Ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του

Ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του

Ο καιρός που όλα αυτά θεωρούνταν (πολύ κακώς) «απλές παρασπονδίες» και κανένας δεν ασχολούνταν πέρασε ανεπιστρεπτί εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο.

Ηθικό δίδαγμα: Όποιος ή όποιοι από την Ε.Π.Ο. σκέφτηκαν να διαρρεύσουν είτε σε φίλιες Π.Α.Ε., είτε σε Μ.Μ.Ε. απόρρητα προσωπικά δεδομένα και αυτά, στη συνέχεια, να δουν το φως της δημοσιότητας με τις ανάλογες ερμηνείες, σκέφτηκε πολύ άσχημα για τον ίδιο, για την Ομοσπονδία (στην οποία εργάζεται ή την οποία διοικεί), για την Π.Α.Ε., που ήθελε να τη βγάλει από τη δυσχερή θέση και να την εξυπηρετήσει και για το Μ.Μ.Ε. που χωρίς περίσκεψη, χωρίς αιδώ δημοσίευσε τα δεδομένα αυτά.

Ο λόγος; Όλη αυτή η διαδικασία της διαρροής και η μετέπειτα δημοσίευση των προσωπικών (και εταιρικών) δεδομένων συνιστούν βαρύτατη παράβαση του νόμου, αποτελούν κακουργηματική πράξη και τιμωρούνται βαρύτατα.

Εξηγούμαι: Σχετικά με τις διαρροές των προσωπικών δεδομένων των συμβολαίων του Μάριου Σιαμπάνη με τον Ολυμπιακό και τον Άρη προκύπτει προφανής και εύκολα αποδείξιμη βλάβη τόσο του ποδοσφαιριστή όσο και των δυο εταιρειών, που είδαν και διάβασαν φόρα παρτίδα πρώτα στην επίσημη ιστοσελίδα του Π.Α.Ο.Κ, και στη συνέχεια σε όλα τα Μ.Μ.Ε. λεπτομερείς περιγραφές (συνοδευόμενες από τις σχετικές φωτογραφικές απεικονίσεις) όλες τις «γαργαλιστικές λεπτομέρειες» των μεταξύ τους συμβάσεων δίκην λαϊκού αναγνώσματος. Η διαρροή είναι απολύτως βέβαιο και φωτογραφικά αποδεδειγμένο (για τόσο ηλίθιους μιλάμε) ότι προήλθε από την Ε.Π.Ο. και ειδικά από το Τμήμα Μητρώου Δελτίων, στο οποίο φυλάσσονται όλα τα επικυρωμένα αντίγραφα συμβολαίων που η Λίγκα διαβιβάζει αφού πρώτα τα εγκρίνει.

Την πολιτική ευθύνη της διαρροής την έχει το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο. που κατέχει τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Ιδιότητας Ποδοσφαιριστών (Παναγιώτης Διακοφώτης) , στην εξουσία της οποίας υπάγεται το Τμήμα Μητρώου Δελτίων και, σε τελευταία ανάλυση, ο Πρόεδρος της Ε.Π.Ο. « ο δικός μας Γραμμένος».

Η διασύνδεση «Π.Α.Ο.Κ. – Διακοφώτης – Γραμμένος» είναι αυτόματη, επιπέδου 5G και δεν προκαλεί την παραμικρή απορία σε κανένα που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα στην Ε.Π.Ο.

Την φυσική ευθύνη της διαρροής την έχει, προφανώς, είτε η προϊσταμένη του Τμήματος Μητρώου Δελτίων, πρόσωπο στενά συνδεδεμένο και της απολύτου εμπιστοσύνης του κ. Διακοφώτη, είτε άλλος υπάλληλος του Τμήματος, που είχε πρόσβαση στη φύλαξη των συμβολαίων. Εναπόκειται στην Ε.Π.Ο. να τον ανακαλύψει και να τον ονοματίσει. Ώστε να ακολουθήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες ενώπιον της δικαιοσύνης.

Στο ίδιο Τμήμα Μητρώου Δελτίων και ειδικότερα στο Τμήμα Διεθνών Μετεγγραφών, το πασίγνωστο T.M.S., καταβλήθηκε προσπάθεια από τον Εκτελεστικό γραμματέα της Ε.Π.Ο. κ. Αλέξη Δέδε να πέσει η ευθύνη για τη διαρροή στα Μ.Μ.Ε. της επιστολής της FIFA, σχετικά με την αποζημίωση κατάρτισης του ποδοσφαιριστή Κρίστινσον (Λάρισα – Ολυμπιακός).

Η ερμηνεία του κ. Δέδε «το έγγραφο της FIFA ήρθε στο T.M.S. και δεν πρωτοκολλήθηκε στο πρωτόκολλο της Ε.Π.Ο.» είναι επιπέδου « φύσην πονηράν καταβαλλείν ου ράδιον», δηλαδή μια οργανωμένη απόπειρα να φύγει από πάνω του η ευθύνη ( έχει σύμφωνα με το Καταστατικό της Ε.Π.Ο., άρθρο 56, παρ.3, εδάφιο στ την ευθύνη της αλληλογραφίας της Ομοσπονδίας) και να μεταφερθεί στο T.M.S., ένα τμήμα της Ε.Π.Ο. που έχει, αποκλειστικά για περιπτώσεις διεθνών μετεγγραφών, απευθείας επαφή με τις Π.Α.Ε.

Τι επεδίωξε να πει ο ποιητής; Ότι δεν έχει καμία ευθύνη για τη διαρροή, ότι αυτή έγινε (αν έγινε) από το T.M.S. και ότι (ακραίο σενάριο, αλλά υπαρκτό) «ρωτήστε εκεί στον Ολυμπιακό τον υπεύθυνο της Π.Α.Ε. για το T.M.S. να σας πει τι έγινε».

Τι ξέχασε ή παρέλειψε να αναφέρει; Ότι η αλληλογραφία δεν αφορούσε διεθνή μετεγγραφή, δηλαδή εισαγωγή στοιχείων για κάποιον ποδοσφαιριστή από την Π.Α.Ε. Ολυμπιακός, αλλά μια επιστολή της FIFA που απευθύνονταν στην Ε.Π.Ο. (δηλαδή στον ίδιο) και περιλάμβανε ερωτήματα για το οικονομικό σκέλος της μετεγγραφής, ώστε να προσδιοριστεί η Αποζημίωση Κατάρτισης του σωματείου του αλλοδαπού γκολκίπερ.

Πως εμφανίστηκε στα Μ.Μ.Ε. η απλούστατη αυτή ιστορία; Ως «έρευνα της FIFA για τη μετεγγραφή του Κρίστινσον», με σαφή υπονόηση για «παράνομες διαδικασίες» και υπαρκτές φαντασιώσεις «για κόλπα μεταξύ Ολυμπιακού και Λάρισας».

Διευκρίνηση: Αν η FIFA ζητούσε απαντήσεις αποκλειστικά από τον Ολυμπιακό θα απεύθυνε το έγγραφο στην ερυθρόλευκη Π.Α.Ε., έστω και μέσω του T.M.S. Η FIFA στο έγγραφο της ζητάει από την Ε.Π.Ο. απαντήσεις, σε αυτήν διαβιβάζει στις 02.12.2020 το έγγραφο και από αυτή ζητάει έως 08.12.2020 απαντήσεις. Πότε πήρε το έγγραφο ο Ολυμπιακός; Στις 14.12.2020.

Σε όλη αυτή την οργανωμένη και σχεδιασμένη από την ίδια την Ε.Π.Ο. απόπειρα να πληγεί σε εθνικό επίπεδο αλλά και διεθνώς η αξιοπιστία του Ολυμπιακού και να υπονοηθούν σχέσεις εξάρτησης με τη Λάρισα η απάντηση της Ε.Π.Ο. ξέρετε ποια ήταν; «Πως κάνετε έτσι μωρέ, πήραμε παράταση μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου»… Αυτό απάντησε ο πολιτικός προϊστάμενος του Τμήματος Μητρώου Δελτίων κ. Διακοφώτης όταν η κατάσταση στριμοκωλίασε…
Ότι η διαρροή του εγγράφου της FIFA έγινε από την Ε.Π.Ο. είναι περισσότερο βέβαιο από ότι αύριο ο ήλιος θα βγει από την ανατολή. Το ίδιο βέβαιο είναι πως έγινε από τα κεντρικά στελέχη της Ομοσπονδίας σε συγκεκριμένο έντυπο για να πληγεί ο Ολυμπιακός, ώστε να προσφερθούν υπηρεσίες στην ταλανιζόμενη «εξυγίανση».

Τα δεδομένα των δύο διαρροών από την Ε.Π.Ο. προσωπικών δεδομένων φυσικών προσώπων (Σιαμπάνης, Κρίστινσον) και νομικών προσώπων (Ολυμπιακός, Άρης, Λάρισα) δεν αμφισβητούνται. Οι ευθύνες και για τις δύο διαρροές ανήκουν στην Ε.Π.Ο. και σε συγκεκριμένα πρόσωπα, τα οποία η Ομοσπονδία γνωρίζει ή χρειάζεται να ερευνήσει και να μάθει για να τα κοινοποιήσει στον Ολυμπιακό και να ακολουθήσουν οι νόμιμες διαδικασίες.

Ο καιρός που όλα αυτά θεωρούνταν (πολύ κακώς) «απλές παρασπονδίες» και κανένας δεν ασχολούνταν πέρασε ανεπιστρεπτί εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο.

Τώρα κυριαρχεί η λογική «ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του»…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ