Η κωμωδία συνεχίζεται: Στο ΟΑΚΑ ο τελικός του Κυπέλλου με πρόταση… Δημητρίου!

Η κωμωδία συνεχίζεται: Στο ΟΑΚΑ ο τελικός του Κυπέλλου με πρόταση… Δημητρίου!

Πώς το σύστημα των «βλαχοπροέδρων» κατάφερε να στείλει τον τελικό του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ με 11 ψήφους και η... αρνητική ψήφος-παρωδία της ΑΕΚ!

Είναι να γελάει κανείς με την ΕΠΟ και το κατάντημά της. Είναι να γελάει με αυτούς που τη διοικούν και εκθέτουν καθημερινά το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μια Ομοσπονδία που πλέον δεν σέβεται ούτε τους ίδιους τους κανονισμούς της. Ούτε τις προκηρύξεις των διοργανώσεών της. Κάνοντας ακόμη ένα «μαγειρείο», πάλι για να γίνει ο τελικός του Κυπέλλου εκεί που συμφέρει τον κουμανταδόρο του συστήματος. Πάμε, όμως, να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, για να καταλάβετε με τι έχουμε να κάνουμε.

Την Πέμπτη το πρωί διεξήχθη η προγραμματισμένη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ. Ένα από τα θέματα που τέθηκαν προς συζήτηση ήταν η έδρα του τελικού του Κυπέλλου της σεζόν 2020-21, με αλλαγή της προκήρυξης. Το θέμα τέθηκε σε συζήτηση. Και εκεί ακούστηκε η πρόταση του γνωστού Παναγιώτη Δημητρίου, ο οποίος πρότεινε να οριστεί ως έδρα του τελικού το ΟΑΚΑ. Μια πρόταση στην οποία αντέδρασαν έντονα Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ, που εκπροσωπούν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην ΕΕ της ΕΠΟ.

Αυτό που ζήτησαν οι ομάδες ήταν να ισχύσει η προκήρυξη του Κυπέλλου της σεζόν 2019-20, που προέβλεπε να διεξαχθεί ο τελικός σε ουδέτερη έδρα και όχι στο γήπεδο κάποιας εκ των δύο φιναλίστ. Αναλυτικά: «Ο τελικός αγώνας θα διεξαχθεί σε ουδέτερο γήπεδο, ήτοι σε γήπεδο που δεν αποτελεί την έδρα καμίας από τις δύο ομάδες που συμμετέχουν σ΄ αυτόν και το οποίο θα ορισθεί με νεότερη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο. Η Ε.Π.Ο. επίσης δύναται να αποφασίσει ως έδρα του τελικού, γήπεδο που ανήκει σε ξένη ομοσπονδία».

Η πρόταση μπήκε σε ψηφοφορία και κόντρα στις βουλές των ομάδων, οι βλαχοπρόεδροι αποφάσισαν να επιβάλλουν το ΟΑΚΑ ως έδρα του τελικού του Κυπέλλου της σεζόν 2020-21, με σχετική τροποποίηση της προκήρυξης της διοργάνωσης. Συγκεκριμένα, η πρόταση Δημητρίου πέρασε με 11 ψήφους υπέρ (όλες από τα μέλη των ΕΠΣ), ενώ κατά ψήφισαν Αγραφιώτης (Ολυμπιακός), Μπουτσικάρης (Πρόεδρος Super League, Παναθηναϊκός), Γκαγκάτσης (ΠΑΟΚ) και Ασλανίδης (ΑΕΚ).

Βεβαίως, για όσους ξέρουν και καταλαβαίνουν τι γίνεται, επί της ουσίας η απόφαση για το ΟΑΚΑ αποτελεί μια επίδειξη δύναμης του συστήματος της ΕΠΟ. Του συστήματος που πλέον… αγαπάει την ΑΕΚ, τον Μελισσανίδη και τα εργαλεία του, όπως ο Γιαννάκης και ο Θωμάς. Μάλιστα, ήταν τόσο καλά φτιαγμένο το σκηνικό, που μέχρι και ο εκπρόσωπος της ΑΕΚ ψήφισε… κατά, προκαλώντας ειρωνικά γέλια. Σε μια ψηφοφορία, που ήταν τόσο δραματική, όσο οι εκλογές για πρόεδρο στο Ιράκ, την εποχή του Σαντάμ Χουσεΐν. Του μοναδικού υποψηφίου…

Αντί επιλόγου: Εχει σημασία να αναφέρουμε ότι για ακόμη μία φορά το επαγγελματικό ποδόσφαιρο σέρνεται να υποταχθεί στις βουλές μιας ακατάλληλης ομοσπονδίας και προσώπων που ουδεμία σχέση έχουν με το πραγματικό ποδόσφαιρο, επειδή έτσι θέλει ο «μεγάλος». Αλλά ακόμη πιο δύσκολο είναι να είσαι ΠΑΟΚ, να έχεις δώσει εκατομμύρια ευχές για να στηρίξεις αυτή τη διοίκηση και πλέον να κάνει άλλος κουμάντο σε εκείνους που εσύ μοίρασες τις ωραίες ευχές σου…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ