Που να τα δεις εσύ αυτά… λαλάκη παιδί μου;

Που να τα δεις εσύ αυτά… λαλάκη παιδί μου;

Ο… λαλάκης και όλοι οι… λαλάκηδες αυτού του κόσμου που ζουν για να βλέπουν τον Ολυμπιακό να χάνει μιλάνε για… πρεσβευτές. Αυτοί που δεν ξέρουν τι είναι Ευρώπη, τι είναι Τσάμπιονς Λιγκ.

Κόμπλεξ. Χαρακτηρίζει τους… λαλάκηδες αυτού του τόπου. Αυτούς που ο Ολυμπιακός τους έχει κάνει από μικρά παιδιά προφανώς να βλέπουν εφιάλτες. Πόσο δε μάλιστα όταν ο Ολυμπιακός είναι ο πραγματικός πρέσβης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όχι ο Παναθηναϊκός που λατρεύουν καθώς ως γνωστόν εδώ και μια δεκαετία δεν υπάρχει στο χάρτη και η Ευρώπη τον έχει εγκαταλείψει. Με τον Απόλλωνα έπαιζε η αγαπημένη ομάδα του Λαλάκη σήμερα. Όχι η ομάδα της τσέπης του. Αυτή δεν έχει καταφέρει να δει πως είναι οι όμιλοι του Τσάμπιονς Λιγκ.

Βλέπει κάθε χρόνο τον Ολυμπιακό να παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ και παρακαλεί να χάνει. Να βρει μια παρηγοριά είτε από τον καναπέ, όπως πέρσι, είτε από την ανυποληψία συνολικά. ΠΑΟΚ και ΑΕΚ άλλωστε ψάχνουν το… όνειρο στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Η ΑΕΚ ψάχνει επιτέλους κανά βαθμό σε όμιλο μετά το 0 σε αυτόν του Τσάμπιονς Λιγκ πρόπερσι. Αυτή είναι η τρίτη ομάδα του λαλάκη. Κυρίως από… υποχρέωση.

Ο Ολυμπιακός που είναι η μοναδική ομάδα με μεγάλες νίκες, μεγάλες προκρίσεις και μεγάλες παρουσίες σε τοπ επίπεδο. Η ομάδα που δίνει βαθμούς στην Ελλάδα και την κρατάει ζωντανή. Μόνος του.

Που είναι ο πρέσβης της χώρας μας. Που είναι ανταγωνιστικός σε υψηλό επίπεδο όπως απέναντι στη Σίτι που μέχρι το 80΄ την απειλούσε με ισοφάριση. Έχασε τελικά 3-0 με δύο γκολ στο φινάλε, και οι κομπλεξικοί λαλάκηδες πανηγυρίζουν. Μπορεί να έβαλαν και φανέλα Σίτι, το συνηθίζουν. Πανηγυρίζουν γιατί πήραν ανάσα. Χαρές άλλες άλλωστε δεν έχουν. 18 πόντους, με το συμπάθιο, ήταν η διαφορά του πρωταθλητή Ολυμπιακού από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, στην χρονιά της σκληρής εξυγίανσης.

Και τώρα βλέπουν τον Ολυμπιακό σε τοπ επίπεδο να παλεύει. Έχει 9 σερί ήττες εκτός έδρας ο Ολυμπιακός πλέον στο Τσάμπιονς Λιγκ. Βαρύ λες στο άκουσμα της είδησης. Λες για να έχει 9 σερί ήττες θα έχει χάσει από μεγαθήρια, όπως η… Εστερσουντ, η Βίντι, η ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, η Σλόβαν Μπρατισλάβας, η Καμπάλα για να θυμηθούμε την αυθεντικά ομάδα της καρδιάς του Λαλάκη…

Δεν έχει χάσει εκτός έδρας όμως από τέτοιες ομάδες. Η τεράστια αποτυχία του Ολυμπιακού είναι πως δεν έχει πάρει αποτέλεσμα από την Γιουβέντους στο Τορίνο, την Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη, την Μπάγερν στο Μόναχο, την Τότεναμ στο Λονδίνο, την Σίτι στο Μάντσεστερ.

Η μεγάλη αποτυχία του Ολυμπιακού είναι ότι έχασε από την καλύτερη Σπόρτινγκ των τελευταίων χρόνων στη Λισαβόνα, ότι ηττήθηκε με τον τρόπο που ηττήθηκε από την Πόρτο, ότι έχασε από τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι παίζοντας με 10 παίκτες από το 60. Αυτή είναι η μεγάλη αποτυχία του Ολυμπιακού που μπήκε πέρσι στους ομίλους από το δύσκολο μονοπάτι με τρεις προκριματικούς, που κοίταξε στα μάτια πέρσι όλους τους αντιπάλους του, που προκρίθηκε επί της Άρσεναλ πέρσι στο Γιουρόπα Λιγκ και πρόπερσι επί της Μίλαν στους ομίλους.

Λαλάκη παιδί μου, που να τα δεις εσύ αυτά; Το Τσάμπιονς Λιγκ άλλωστε είναι ξεχασμένη υπόθεση για σένα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ