Ο «mini Messi» και το χρυσό deal του Λουτσιάνο Γκαλέτι με τη Σίτι! (Vids)

Ο «mini Messi» και το χρυσό deal του Λουτσιάνο Γκαλέτι με τη Σίτι! (Vids)

Ο Γκαλέτι ολοκληρώνει μια από τις πιο ενδιαφέρουσες μεταγραφές των τελευταίων χρόνων, στέλνοντας τον θαυματουργό Σαρμιέντο στη Μάντσεστερ Σίτι.

Είναι το μεγαλύτερο ταλέντο της Αργεντινής. Ηδη κουβαλάει τη βαριά στάμπα «νέος Μέσι». Υπερβολές; Μπορεί. Αλλά αυτές οι «υπερβολές» δεν εμπόδισαν τη Μάντσεστερ Σίτι να βιαστεί και να προλάβει να τον εντάξει στο δυναμικό της πριν ακόη κλείσει τα 18 του χρόνια. Πληρώνοντας σχεδόν 20.000.000 €. Γιατί το έκανε; Διότι στα μάτια του Πεπ Γκουαρδιόλα και των ανθρώπων της Σίτι ο Ντάριο Σαρμιέντο -περί ου ο λόγος- μπορεί να μην γίνει ο «νέος Μέσι», αλλά το ταλέντο και οι ικανότητές του είναι τόσο εκκωφαντικά, που σίγουρα «κάτι» θα γίνει.

Η μεταγραφή είναι κλειδωμένη. Η Σίτι έχει συμφωνήσει σε όλα, τόσο με τον 18χρονο εξτρέμ όσο και με την Εστουδιάντες. Το deal θα ολοκληρωθεί τυπικά στις 29 Μαρτίου. Γιατί τότε; Διότι εκείνη την ημέρα ο Σαρμιέντο γίνεται 18 ετών, άρα μπορεί να πάρει μεταγραφή για την Αγγλία. Την ίδια ώρα που η Σίτι έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες, για να βγάλει άδεια εργασίας στον νεαρό διεθνή με όλες τις μικρές Εθνικές της Αργεντινής.

Βεβαίως, ο Σαρμιέντο είναι από μόνος του μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση, καθώς δεν είναι σύνηθες για έναν τόσο νεαρό ποδοσφαιριστή να προκαλεί τόσο μεγάλο ντόρο, ενώ έχει μόλις 17 επίσημες συμμετοχές με την ομάδα του. Αλλά η περίπτωσή του προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για το ελληνικό κοινό, λόγω του… ατζέντη του.

Το wonderkid της Εστουδιάντες, λοιπόν, δεν εκπροσωπείται από κάποιον τυχαίο, αλλά από τον Λουτσιάνο Γκαλέτι. Η οικογένεια Γκαλέτι δεν αφήνει ανεκμετάλλευτο το γεγονός ότι και ο «Λούτσι» και (ειδικά) ο πατέρας του, έχουν γράψει ιστορία με τη φανέλα της Εστουντιάντες, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο τον πρώτο λόγο σε ορισμένα από τα μεγάλα ταλέντα που βγάζει η ακαδημία της. Και κάπως έτσι έφτασε να «ελέγχει» μανατζερικά και τον Σαρμιέντο. Ενα παιδί που έκανε ντεμπούτο με την ομάδα της Λα Πλάτα μόλις στις 5 Οκτωβρίου 2019, σε μια ισοπαλία χωρίς γκολ απέναντι στην Ουρακάν. Συμμετοχή που τον έκανε 2ο νεότερο ποδοσφαιριστή στην ιστορία του συλλόγου!

Ο Ντάριο Αριέλ Σαρμιέντο, όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στις 29 Μαρτίου 2003  στην περιοχή Φλορένσιο Βαρέλα του Μπουένος Αϊρες. Αγωνίζεται ως εξτρέμ, είναι αριστεροπόδαρος, ανήκει στην Εστουδιάντες από το 2009 και από πολύ μικρός έκανε αίσθηση με τις εμφανίσεις του. Μάλιστα, το παρατσούκλι «mini Messi», το «κόλλησε» πριν ακόμη κάνει το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα. Λίγο καιρό πριν τον ανακαλύψει και τον «δέσει» ο Γκαλέτι. Ο οποίος υπολογίζεται ότι από το deal με τη Σίτι, θα λάβει προμήθεια κοντά στο 1.000.000 €. Και αυτή είναι μόλις η αρχή…

ΔΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ Ο ΣΑΡΜΙΕΝΤΟ ΠΗΡΕ ΤΟ ΠΑΡΑΤΣΟΥΚΛΙ «MINI MESSI»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ