ΕΠΟ : Το σύστημα δεν δίνει ούτε τον… πυρετό του

ΕΠΟ : Το σύστημα δεν δίνει ούτε τον… πυρετό του

Για αυτούς οι εκλογές διεξάγονται αποκλειστικά για την διατήρηση στην εξουσία της παρέας από στοιχηματζήδες, διαιτητοπατέρες, και προστάτες ομάδων.

Όσα εξελίσσονται στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, σχετικά με την υπόθεση «εκλογές για τη ανάδειξη νέας διοίκησης», με τις υποψηφιότητες των παλιών διεθνών ποδοσφαιριστών είναι τόσο πολύ «σοβαρά» που αποδεικνύονται γελοιωδέστερα των γελοίων.

Μεταξύ τους το φανταστικό επιχείρημα « η ΑΕΚ κι ο Μάκης από τον ΠΑΟΚ χρεώνουν τους διεθνείς του 2004 υποψηφίους στον Ολυμπιακό επειδή προτάθηκαν από Ενώσεις της Κρήτης που ελέγχουν οι ερυθρόλευκοι».

Ποιοι το υποστηρίζουν αυτό; Εκείνοι, που ούτε πέρασε από το μυαλό τους να προτείνουν με τις Ενώσεις που ελέγχουν ένα, έστω, διεθνή ποδοσφαιριστή ως υποψήφιο, την ώρα που περιέλαβαν στις προτάσεις τους υποψήφιο που ελέγχεται από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ για συμμετοχή σε «καταδρομικές ενέργειες της ομάδας ταχείας παρέμβασης στις εκλογές των Ενώσεων» με τις κατηγορίες να αναφέρουν την παρουσία του στις εκλογές των ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας, Καρδίτσας και Θεσπρωτίας στις οποίες ψήφισε κιόλας ως εκπρόσωπος σωματείων!!!

Εκείνοι, που προτείνουν ως έτερο υποψήφιο πάλαι ποτέ μέλος της διοίκησης Ένωσης, που εκλέχτηκε κουβαλητός από την Αθήνα, ένα χρόνο μετά εγκατέλειψε την Ένωση και τώρα τριγυρνάει άνεργος και τον ζουν, όπως υποστηρίζουν οι κακές γλώσσες, δυο – τρεις στοιχηματζήδες.

Εκείνοι, που ντριμπλάρουν την αγανάκτηση των Ενώσεων της επιρροής τους για συγκεκριμένο κραγμένο υποψήφιο με την απάντηση « τον θέλει ο Ιβάν», λες και ο ομογενής επιχειρηματίας στο Ροστόφ που κατοικοεδρεύει ξυπνά και κοιμάται με την άγνοια αν θα εκλεγεί ο καφετζής στην ΕΠΟ μήπως και χαλάσει η μανέστρα σε διαφορετική περίπτωση. Οι ίδιοι τον θέλουν επειδή «ήταν καλό παιδί και με μαγικά χέρια», κι έκανε δουλειές που τους έβγαζαν από δύσκολες στιγμές όταν τα άπλωνε μέσα στη γυάλα, όπως πολύ πρόσφατα αποδείχθηκε.

Εκείνοι, που την ώρα που εγγυούνταν στον Ζαγοράκη μια ΕΠΟ «κοινής αποδοχής», επειδή δεν ήθελαν να «κακοκαρδίσουν» τον Πρωθυπουργό και το Μαξίμου ( είναι κι ένας φόβος που φυλάει τα έρμα), είχαν οργανώσει και συμφωνήσει τη δική τους ομάδα, είχαν κατανείμει τις αναλογίες και τις θέσεις στην Εκτελεστική Επιτροπή και είχαν μπλοκάρει κάθε δυνατότητα να προκύψει υποψήφιος από το περιβάλλον του αρχηγού της εθνικής ομάδας του 2004.

Ποια άλλη διέξοδο είχαν οι διεθνείς ποδοσφαιριστές για να εμπλακούν στις εκλογές της Ομοσπονδίας από το να υποδειχθούν υποψήφιοι από τις εναπομείνασες, εκτός της μέγγενης της εξυγίανσης, ενώσεις, ώστε να είναι σύννομοι με τις προϋποθέσεις υποψηφιότητας που το Καταστατικό της ΕΠΟ προβλέπει; Καμία.

Η απόπειρα να χρεωθούν στον Ολυμπιακό οι υποψήφιοι διεθνείς είναι σαν το ψέμα ,έχει κοντά ποδάρια. Μακάρι ο Ολυμπιακός να μπορούσε να επηρεάσει τόσο καταλυτικά ποδοσφαιριστές που κάποτε ζούσαν για να τον νικάνε στο γήπεδο ή είχαν υπογράψει μεγάλες ήττες του στα κλασσικά ντέρμπυ. Γνωστά τα ονόματα και η ποδοσφαιρική τους καριέρα.

Η αλήθεια είναι μια και πασίγνωστη: το σύστημα της ΕΠΟ δεν είναι διατεθειμένο να παραχωρήσει ούτε τον πυρετό του σε πρόσωπα ή λογικές εκτός αυτών που ευνοούν το ίδιο και εγγυώνται την αναπαραγωγή του. Οι εκλογές διεξάγονται αποκλειστικά για την επιβεβαίωση και την διατήρηση στην εξουσία της παρέας από στοιχηματζήδες, διαιτητοπατέρες, και προστάτες ομάδων και Ενώσεων, που ήδη ελέγχουν το μαγαζί και προσδοκούν να συνεχίσουν να το κάνουν. Τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο.

Ό,τι και να σκαρφιστεί αυτό το παρεάκι ως δικαιολογία για όσα σχεδιάζει κάνουν να γελάνε ακόμη και οι δέστρες των αλόγων στο Πάρκο Γουδή.

Θα διεξαχθούν, τελικά οι εκλογές στην ΕΠΟ; Κανείς δεν γνωρίζει. Η φημολογία των τελευταίων ημερών σεναριογραφεί διάφορες εκδοχές ή επιθυμίες, αλλά τίποτε δεν είναι βέβαιο και τίποτε δεν έχει οριστικοποιηθεί. Λογικά θα διεξαχθούν.

Ανεξάρτητα από την διεξαγωγή ή όχι της εκλογικής διαδικασίας θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η διαδικασία ελέγχου των δικαιολογητικών και ανακήρυξης των υποψηφίων, την οποία διεκπεραιώνει, πλέον, σύμφωνα με τον Κώδικα Αρχαιρεσιών της ΕΠΟ, η Εκλογική Επιτροπή της Ομοσπονδίας με τη σύνθεση που εκλέχτηκε από τη Γενική Συνέλευση στις 27 Αυγούστου 2018 ( με τρία τακτικά και δύο αναπληρωματικά μέλη, όπως προβλέπει ο Κώδικας).

Η Εκλογική Επιτροπή «είναι ΠΑΟΚ» μέχρι τα μπούνια. Το μεσημέρι της Κυριακής 21 Μαρτίου θα παραλάβει από τις υπηρεσίες της ΕΠΟ τα δικαιολογητικά των υποψηφίων και ,αφού τα μελετήσει, θα αποφασίσει αν (και ποια ) θα τα κάνει δεκτά και ποιους θα ανακηρύξει επισήμως ως νόμιμους υποψηφίους για τις εκλογές.

Η διαδικασία θα αποτελέσει το δυνατότερο crash test του οργανισμού του ΠΑΟΚ ( τόσο του Ιβάν Σαββίδη όσο και των υπαλλήλων του στην Τούμπα) απέναντι στον Θοδωρή Ζαγοράκη και στην παρέα του.

Οι πιέσεις από κάποιες πλευρές να ακυρωθούν, λόγω κωλύματος, οι υποψηφιότητες του αρχηγού της εθνικής ομάδας και των συμπαικτών του πρωταθλητών Ευρώπης το 2004 είναι εξαιρετικά ισχυρές, συνοδεύονται, όπως ακούγεται, από τις γνωστές παροτρύνσεις από τηλεφώνου και, σε κάθε περίπτωση, επιβεβαιώνουν πως η σημερινή τάξη πραγμάτων στην ΕΠΟ τρέμει στην ιδέα της εκλογής ( η κάλπη είναι πάντα γκαστρωμένη, η ψηφιακή κάλπη δύο φορές) κάποιων ή όλων των διεθνών του 2004.

Η προοπτική να καταστούν μειοψηφία, με ένα κατάλληλο «σπάσιμο» της ψηφοφορίας, μοιάζει καταστροφική για εκείνους που σχεδιάζουν την παραγωγή διαιτητών νέας εσοδείας για τα επόμενα χρόνια, που επενδύουν στον προβιβασμό των ομάδων που είναι «υπάκουες» και έχουν λογαριασμό στις στοιχηματικές, που ζουν για να εκλέγουν του Προέδρους της επιλογής τους και να διαχειρίζονται τα κονδύλια της ΕΠΟ από τις διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές και τα έσοδα από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Σε τελευταία ανάλυση η υπόθεση «εκλογές στην ΕΠΟ» είναι πολύ απλή στη διαχείριση της για να αποτελεί πρόβλημα και αγκάθι. Η νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση διαχειρίζεται το κράτος και τις λειτουργίες του με βάση τις αποφάσεις που λαμβάνει στο πλαίσιο του συντάγματος και των νόμων.

Τα υπόλοιπα είναι νάχαμε να λέγαμε, ειδικά όταν έχει λάβει το «πράσινο φως» για να προχωρήσει στις απαιτούμενες ρήξεις, χωρίς να υπολογίζει τις επιπτώσεις τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ