Το όνειρο του Καραπαπά και η κλήρωση της ΕΠΟ

Το όνειρο του Καραπαπά και η κλήρωση της ΕΠΟ

Είναι εξαιρετικά πιθανό ο κ. Μάνος Γαβριηλίδης που διεξήγαγε την κλήρωση «να έχει το χάρισμα», να βλέπει οράματα ας πούμε

Η κλήρωση των αγώνων της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου για την περίοδο 2020/2021 ήταν ταμάμ με αυτόν που την διεξήγαγε, δηλαδή την Ε.Π.Ο. Μια κωμωδία. Μια πρόχειρη και αστεία διαδικασία για να βγει μια υποχρέωση, η οποία οργανώθηκε εντελώς ερασιτεχνικά και επιβεβαίωσε πλήρως τις περισσότερες των εκτιμήσεων για τα ζευγάρια που θα αναδειχθούν.

Όταν μάλιστα από την κληρωτίδα προέκυψε το πρώτο ζευγάρι (ΠΑΟΚ – Λαμία) όλοι όσοι παρακολουθούσαν κατάλαβαν αμέσως που πάει το έργο, με την έννοια πως από τις ομάδες που απόμειναν στην κληρωτίδα ( το γράφω και πάλι για μερικούς περίεργους συνειρμούς) ήταν σχεδόν βέβαιο πως θα «διαφυλάσσονταν» από την κακοτοπιά να βρουν απέναντι τους τον Ολυμπιακό, τόσο η ΑΕΚ, όσο και ο Παναθηναϊκός.

Τα υπόλοιπα ήταν (με την εικόνα αψευδή μάρτυρα) μια διαδικασία κωμική για το αποτέλεσμα της οποία κανένας δεν στοιχημάτιζε ούτε ένα σεντ, καθώς όλοι οι τηλεθεατές, για ένα πολύ περίεργο λόγο, ήταν βέβαιοι για το αποτέλεσμα που θα προκύψει. Ένιωθαν όλοι σαν να είχαν διαβάσει βουλωμένο γράμμα και ήξεραν τι θα προκύψει! Σούπερμαν και είχαν στο βλέμμα τους ακτίνες Χ ένα πράμα!

Μόλις προέκυψε και το Ολυμπιακός – Άρης ήρθε κι έκατσε το έργο κι ένας Καραπαππάς στη γωνία είχε σκάσει από τα γέλια!!!

Είναι εξαιρετικά πιθανό ο κ. Μάνος Γαβριηλίδης που διεξήγαγε την κλήρωση «να έχει το χάρισμα», να βλέπει οράματα ας πούμε. Να βλέπει το μέλλον ρε παιδί μου και να γνωρίζει από πριν που πρέπει να κατευθύνει το χέρι του και ποιο μπαλάκι να τραβήξει. Μπορεί να διαθέτει μια άκρως ανεπτυγμένη όσφρηση και να «μυρίζει» τους αντιπάλους από «την ειδική μυρουδιά που βγάζουν».

Μπορεί να είναι γεωμέτρης και να συνδυάζει τη θέση που έχει κάθε μπαλάκι στην κληρωτίδα (προσοχή, μην μπερδευτούμε) και για το λόγο αυτό απέφυγε επιμελώς να τα ανακατέψει μη τυχόν και χαθεί το παζλ.
Σε αυτή τη ζωή τίποτε δεν είναι απίθανο. Αναρωτιέμαι απλώς αν είναι έτσι γιατί δεν ακολούθησε το επάγγελμα του ρουλετά ( του παίκτη της ρουλέτας δηλαδή) στο καζίνο να κονομήσει κιόλας και χαράμισε τα νιάτα του στις κληρώσεις του Κυπέλου.

Για να μην είμαστε κακεντρεχείς, όμως, μπορεί στ’ αλήθεια να έγινε μια κανονική κλήρωση και τα ζευγάρια όντως να βγήκαν όπως προέκυψαν χωρίς καμία περίεργη παρέμβαση ή καθοδήγηση με δεδομένο πως ο κ. Μάνος είναι χρόνια στο κουρμπέτι, έχει δει και ξαναδεί κληρώσεις στη ζωή του και η εμπειρία του στη διαδικασία της οργάνωσης και της διαχείρισης είναι πολύτιμη για τη διαφύλαξη της αντικειμενικότητας και της αξιοπιστίας της κλήρωσης.
Ξέρει που θα ψάξει βρε αδερφέ!!! Μυρίζει την έκπληξη και την αποφεύγει!! Πως λέει το ρητό; Μην κάνεις σήμερα αυτό που μπορείς να αναβάλλεις για αύριο!

Κι όσοι ( δηλαδή χιλιάδες) αισθάνθηκαν ένα «ντε ζα βου» με το αποτέλεσμα της κλήρωσης ή αναγνώρισαν στα ζευγάρια που προέκυψαν το όνειρο που είδαν χθες το βράδυ μπορεί να είναι απλώς προικισμένοι με μια ανώτερη δύναμη, κάτι σαν Κασσάνδρες στον 21ο αιώνα.

Κι επειδή τέτοια χαρίσματα πρέπει να αναδεικνύονται και να αξιοποιούνται για να μην πάνε χαμένα κάνω από τώρα μια πρόβλεψη ( να προλάβω και τον Καραπαππά) για την επόμενη φάση της διοργάνωσης, την ημιτελική: με την προϋπόθεση πως θα προκριθούν οι λεγόμενοι Big 4 τα ζευγάρια θα είναι Ολυμπιακός – ΠΑΟ και ΠΑΟΚ –ΑΕΚ. Αν προκριθεί ο Άρης θα πάρει τη θέση του Ολυμπιακού στο ζευγάρι με τον Παναθηναϊκό, εκτός αν κάνει καμιά ζεϊμπεκιά με τα Γιάννινα ο Παναθηναϊκός και αποκλειστεί, τότε αλλάζει το έργο!

Ο λόγος είναι απλός. Κανένας δεν θέλει να βρεθεί με αντίπαλο τον Ολυμπιακό πριν τον τελικό. Σε διπλούς αγώνες αισθάνεται (και καλά κάνει) ότι οι πιθανότητες του μειώνονται δραματικά. Ο Τελικός είναι άλλος αγώνας. Είναι ένας, στο ΟΑΚΑ (αν υπάρχει γήπεδο τότε) και σε ένα ματς στο ποδόσφαιρο όλα μπορούν να γίνουν.

Με τον Παναθηναϊκό απέναντι στον Ολυμπιακό σε διπλά ματς ανοίγει ο δρόμος για ένα εκ των ΠΑΟΚ και ΑΕΚ να βρεθούν στον Τελικό και να ποντάρουν σε διπλή ευκαιρία. Αν είναι αντίπαλος ο Ολυμπιακός « στον καλό Θεό του ποδοσφαίρου», αν είναι αντίπαλος ο Παναθηναϊκός στην καλύτερη ομάδα που θεωρητικά έχουν από τους «πράσινους».

Κλείνω με μια δεύτερη πρόβλεψη: Λαμία, Βόλος και Γιάννινα ούτε ν’ ακούσουν για χρήση VAR στα ματς του Κυπέλου. Έλληνες διαιτητές, χωρίς VAR μια χαρά πάει το πράμα.

Για τον Ολυμπιακό και τον Άρη δεν ξέρω τι θα γίνει με την έννοια ότι το ματς προσφέρεται για χρήση VAR και αλλοδαπούς διαιτητές, αλλά άλλαι μεν αι βουλαί των ανθρώπων, αλλά η ΚΕΔ κελεύει ( για τον ορισμό των διαιτητών).

Υ.Γ. Πάντα, βεβαίως, υπάρχει η πιθανότητα ο Βόλος να βάλει πολύ δύσκολα στην ΑΕΚ, που έτσι κι αλλιώς δυσκολεύεται πολύ τελευταία να πάρει αποτέλεσμα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ