Πολυϊδιοκτησία: Το ‘πε το ‘πε ο Ουζουνίδης ότι αφεντικό είναι ο Καλπαζίδης

Πολυϊδιοκτησία: Το ‘πε το ‘πε ο Ουζουνίδης ότι αφεντικό είναι ο Καλπαζίδης

Είναι αποκαλυπτικότατες οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της νέας ΠΑΕ Ξάνθης και επιβεβαιώνουν απολύτως όσα ήδη από τον Δεκέμβριο του 2019 αποκάλυψε και κατάγγειλε ο Ολυμπιακός για την ειδική σχέση που συνέδεε τον Καλπαζίδη με την ΠΑΕ Ξάνθη.

Ο κ. Φάνης Ουζουνίδης αντιπρόεδρος της (νέας) Π.Α.Ε. Ξάνθη, υπό τον ιδιοκτήτη κ. Μπιλ Πάπας μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης για την νέα κατάσταση στην ομάδα και για τη σχέση που τη συνδέει με τα γήπεδα ιδιοκτησίας του περιβόητου «εθνικού ανιψιού» κ. Γιάνη Καλπαζίδη, για τα οποία (μαζί με το ξενοδοχείο/διοικητήριο) έγινε μεγάλος λόγος στη διαδικασία διερεύνησης της σχέσης πολυιδιοκτησίας μεταξύ ΠΑΟΚ και Ξάνθης.

Αμέσως μετά τη συνέντευξη αποκαλύφθηκε ότι αποδόθηκαν στον κ. Ουζουνίδη φράσεις που δεν είπε ποτέ και συγκεκριμένα ότι ανέφερε « δεν έχουμε καμία σχέση, ούτε με τα γήπεδα, ποδοσφαίρου που βρίσκονται μπροστά στο ξενοδοχείο των Πηγαδίων, είναι άλλου επιχειρηματία και δεν χρησιμοποιούμε κανένα από τα γήπεδα αυτά, έχουμε δύο δικά μας και θα φτιάξουμε και άλλα, εντός των επόμενων μηνών».

Ο κ. Ουζουνίδης δεν θα μπορούσε να έχει αναφέρει όσα του αποδόθηκαν για ένα πολύ απλό λόγο. Επειδή γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ότι οι ελάχιστοι, πριν τη διακοπή λόγω της πανδημίας, αγώνες που διεξήχθησαν με γηπεδούχο ομάδα της ΠΑΕ Ξάνθη διεξήχθησαν ακριβώς στα γήπεδα που βρίσκονται μπροστά από το ξενοδοχείο και τα οποία ανήκουν στην ιδιοκτησία του κ. Καλπαζίδη. Το γεγονός γνωρίζει άριστα και ο κ. Κούγιας ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Λάρισα με την αναπτυξιακή ομάδα της οποίας αγωνίστηκε στο γήπεδο μπροστά από το ξενοδοχείο ιδιοκτησίας Καλπαζίδη η ομάδα «κάτω των 17» της ΠΑΕ Ξάνθη.

Τι, ακριβώς, δήλωσε ο κ. Ουζουνίδης; «Υπάρχουν τα βοηθητικά της ΠΑΕ και τα γραφεία. Τα γήπεδα μπροστά από το ξενοδοχείο είναι ιδιοκτησία άλλου προσώπου. Δεν μας αφορά εμάς, δεν έχουμε καμία νομική σχέση. Έχουμε σχέση εκμετάλλευσης για τις ανάγκες των ακαδημιών. Υπάρχει μια σχέση μίσθωσης – εκμετάλλευσης, αλλά λόγω Covid έπαψε και αυτή η σχέση. Σήμερα δεν υπάρχει καμία. Και μιλάμε για μίσθωση δύο ή τριών γηπέδων από τα επτά ή οχτώ. Εμείς, πλέον, κάνουμε τους σχεδιασμούς μας για επέκταση του προπονητικού κέντρου της ομάδας».

Είναι αποκαλυπτικότατες οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της νέας ΠΑΕ Ξάνθης και επιβεβαιώνουν απολύτως όσα ήδη από τον Δεκέμβριο του 2019 αποκάλυψε και κατάγγειλε ο Ολυμπιακός για την ειδική σχέση που συνέδεε τον κ. Καλπαζίδη με την Π.Α.Ε. Ξάνθη, μετά την αγορά του ξενοδοχείου της ομάδας και του προπονητικού κέντρου της, δηλαδή των γηπέδων, τα οποία χρησιμοποιούσε η Ξάνθη ιδιοκτησίας του κ. Πανόπουλου για τις ανάγκες της ομάδας.

Η νέα ΠΑΕ Ξάνθη ομολογεί ότι της είναι απαραίτητα, ότι χρειάζεται τα γήπεδα ιδιοκτησίας του κ. Καλπαζίδη, ανιψιού του κ Ιβάν Σαββίδη,  και αποκαλύπτει ότι και η ίδια διατηρεί με την εταιρεία Βαϊαλαντ μια σχέση εκμετάλλευσης για τις ανάγκες των ακαδημιών της ομάδας.

«Υπάρχει και σχέση μίσθωσης – εκμετάλλευσης» αποκαλύπτει ο κ Ουζουνίδης και αποδεικνύει στην πράξη πως τα όσα επικαλούνταν οι κ. κ. Πανόπουλος και Συγγγελίδης, ότι, δήθεν, τους αρκούσαν για τις ανάγκες της Π.Α.Ε., όταν την είχαν στην ιδιοκτησία τους, τα δύο γήπεδα της εταιρείας στα Πηγάδια του Δήμου Αβδήρων και συνεπώς δεν χρειάζονταν τα εφτά ή οχτώ γήπεδα της Βάϊλαντ των Κιμμερίων του Δήμου Ξάνθης, συνεπώς δεν υπήρχε σχέση μεταξύ τους και με τον κ Καλπαζίδη.

«Έχω σχέση μίσθωσης – εκμετάλλευσης» ειδικά στην περιοχή που αναφερόμαστε σημαίνει ότι η σχέση αυτή είναι μονόδρομος, καθώς, εκτός τω ν άλλων, καμία άλλη διαθέσιμη υποδομή δεν υφίσταται στον συγκεκριμένο χώρο και όλες οι δραστηριότητες της ΠΑΕ συγκεντρώνονταν στα γήπεδα ιδιοκτησίας του κ. Καλπαζίδη.

Οι αιτιάσεις του κ. Πανόπουλου της περιόδου της αποδεδειγμένης πολυιδιοκτησίας με τον Π.Α.Ο.Κ. του κ. Σαββίδη, μέσω του εθνικού ανιψιού κ. Καλπαζίδη αποδεικνύονται εντελώς αστήρικτες και δια στόματος Ουζουνίδη, ενώ την ίδια ώρα πιστοποιείται πλήρως η σχέση που συνέδεε την εταιρεία συμφερόντων Καλπαζίδη με την Π.Α.Ε. και τις άμεσες καθημερινές τη ανάγκες.

Και η νέα ΠΑΕ Ξάνθη έχει ανάγκη τα γήπεδα ιδιοκτησίας Καλπαζίδη και για το λόγο αυτό διατηρεί μαζί του μια σχέση μίσθωσης – εκμετάλλευσης (για τις ανάγκες των ακαδημιών), την οποία διαφορετικά δεν θα διατηρούσε σε τόσο δύσκολες οικονομικά εποχές και χωρίς κανένα έσοδο από καμία πηγή, καθώς το πρωτάθλημα της Super league 2  δεν έχει ξεκινήσει καν και δεν υπάρχουν καθόλου έσοδα για την εταιρεία.

Η αποκάλυψη αυτή καθιστά επιτακτική την ανάγκη πολύ σύντομα να ξεκινήσει από τα δικαστικά όργανα της Ε.Π.Ο. ( την αρμόδια Επιτροπή Εφέσεων) η διερεύνηση της υπόθεσης της πολυιδιοκτησίας ΠΑΟΚ και Ξάνθης σύμφωνα με τη γνωστή απόφαση του CAS, το οποίο διατήρησε ακέραιο το πόρισμα και την αρμοδιότητα της ΕΕΑ και ζήτησε την ουσιαστική εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Η υφιστάμενη εκκρεμότητα δεν μπορεί να παραμένει και να δηλητηριάζει το εν εξελίξει πρωτάθλημα, καθώς, εκτός των άλλων, αφορά σε μια υπόθεση που ξεκίνησε το 2018 και ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η εκδίκαση της σε εθνικό επίπεδο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ