Η UEFA ξεφτίλισε την ΕΠΟ και αποκάλυψε τη μεθόδευση του Κυπέλλου: Ακατάλληλη η Ριζούπολη!

Η UEFA ξεφτίλισε την ΕΠΟ και αποκάλυψε τη μεθόδευση του Κυπέλλου: Ακατάλληλη η Ριζούπολη!

Η ΕΠΟ ψευδώς επέμενε ότι η Ριζούπολη έχει άδεια UEFA. Αλλά η UEFA έκρινε ακατάλληλο το γήπεδο και επέβαλλε την Τούμπα ως έδρα του Ελλάδα-Σλοβενία!

Μπορείς να κοροϊδεύεις πολλούς για λίγο καιρό, λίγους για πολύ καιρό αλλά όχι όλους όλο τον καιρό. Σίγουρα, ο Αβραάμ Λίνκολν δεν είχε στο μυαλό του τον Παναγιώτη Δημητρίου, τον «αυγοσπάστη» Ψαρόπουλο και τα άλλα καμάρια της «εξυγίανσης» όταν είπε τη συγκεκριμένη φράση. Αλλά να που η εφαρμογή της στη σύγχρονη ποδοσφαιρική κοινωνία της Ελλάδας, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Με την Εθνική Ελλάδος να διασύρεται για ακόμη μία φορά, λόγω των χειρισμών της ΕΠΟ. Μιας ΕΠΟ, που εκτέθηκε ανεπανόρθωτα και αποκαλύφθηκε με κάθε επισημότητα η μεθόδευση της υπόθεσης «Τελικός Κυπέλλου 2020».

Τι συνέβη; Μόλις την Τρίτη, λοιπόν, η UEFA ενημέρωσε την ΕΠΟ ότι η Ριζούπολη ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να χρησιμοποιηθεί ως έδρα της Εθνικής για το παιχνίδι με τη Σλοβενία για την 6η αγωνιστική του Nations League. Γιατί απαγορεύεται, ενώ η Ομοσπονδία την είχε ορίσει ως γήπεδο διεξαγωγής του αγώνα; Διότι πολύ απλά, η Ριζούπολη δεν πληροί καμία διεθνή προδιαγραφή, δεν είναι εγκεκριμένο γήπεδο από την UEFA. Ολοι οι χώροι του γηπέδου κρίθηκαν ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία. Και για αυτόν τον λόγο η έδρα του αγώνα με τη Σλοβενία παραμένει η Τούμπα. Στην πιο επιβαρυμένη πόλη της Ελλάδας, τη Θεσσαλονίκη…

Εδώ, όμως, προκύπτουν μια σειρά από σοβαρά ζητήματα, που εξευτελίζουν την ΕΠΟ και αποκαλύπτουν ωμά το στήσιμο, τη μεθόδευση που έλαβε χώρα το καλοκαίρι, με τον ορισμό του τελικού του Κυπέλλου για τις 26 Ιουλίου (21:00), σε ένα γήπεδο που η ίδια η UEFA χαρακτηρίζει ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ. Και το οποίο, βεβαίως, είναι ακατάλληλο και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για αγώνες τέτοιου επιπέδου.

Οπως γίνεται αντιληπτό, το θέμα δεν είναι καθόλου απλό για την ΕΠΟ και όσους μεθόδευσαν το έκτρωμα του Κυπέλλου το καλοκαίρι. Διότι, τότε, ψευδώς και υποκριτικά, διάφοροι φωστήρες της Ομοσπονδίας υποστήριζαν ότι η Ριζούπολη έχει «άδεια από την UEFA». Μάλιστα, ο Ολυμπιακός είχε εκδώσει και επίσημη ανακοίνωση, με την οποία είχε ενημερώσει ότι θα κινηθεί νομικά και κατά του προέδρου της επιτροπής διοργανώσεων, Παναγιώτη Δημητρίου, καθώς ο ίδιος φέρεται να δήλωσε ψευδώς ότι η Ριζούπολη έχει άδεια UEFA.

Η απόφαση της UEFA να κόψει κάθε συζήτηση για διεξαγωγή του αγώνα Ελλάδα-Σλοβενία στη Ριζούπολη, παρά την επίσημη πρόταση της ΕΠΟ για αλλαγή της έδρας, είναι ένα ηχηρό χαστούκι στη φαιδρή καλοκαιρινή προπαγάνδα, τόσο της ΕΠΟ, όσο και των εντολοδόχων της. Και πλέον, οι νομικές ενέργειες της ΠΑΕ Ολυμπιακός, μάλλον θα πρέπει να αρχίσουν να ανησυχούν λίγο περισσότερο τους εμπνευστές της χυδαιότητας.

Από εκεί και πέρα, όπως συμβαίνει πάντα, το ψέμα, η κοροϊδία και η προσπάθεια αλλοίωσης της πραγματικότητας ήρθαν στο φως. Αποκαλύφθηκαν περίτρανα και η αλήθεια έλαμψε σαν ηχηρό χαστούκι στην αλητεία και την υποτακτικότητα του συστήματος. Και αυτή είναι μόνο η αρχή. Το τεφτέρι έχει καταγεγραμμένα ακόμη πολλά ανδραγαθήματα που έρχονται ένα ένα στην επιφάνεια. Με τη Ριζούπολη, ωστόσο, να αποτελεί μια υπόθεση που θα πονέσει πολύ το σύστημα. Όχι μόνο γιατί διασύρθηκε, εξευτελίστηκε και αποκαλύφθηκε. Αλλά διότι ο Νόμος είναι αμείλικτος με εκείνους που ψεύδονται και μεθοδεύουν καταστάσεις. Καλά να περάσουν, λοιπόν…

ΥΓ. Περιμέναμε να δούμε εάν η Ομοσπονδία θα την ελάχιστη ευαισθησία και ηθική να ανακοινώσει τι πραγματικά συνέβη με τη Ριζούπολη και το αίτημά της για αλλαγή έδρας του αγώνα με τη Σλοβενία. Αλλά το μόνο που έκανε ήταν να εκδώσει μία αστεία ανακοίνωση 44 λέξεων, στην οποία απλώς ενημέρωσε ότι το παιχνίδι με τη Σλοβενία θα διεξαχθεί στην Τούμπα (18/11). Τίποτε άλλο. Ούτε γιατί ανακοινώθηκε αυτό μόλις 8 ημέρες πριν, ούτε τι απάντησε η UEFA για τη Ριζούπολη. Είπαμε, καλά ξεμπερδέματα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ