Η… γραμμή του Τζήλου στο 2-1 και το πέναλτι στον Περέα (pics)

Η… γραμμή του Τζήλου στο 2-1 και το πέναλτι στον Περέα (pics)

Ο Τζήλος ήταν VARίστας στο ΑΕΚ - Βόλος και τα έκανε μαντάρα - Λάθος το στοπ καρέ στη φάση του 2-1, δεν είδε ότι είχε μπει παίκτης της Ενωσης στην περιοχή των Θεσσαλών, πριν ο Ολιβέιρα εκτελέσει το πέναλτι για το 4-1, ενώ πριν τη λήξη του ημιχρόνου έκλεισε τα μάτια στο πέναλτι του Τσιγκρίνσκι στον Περέα.

Η… εξυγίανση συνεχίζει το έργο της και στο Κύπελλο Ελλάδος, με το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Βόλο στο ΟΑΚΑ να στιγματίζεται από τα λάθη του διαιτητή Φωτιά και του VARίστα Τζήλου.

Στο σημερινό ματς υπήρξαν τουλάχιστον τρεις φάσεις στις οποίες η ΑΕΚ ευνοήθηκε από τον Φωτιά και τον Τζήλο. Οι Κιτρινόμαυροι βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 14’ και έπρεπε πάση θυσία για γυρίσουν το παιχνίδι… Αυτό θα γινόταν είτε με τον καλό, είτε με τον… τρόπο της Εξυγίανσης. Στο 25’ η Ενωση ισοφάρισε σε 1-1 και στο 29’ έκανε το 2-1 με τον Τάνκοβιτς. Μόνο που το γκολ του Σουηδού δεν θα έπρεπε να μετρήσει.

Η φάση ξεκίνησε με τον σκόρερ να είναι σε οριακή θέση οφσάιντ. Ο Φωτιάς μάλιστα πριν μετρήσει το γκολ του Τάνκοβιτς, είχε συνομιλία με τον Τζήλο. Ο VARίστας, αφού ήλεγξε τη φάση, έδωσε το «οκ» στον διαιτητή της αναμέτρησης και αυτός έδειξε τη σέντρα. Στο ριπλέι, όμως, φαίνεται ότι η γραμμή δεν έχει μπει σωστά.

Υπάρχει ένσταση σχετικά με την χρονική στιγμή που γίνεται το pause για να τραβηχτούν οι γραμμές του οφσάιντ, καθώς την ώρα που έχει «παγώσει» η εικόνα, ο Κρίστισιτς, που κάνει την πάσα, φαίνεται σκυμμένος και το πόδι του δεν φαίνεται να είναι τεντωμένο. Ως εκ τούτου, στο συγκεκριμένο στοπ καρέ, δεν είναι σε θέση για σέντρα. Αρα, δεν έχουν κάνει σωστά το «πάγωμα». Στο σωστό σημείο. Εάν έβαζαν τη γραμμή όταν η μπάλα έφευγε από το πόδι του Κρίστισιτς, τότε ο Τάνκοβιτς πιθανότατα θα ήταν σε θέση οφσάιντ, αφού οι αμυντικοί του Βόλου έκαναν αντίθετη κίνηση.

Στο 36’ η ΑΕΚ έκανε το 4-1 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ολιβέιρα. το γκολ του Πορτογάλου φορ, όμως, δεν έπρεπε να μετρήσει, καθώς ο Φωτιάς έπρεπε να δώσει επανάληψη. Οπως φαίνεται στην φωτογραφία, πριν ακουμπήσει την μπάλα ο Ολιβέιρα, είχε εισέλθει στην περιοχή πέναλτι παίκτης της Ενωση. Μια παράβαση την οποία θα έπρεπε να είχε υποδείξει ο Τζήλος στον Φωτιά…

Στο 42’ o Βόλος ζήτησε πέναλτι σε τράβηγμα του Τσιγκρίνσκι πάνω στον Περέα. Μια φάση στην οποία ο Ουκρανός αμυντικός της ΑΕΚ έχει τραβήξει τον αντίπαλό του. Το μαρκάρισμα μάλιστα εξετάστηκε στο VAR και ο Τζήλος αποφάσισε ότι δεν υπάρχει πέναλτι. 3/3 από τον Τζήλο, με τους ανθρώπους του Βόλου να κοιτάζουν απορημένοι τον Φωτιά να δείχνει να συνεχιστεί το ματς…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ