Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: Τουλάχιστον ο Πασχαλάκης έζησε το όνειρο της Τούμπας: Και τον έδειραν και τον διώχνουν... επειδή τον έδειραν.
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ο μακρύς σκληρός χειμώνας της εξυγίανσης

Εάν η ΕΠΟ εμπλακεί άμεσα σε ζητήματα που αγγίζουν τον σκληρό πυρήνα των αρμοδιοτήτων της ΚΕΔ/ΕΠΟ, θα ανοίξει την πόρτα για να εισβάλλει στο ποδόσφαιρο αποφασιστικά το κράτος και οι δικές του εξουσίες με τη συνδρομή FIFA και UEFA, που έχουν αναλάβει την πολιτική ευθύνη διορισμού του Κλάτενμπεργκ.

Ο μακρύς σκληρός χειμώνας της εξυγίανσης | to10.gr

Σύμφωνα με την καταλλήλως διοχετευμένη «ειδησεογραφία της δημοσιογραφικής εργολαβίας» η ΕΠΟ, δια της Εκτελεστικής Επιτροπής, «θα δώσει εντολή στον κ. Κλάτενμπεργκ να «τελειώσει» διαιτητικά τον κ. Τσαγκαράκη και τον κ. Παπαπέτρου για τα όργια που έκαναν στο Περιστέρι, στον αγώνα Ατρόμητος – Ολυμπιακός». Για το λόγο αυτό μάλιστα, «θα συγκληθεί έκτακτα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η «είδηση» θα μπορούσε, υπό προϋποθέσεις, να είναι πολύ σοβαρή, αν δεν ήταν, σύμφωνα με το ποδοσφαιρικό θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των εθνικών ομοσπονδιών, η επιτομή της αστειότητας.

Για «πολύ κακή τύχη» των απανταχού «εργολάβων» η Εκτελεστική Επιτροπή κάθε εθνικής ομοσπονδίας δεν έχει καμία αρμοδιότητα να συνέρχεται και να συζητάει/αποφασίζει για θέματα διαιτησίας, πλην εκείνων που ο σχετικός Κανονισμός Διαιτησίας της επιτρέπει να ασχολείται και αφορούν σε ζητήματα οργάνωσης και λειτουργίας και μόνο.

Ειδικά, μάλιστα, ζητήματα εφαρμογής των διατάξεων των Κανόνων του Παιχνιδιού, εξαιρούνται κατηγορηματικά και από την κανονιστική έννοια του «διαιτητικού παραπτώματος» (άρθρο 73 του Κανονισμού Διαιτησίας), η αντιμετώπιση του οποίου ανήκει στην αρμοδιότητα της ΚΕΔ και όχι της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ.

Η ΕΠΟ δεν μπορεί και δεν δικαιούται να δώσει καμία εντολή στον όποιον κ. Κλάτενμπεργκ για θέματα που αφορούν στην αξιολόγηση της απόδοσης των διαιτητών, ούτε, πολύ περισσότερο, για θέματα που αναφέρονται στην διατήρηση ή όχι ενός ή περισσοτέρων διαιτητών στον πίνακα.

«Φιλικές συμβουλές» μπορεί κάποιος από την ΕΠΟ (συνήθως ο πρόεδρος) να απευθύνει στον Πρόεδρο της ΚΕΔ/ΕΠΟ, αλλά, για να καταστεί σαφές, παίρνει και το κόστος των συμβουλών αυτών, ειδικά όταν στο παρελθόν ο ίδιος πρόεδρος έκανε γαργάρα (κατά το κοινώς λεγόμενο) τρισχειρότερες διαιτησίες (αν κανείς δεχθεί, υποθετικά, πως η απόδοση των κ.κ. Τσαγκαράκη και Παπαπέτρου στο Περιστέρι είχε κάποια ζητήματα και προς τις δύο ομάδες) συμπεριφερόμενος υποδειγματικά προς το δόγμα « ο δικός μας Γραμμένος».

Στην ουσία τώρα: Σε πρώτη ανάγνωση ο θόρυβος για την απόδοση των διαιτητών στον αγώνα Ατρόμητος – Ολυμπιακός δεν είναι τίποτε άλλο από μια ακόμη τεχνητή κατασκευή των πασίγνωστων συνεργείων στον δύσκολο αγώνα τους να διευκολύνουν την επικοινωνιακή απόδραση της ΑΕΚ (κατά κύριο λόγο αυτή την περίοδο) και του ΠΑΟΚ (σε μόνιμη βάση) από τις σκληρές αλήθειες που η διαφορά στον βαθμολογικό πίνακα γεννάει.

Η ΑΕΚ δεν μπορεί να αντέξει (δικό της θέμα το γιατί) την αρνητική για την ίδια εξέλιξη των υποθέσεων Παπασταθόπουλου και Λιβάγια και, ταυτόχρονα, να διαχειριστεί μια τρίτη συνεχόμενη χρονιά μακριά από τον τίτλο. Οι επισκέψεις στο υπό κατασκευή γήπεδο έχουν καταναλώσει όλη τη δυναμική του συγκεκριμένου συμβολισμού, οι οπαδοί απαιτούν ( έτσι είναι πάντα οι οπαδοί) «ανταγωνιστική ομάδα» και το γαϊτανάκι της αποφυγής των ευθυνών μέσω του γηπέδου ή διάφορων αγαλμάτων στην είσοδο δεν οδηγεί πουθενά.

Οι συγκινητικές προσπάθειες που κατέβαλε η διοίκηση να παροχετεύσει την γνωστή και διακηρυγμένη ακόμη και πανό στην «Αγιά Σοφιά» οπαδική δυσαρέσκεια σε δύο σημαντικές επικοινωνιακά και αγωνιστικά επιλογές (Παπασταθόπουλος και Λιβάγια) δεν τελεσφόρησαν, άρα επείγει μια διέξοδος από το αδιέξοδο και η διαιτησία είναι πάντα ένας ασφαλής χώρος για να ξεπλυθούν εκεί οι διοικητικές «αμαρτίες».

Ο ΠΑΟΚ ζει ένα καθεστώς χαρμολύπης εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο. Η εταιρεία «εκκαθαρίζεται» και «βαλκανοποιείται», ο ιδιοκτήτης αναζητείται κάπου στο εξωτικό Ροστόφ, οι ποδοσφαιριστές πωλούνται ή απελευθερώνονται, οι φιλοδοξίες έχουν περιοριστεί σε κάποιες τιμητικές θέσεις και το καλοκαίρι προβλέπεται δυσκολότερο από τον χειμώνα.

Σε επίρρωση όλων των παραπάνω τυχόν κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό θα προκαλέσει τεκτονικές αλλαγές στις ήδη τεράστιες διαφορές του με τις υπόλοιπες ομάδες, καθώς θα του επιτρέψει να διεκδικήσει τη συμμετοχή του και πάλι στη φάση των ομίλων του UEFA Champions League, την ώρα που οι βασικοί ανταγωνιστές του θα περιορίζονται στην περιορισμένης απόδοσης (και οικονομικής) περιπέτεια του UEFA Conference League, από το οποίο δεν είναι εύκολο να ξεφύγουν.

Στην «συμμαχία» ΑΕΚ-ΠΑΟΚ κατά των κ.κ. Τσαγκαράκη και Παπαπέτρου και στις αστειότητες περί της έκτακτης συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, η οποία θα δώσει εντολή στον κ. Κλάτενμμπεργκ «να τελειώσει τους δύο διαιτητές» απεικονίζονται αυθεντικά όλα τα παραπάνω και μερικά ακόμη δευτερεύουσας σημασίας, αλλά σημαντικά επικοινωνιακά.

Σε δεύτερη ανάγνωση, ο βασικός στόχος δεν είναι ούτε ο Τσαγκαράκης, ούτε ο Παπαπέτρου, αλλά ο ίδιος ο Κλάτενμπεργκ, η παρουσία του οποίου κρίνεται (από τη συμμαχία της εξυγίανσης) ότι δυσκολεύει «το έργο», άρα την απομάκρυνση του απεργάζονται. Το επικοινωνιακό «μπάχαλο» στη διαιτησία που κατασκευάζεται και διοχετεύεται καταλλήλως εκεί αποβλέπει.

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θέλουν να διώξουν, πάση θυσία, τον Άγγλο από τη θέση του Προέδρου της ΚΕΔ για να βρουν χώρο για δικά τους παιδιά κι επειδή είναι πολύ δύσκολο, σχεδόν αδύνατο, να ξεπεράσουν τον σκόπελο των διεθνών ομοσπονδιών, ένας επικοινωνιακός χαμός για ένα αγώνα του βασικού αντιπάλου τους είναι πάντα καλοδεχούμενος για να στηρίξει την απαίτηση να απομακρυνθεί ο Μάρκ Κλάτενμπεργκ.

Σημείωση: Εάν η ΕΠΟ, ακόμη και αυτή η ΕΠΟ «στα τελευταία της», υιοθετήσει την παραφιλολογία που επιδιώκει να την εμφανίσει άμεσα εμπλεκόμενη σε ζητήματα που αγγίζουν τον σκληρό πυρήνα των αρμοδιοτήτων της ΚΕΔ/ΕΠΟ ( αξιολόγηση της απόδοσης των διαιτητών), όπως ο σχετικός Κανονισμός Διαιτησίας τα περιγράφει, τότε, καθίσταται προφανές, θα έχει ανοίξει η ίδια με τα χεράκια της την πόρτα για να εισβάλλει στο ποδόσφαιρο αποφασιστικά το κράτος και οι δικές του εξουσίες με την ευγενική συνδρομή της FIFA και της UEFA, που έχουν αναλάβει την πολιτική ευθύνη διορισμού του κ. Κλάτενμπεργκ ακριβώς για να τηρήσει τις προβλέψεις του Κανονισμού και να διαχειριστεί κυριαρχικά την ελληνική διαιτησία.

Latest News

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από