Και γιατί δεν ρωτάει ο κόσμος του ΠΑΟΚ τον Γκαγκάτση;

Και γιατί δεν ρωτάει ο κόσμος του ΠΑΟΚ τον Γκαγκάτση;

Ούτε ο Ρέμπε, ούτε ο Μπίσεβαρ έχουν ευθύνη για την αγωνιστική κατρακύλα του ΠΑΟΚ. Αν οι οπαδοί ψάχνουν απαντήσεις ας ρωτήσουν τη διοίκηση.

Αυθόρμητα οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στην προπόνηση, διαβάζω. Και το κατανοώ. Οκτώ χαμένοι βαθμοί στα τελευταία τέσσερα ματς, έχουν ουσιαστικά εκτροχιάσει τον Δικέφαλο του Βορρά από την τροχιά του πρωταθλητισμού.

Συμβαίνει νωρίς. Και έρχεται να συμπληρώσει το γεγονός ότι οι Θεσσαλονικείς αποκλείστηκαν και από τη συνέχεια του Γιουρόπα Λιγκ. Άρα επί της ουσίας απειλούνται από τώρα να μείνουν δίχως στόχους, εξαιρουμένου φυσικά του κυπέλλου που ακόμη δεν έχει ξεκινήσει.

Πήγαν λοιπόν οι οπαδοί να κάνουν τα παράπονα τους. Και με τον τρόπο τους-όπως διαβάζω- να στηρίξουν τον Πάμπλο Γκαρσία. Σκέφτομαι όμως ποιος ο λόγος να ασχοληθούν με τον προπονητή, από τη στιγμή που η διοίκηση έχει ξεκαθαρίσει πως δεν έχει καμία πρόθεση να τον αλλάξει; Το έκαναν για να το καταλάβουν και οι ποδοσφαιριστές, άρα υπάρχουν κάποιοι που δεν θέλουν τον Πάμπλο; Ή μήπως ξέρουν κάτι παραπάνω; Μήπως υποψιάζονται ότι ο ΠΑΟΚ αυτόν τον καιρό δεν έχει ακριβώς μια ενιαία διοίκηση; Ότι μπορεί άλλα να κάνει ο Ιβάν από τη Ρωσία και άλλα να θέλει το «γραφείο» της Θεσσαλονίκης.

Ποιος ξέρει; Το σίγουρο είναι ότι αν υπάρχει θέμα Γκαρσία δεν θα το πληροφορηθούμε τώρα, αλλά μετά τα ματς με τον Ολυμπιακό. Τις δύο αναμετρήσεις του Γενάρη (13 και 27/1) που εν πολλοίς θα αποφασίσουν αν ο Δικέφαλος του Βορρά έχει λόγο ύπαρξης στη φετινή Σούπερ Λιγκ ή όχι. Το τηλεφώνημα πάντως προς τον Βλάνταν Ίβιτς έγινε. Και δεν αμφισβητείται. Άρα οι οπαδοί με τον τρόπο τους τι ακριβώς έκαναν; Είπαν όχι στον Ίβιτς; Ίσως…

Παράλληλα αυτοί οι 70-80 εξέφρασαν λέει τα παράπονα τους στον τεχνικό διευθυντή Όλαφ Ρέμπε (!!!) αλλά και προς τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ με τον οποίο λέει προέκυψε και μια μικρο-ένταση (!).

Για τον Ρέμπε τα παράπονα ίσως σχετίζονται με τις μεταγραφικές επιλογές του. Από την άλλη βεβαίως ο Γερμανός υλοποίησε σχεδιασμό άλλου προπονητή, όχι του Πάμπλο Γκαρσία. Του προπονητή που η διοίκηση πούλησε στην Βραζιλία. Ο Αμπέλ Φερέιρα συνεργάστηκε μαζί του για να σχηματιστεί το φετινό ρόστερ. Σκέφτομαι λοιπόν στα αλήθεια πως είναι λογικό να χρεώνεται μόνο εκείνος την αποτυχία…

Στον Αμπέλ οι παίκτες αυτοί μπορεί να έκαναν μια χαρά για να προχωρήσει το σχέδιο του. Στον Γκαρσία δεν κάνουν. Ή ο Γκαρσία δεν μπορεί να τους αξιοποιήσει για να το θέσουμε και από μια άλλη ματιά που κανείς στη Θεσσαλονίκη δεν μπήκε στον πειρασμό να επιλέξει.

Όπως ο Πάμπλο δεν μπορεί να χρεωθεί αυτή την κατάσταση γιατί η ομάδα δεν είναι δική του, έτσι και ο τεχνικός διευθυντής δεν μπορεί να κριθεί όταν άλλου το σχέδιο υπηρέτησε και άλλου βλέπει να εφαρμόζεται.

Και για τον Μπίσεσβαρ; Εδώ το πράγμα είναι κωμικό. Ο Ολλανδός ήταν να φύγει το καλοκαίρι όπως και οι υπόλοιποι. Δεν τον ήθελε ο ΠΑΟΚ. Δεν τον χρησιμοποιούν και όλας. Τέλη Δεκέμβρη ο ΠΑΟΚ έλεγε πως ένα σοβαρό προσωπικό πρόβλημα τον ανάγκασε να ταξιδέψει στην πατρίδα του. Φέτος έχει 5 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, η τελευταία 22 Νοέμβρη. Το αγωνιστικό κάζο είναι πρόσφατο; Άρα λοιπόν για ποιο λόγο τα έχουν μαζί του; Για να του υπενθυμίσουν πως ήρθε η ώρα να αποχωρήσει; Ίσως.

Το σίγουρο είναι πάντως πως ούτε ο Μπίσεσβαρ είναι «παράγοντας» στη φετινή αγωνιστική εικόνα. Ούτε ο Ρέμπε μπορεί να πάρει τις μεταγραφές που έγιναν πίσω. Ούτε ο Σαββίδης θα ρωτήσει κανέναν αν αποφασίσει να στείλει τον Πάμπλο στο σπίτι του. Άρα μάλλον πολύ φασαρία για το τίποτα…

Αν οι φίλοι του ΠΑΟΚ έχουν απορίες ας απευθυνθούν σε εκείνους που διοικούν. Σε εκείνους που πούλησαν κοψοχρονιά τη μισή ομάδα. Σε εκείνους που αποφάσισαν να πουλήσουν ως και τον προπονητή.

Σε εκείνους που όλο για εκατομμύρια ακούμε, αλλά που αυτή την εβδομάδα πρόσθεσαν στο ρόστερ τον Ουάρντα και τον Λάμπρου που είχαν μετατραπεί σε γυρολόγους τόσα χρόνια γιατί δεν έκαναν.

Ας ρωτήσουν τον Γκαγκάτση τι συμβαίνει. Αν ψάχνουν στα αλήθεια απαντήσεις. Τα υπόλοιπα είναι για λαϊκή κατανάλωση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ