«Συμμαχία» Ελλάδας – Κύπρου – Ιταλίας πίσω από τις «ελληνικές» μεταγραφές στην Ασκολι

«Συμμαχία» Ελλάδας – Κύπρου – Ιταλίας πίσω από τις «ελληνικές» μεταγραφές στην Ασκολι

Ο (Κύπριος) ατζέντης Δημήτρης Ζήνωνος, πρόσωπο-κλειδί στις μεταγραφές των (Ελλήνων) Δώνη, Αυλωνίδη, Βέλλιου στην (ιταλική) Ασκολι!

Δεν το λες και το πιο συνηθισμένο πράγμα του κόσμου. Το αντίθετο. Από την εποχή της Ρόμα (Μανωλάς, Τοροσίδης, Χολέμπας) ποτέ άλλοτε τρεις Ελληνες ποδοσφαιριστές στην συνυπήρξαν σε μία ιταλική ομάδα. Κι όμως, από φέτος αυτό συμβαίνει. Στην Ασκολι. Η οποία είδε την… ελληνική ευκαιρία και ενέταξε στο δυναμικό της τρεις Ελληνες ποδοσφαιριστές: Χρήστο Δώνη, Τάσο Αυλωνίτη, Απόστολο Βέλλιο.

Πώς προέκυψε αυτή η… σύμπτωση; Κατ’ αρχάς δεν ήταν σύμπτωση. Διότι στο ποδόσφαιρο, σε τέτοιου τύπου μεταγραφές, δεν υπάρχουν συμπτώσεις. Υπάρχουν τα… σωστά πρόσωπα, στη σωστή στιγμή, με τις σωστές διασυνδέσεις και τον σωστό τρόπο για να κλείσουν τα deals. Και αυτό έκανε ο Κύπριος ατζέντης Δημήτρης Ζήνωνος. Ο οποίος δούλεψε και έκλεισε και τις τρεις υποθέσεις των Ελλήνων ποδοσφαιριστών.

Εχει ενδιαφέρον να σημειώσουμε ότι τα deals που επιτεύχθηκαν και με τους τρεις ποδοσφαιριστές, λέγεται ότι ξεπερνούσαν κάθε προσδοκία των ιδίων. Όπως προκύπτει από την Ιταλία, ο Δώνης υπέγραψε συμβόλαιο με την ομάδα της Serie B, με απολαβές πολύ υψηλότερες από εκείνες που του προσέφερε ο Παναθηναϊκός. Ο Αυλωνίτης υπέγραψε 2ετές συμβόλαιο, με περίπου 200.000 τον χρόνο και ο Βέλλιος επίσης διετές, με σχεδόν τα ίδια χρήματα. Συμφωνία που ικανοποίησαν απόλυτα όλους εμπλεκόμενους και για αυτόν τον λόγο ολοκληρώθηκαν με ταχύτατους ρυθμούς.

Σε αυτό το σημείο έχει σημασία να αναφέρουμε ότι το «κλειδί» στις τρεις αυτές υποθέσεις ήταν η σχέση του Κύπριου ατζέντη με τον πρώην ποδοσφαιριστή της Κέρκυρας και νυν σκάουτ της Ασκολι, Ντάβιντε Γκράσι. Και δεν αποκλείεται η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών να μην ολοκληρωθεί. Καθώς η «συμμαχία» Ελλάδας – Κύπρου – Ιταλίας σε μεταγραφικό επίπεδο, είναι πιθανό να συνεχιστεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ