Κάποτε «παράγκα», μετά «μεζονέτα», τώρα «εξυγίανση»

Κάποτε «παράγκα», μετά «μεζονέτα», τώρα «εξυγίανση»

Ο Κούλα Χασάν, ο Σαραϊδάρης με τη φόρμα του ΠΑΟΚ, ο Σπανός που μάταια προσπαθεί να κάνει τον Ατρόμητο Λέστερ, το VAR, τα ανθρώπινα λάθη που είναι μόνιμα «στην υγεία της εξυγίανσης» και το «φέρτε πίσω τις Τετάρτες και τις Κυριακές μας».

Το θυμάστε το ανέκδοτο με το όργιο και τον απελπισμένο που φωνάζει «να οργανωθούμε λίγο ρε παιδιά», αλλά κανείς δεν του δίνει σημασία; Κάπως έτσι θα πρέπει να νιώθει από το βράδυ της Τετάρτης και ο μεγαλομέτοχος του Ατρομήτου Γιώργος Σπανός. Σε φάση «να οργανωθούμε λίγο ρε παιδιά, έχω φάει δύο και δεν έχω ρίξει κανέναν»…

Το ελληνικό ποδόσφαιρο εξακολουθεί να βρίσκεται σε βαθύ σκοτάδι. Απόδειξη, το γεγονός ότι όσα καταγγέλλονταν μεγαλοφώνως τα προηγούμενα χρόνια, εξακολουθούμε να τα βρίσκουμε μπροστά μας. Υπάρχουν ομάδες που ευνοούνται διαρκώς και τα «ανθρώπινα λάθη» των διαιτητών και των βοηθών τους, όλως… τυχαίως ευνοούν αυτές τις συγκεκριμένες ομάδες και ποτέ βρε παιδί μου, ούτε για το ξεκάρφωμα, τον εκάστοτε αντίπαλό τους.

Παράλληλα οι διαιτητές και οι βοηθοί τη «σκαπουλάρουν» με την… πατροπαράδοτη κάλυψη του παρατηρητή, ο οποίος φυσικά ανήκει στον ίδιο ευρύτερο κύκλο που κάποτε λεγόταν «παράγκα», μετέπειτα ο Αγγελος Φιλιππίδης την έχρισε «μεζονέτα» και πλέον κυκλοφορεί και διασκεδάζει το κοινό ως «εξυγίανση».

Μη σου τύχει πάντως, να ξεκινάς τη χρονιά ως «μικρομεσαίος», να έχεις κάνει τα κουμάντα σου και να έχεις διαλέξει δανεικούς «τεφαρίκια», να κάνεις πορεία πρωταθλητισμού κερδίζοντας τον θαυμασμό της φίλαθλης Ελλάδας και να τρακάρεις πάνω στην… εξυγίανση.

Και άντε μια φορά θα την παλέψεις, αφού όλοι το ξέρουν ότι δεν σηκώνει Λέστερ το δύσμοιρο ελληνικό πρωτάθλημα. Τη δεύτερη φορά που θα την πατήσεις και πάλι από «κοράκι» και πάλι στον ίδιο τόπο του εγκλήματος, τι κάνεις;

Ο ιδιοκτήτης του Ατρομήτου Γιώργος Σπανός μετά την αναμέτρηση για το πρωτάθλημα στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ, ένα ματς στο οποίο ο διαιτητής άλλαξε τις ισορροπίες με πέναλτι – εφεύρεση που υπέδειξε υπέρ της ομάδας του Ιβάν Σαββίδη δήλωσε ότι «η εξυγίανση έκανε πολλά βήματα προς τα πίσω».

Το βράδυ της Τετάρτης, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε τον Ατρόμητο στον πρώτο προημιτελικό αγώνα Κυπέλλου και προηγήθηκε με γκολ οφσάιντ. Ηταν μάλιστα τόσο οφσάιντ που ακόμη και τα σάιτ που διαφημίζουν οπαδικές εφημερίδες του ΠΑΟΚ αναγκάστηκαν να βάλουν το βίντεο και να μην ξεφτιλιστούν περισσότερο στα μάτια των αναγνωστών, που με τόσο αγώνα μάζεψαν πουλώντας το αφήγημα της εξυγίανσης…

Πλέον, με το Κύπελλο στα προημιτελικά και το πρωτάθλημα να παίρνει φωτιά, τα δείγματα της εξυγίανσης έχουν πια δοθεί προς πάσα κατεύθυνση.

Απλά για να συνοψίσουμε μερικά – ανθρώπινα πάντα – λάθη στην εποχή της εξυγίανσης, ο Κούλα Χασάν, ο βοηθός που χωρίς να έχει κανένα εμπόδιο και καμία δικαιολογία δεν είδε δύο εκτεθειμένους παίκτες του ΠΑΟΚ στον προημιτελικό με τον Ατρόμητο, ήταν ο ίδιος

  • που δεν είδε τον Πρίγιοβιτς να είναι εκτεθειμένος στο περυσινό ματς του Καυταντζογλείου με τον Ηρακλή,
  • ενώ λίγο αργότερα ήταν βοηθός του Κύζα που έγραψε τη δική του ιστορία στον ημιτελικό Κυπέλλου απέναντι στον Παναθηναϊκό στην Τούμπα.

Για την ιστορία στον περυσινό τελικό του Βόλου, την εξυγίανση εκπροσώπησε ο Κάλφογλου… Επίσης για την ιστορία να σημειώσουμε ότι ο Κούλα Χασάν υπήρξε στην ίδια διαιτητική ομάδα με τον Δημήτρη Σαραϊδάρη που πλέον φοράει τη φόρμα του ΠΑΟΚ και κάθεται στον πάγκο του Δικέφαλου. Ο Σαραϊδάρης, ο οποίος πέρυσι ήταν και σε αρκετά ματς παρατηρητής του βοηθού που τυφλώθηκε από τους προβολείς της Τούμπας.

Λεπτομέρειες, θα πείτε… Ιδιαίτερα από τη στιγμή που η μπάλα πλέον πάει στην κερκίδα και το χιλιοτραγουδισμένο VAR, το οποίο αν μη τι άλλο σε κάτι τέτοιες φάσεις που βγάζουν μάτια θα έδινε λύσεις.

Μέχρι να μπει όμως η τεχνολογία στη ζωή μας, τα ανθρώπινα λάθη θα είναι «στην υγεία της εξυγίανσης» και οι πραγματικοί φίλαθλοι και ποδοσφαιρόφιλοι θα εξακολουθούν να ζητούν πίσω τις Τετάρτες και τις Κυριακές τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ