Στο «σφυρί» ο Τζόλης: Ο Ρέμπε, οι Αμερικάνοι και η… Γιουνάιτεντ

Στο «σφυρί» ο Τζόλης: Ο Ρέμπε, οι Αμερικάνοι και η… Γιουνάιτεντ

Η εταιρεία "Wasserman" του Βαλβέρδε, του Λαπόρτ, του Λανγκλέ και μια σειρά ακόμα αστεριών. Ο Όλαφ Ρέμπε που παίρνει από το χέρι τον Τζόλη για να τον πάει εκεί. Και μια μανατζερική ιστορία που θα κρίνει πολλά και για πολλούς στον ΠΑΟΚ το ερχόμενο καλοκαίρι.

Είναι μια ιστορία από εκείνες που ξεφεύγουν από τα φώτα της δημοσιότητας. Που δεν παίζουν στα πρωτοσέλιδα, ούτε γίνονται πρώτο θέμα στις ιστοσελίδες. Αλλά το ενδιαφέρον που κρύβουν; Πολλές φορές είναι μεγαλύτερο και από έναν αγώνα ή μια μεταγραφή. Διότι από πίσω κρύβεται παρασκήνιο που μπορεί να οδηγήσει ακριβώς σε αυτό: σε μια μεταγραφή για την οποία θα μιλούν όλοι. Και τότε θα γίνει και πρωτοσέλιδο και πρώτα θέμα στις ιστοσελίδες.

Πρωταγωνιστής είναι ο Χρήστος Τζόλης. Ο δεύτερος ανδρικός ρόλος ανήκει στον Όλαφ Ρέμπε. Εκείνος… τρέχει τη δουλειά. Ποια δουλειά; Θα σας εξηγήσουμε. Το wonderkid του ΠΑΟΚ, που αναγκάζει τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία της Ευρώπης να τον συγκαταλέγουν στα μεγαλύτερα ταλέντα που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ανανέωσε πριν από μερικούς μήνες το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ. Χρέη μάνατζερ εκτελεί κάποιος συγγενής του μικρού. Βλέπετε το ξεπέταγμά του ήταν τόσο απότομο και έκανε τόσο μεγάλο κρότο, που κανείς δεν τον είχε πάρει… χαμπάρι νωρίτερα.

Ο Όλαφ Ρέμπε είδε χρυσό στα πόδια του μικρού. Και από τη στιγμή που ο Τζόλης αυτή τη στιγμή εμφανίζεται επί της ουσίας χωρίς μάνατζερ, τον πάει… σηκωτό σε ένα γραφείο που μπορεί να εκτοξεύσει τον νεαρό. Να τον κάνει να βλέπει το όνομά του σε λίστες που δεν θα μπορούσε να φανταστεί καν. Και ήδη αυτό συμβαίνει.

Που τον πάει ο Ρέμπε; Στο πολύ μεγάλο και πασίγνωστο αμερικάνικο γραφείο ατζέντηδων με το όνομα «Wasserman». Ένα γραφείο που ασχολείται και με το ποδόσφαιρο, αλλά και με το μπάσκετ για να στέλνει παίκτες από την Ευρώπη στο NBA. Είναι η ίδια εταιρεία με την οποία υπέγραψε συμβόλαιο ο Ντίνος Μήτογλου πριν από μερικούς μήνες προκειμένου να του ανοίξει την πόρτα του NBΑ. Και το έχουν κάνει ακόμα πολλοί παίκτες στην Ευρωλίγκα.

Το πελατολόγιο της «Wasserman»; Ο Βαλβέρδε της Ρεάλ (αξία 70 εκατομμύρια). Ο Λαπόρτ της Σίτι (αξία 60 εκ.). Ο Αουάρ της Λυών (αξία 50 εκ.). Ο Ακέ της Σίτι (50 εκ.). Ο Λενγκλέ της Μπαρτσελόνα (40 εκ.). Ο Ντεντόνκερ της Γουλβς (32 εκ.). Ο Μπαρνς της Λέστερ (28 εκ.). Ο Γκριμάλντο της Μπενφίκα (28 εκ.). Ο Βάρντι, ο Μίνα, ο Αντρέ Γκόμες, ο Μπάρκλεϊ, ο Πόρτου, ο Αγιού. Αυτά είναι μερικά από τα ονόματα μιας μεγάλης λίστας. Οι Αμερικανοί άπλωσαν τα δίχτυα τους στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Και μοιάζουν να έχουν το άγγιμα του Μίδα. Εκτοξεύουν την αξία των ποδοσφαιριστών με τους οποίους υπογράφουν σε δυσθεώρητα ύψη. Γίνονται όλοι περισσότερο πλούσιοι. Και η εταιρεία και οι ποδοσφαιριστές. Και οι ομάδες που τους πουλάνε.

Το ίδιο θέλει να κάνει ο Ρέμπε στον ΠΑΟΚ. Να τον κάνει πιο πλούσιο. Να είναι εκείνος ο άνθρωπος που θα πετύχει την πιο ακριβή πώληση στην ιστορία της ομάδας. Παίζοντας το τελευταίο του χαρτί. Διότι ο Γερμανός, θέλοντας να σώσει το… κεφάλι του, αποφάσισε να πάρει απ’ το χέρι τον Τζόλη και να τον πάει στη «Wasserman». Και ξάφνου όλα δείχνουν να έχουν πάρει τον δρόμο τους. Πριν καλά – καλά πέσουν οι υπογραφές, ο Τζόλης βγαίνει κερδισμένος απ’ αυτή την ιστορία. Πως;

Ήδη εμφανίζεται στο transfermarkt να έχει ανεβάσει τη χρηματιστηριακή του αξία στα 10 εκατομμύρια ευρώ. Ήδη ο ΠΑΟΚ, απαντώντας σε δημοσιεύματα από το Βέλγιο σχετικά με ενδιαφέρον της Μπριζ, κάνει λόγο για ποσά 15 και 20 εκατομμυρίων. Και ήδη, από τότε που ξεκίνησε αυτή η ιστορία και άρχισε να γίνεται γνωστή στην πιάτσα των ατζέντηδων και όχι μόνο, άρχισαν τα ρεπορτάζ για μεγάλα κλαμπς: Η Γιουνάιτεντ. Η Ντόρτμουντ. Αύριο μεθαύριο θα είναι κι άλλες.

Η βασική επιδίωξη του ΠΑΟΚ; Να πουλήσει τον μικρό το ερχόμενο καλοκαίρι. Στα ποσά αυτά. Να τον μετατρέψει στη μεγαλύτερη πώληση της ιστορίας του. Προκειμένου να… αναπνεύσει οικονομικά. Σε μια υπόθεση που δεν απασχολεί μονάχα τον οργανισμό ΠΑΟΚ, ούτε μονάχα τον ποδοσφαιριστή και το περιβάλλον του. Απασχολεί κυρίως τον Όλαφ Ρέμπε. Διότι αυτή η υπόθεση λογικά θα κρίνει και το μέλλον του τεχνικού διευθυντή της ομάδας στον σύλλογο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ