έγιναν γνωστές. Είχε από την Κύπρο για να επιστρέψει εκεί. Δεν τον έπεισε καμία.

Δεν του έδωσε καμία τις «εγγυήσεις» που εκείνος ζητάει. Να δουλέψει με ηρεμία, έχοντας το σταφ του στο πλάι του, με υπομονή και πλάνο. Με ένα πρότζεκτ που όταν θα το υπογράψει, θα τηρηθεί κιόλας. Που η στήριξη θα είναι μέχρι τέλους.

Ένα πρότζεκτ παρόμοιο με εκείνο που το 2013 είχε αναλάβει στον Παναθηναϊκό. Με εμπιστοσύνη, με πίστη στο πλάνο και στη δουλειά που έχει να προσφέρει. Αυτές τις συνθήκες περιμένει ο Αναστασίου. Έχοντας στο μυαλό το… παρελθόν.

Ο Άρης θα ήταν μια περίπτωση που ευχαρίστως θα τη συζητούσε. Άλλωστε φιλοδοξία του είναι η επιστροφή σε έναν «μεγάλο» πάγκο. Και ο Άρης αποτελεί μία μεγάλη ελληνική ομάδα. Με ιστορία, κόσμο, φιλόδοξη διοίκηση, με καλές κινήσεις στη μεταγραφική αγορά, με διοικητική σταθερότητα. Ο Άρης επέλεξε τελικά τον Άκη Μάντζιο ως αντικαταστάτη του Μίχαελ Ένινγκ. Αλλά ο Αναστασίου θα συνεχίσει να περιμένει.

Οι πληροφορίες και τα σενάρια από την ελληνική ποδοσφαιρική πιάτσα θέλουν τον Έλληνα προπονητή να έχει αναζητήσει τι ακριβώς συμβαίνει στα ενδότερα του Παναθηναϊκού. Τι σκέφτονται στη διοίκηση των «πράσινων» για τον Ντάνι Πογιάτος. Για να το κάνουμε πιο λιανά; Πόσο… χρόνο διαθέτει ακόμα ο νεαρός προπονητής. Αν κρίνεται ήδη από Κυριακή σε Κυριακή ή αν έχει τη στήριξη ό,τι κι αν συμβεί. Αυτά είναι που ρώτησαν οι «άνθρωποι» του Αναστασίου.

Τα όσα άκουσαν; Κάνουν τον Έλληνα προπονητή να περιμένει. Διότι οι παλιές αγάπες δεν ξεχνιούνται…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ