Τώρα είναι αργά για δάκρυα…

Τώρα είναι αργά για δάκρυα…

Όταν οι διαπιστώσεις γίνονται κατόπιν εορτής το πιθανότερο είναι να περιορίζονται απλώς στην διάγνωση αλλά όχι στην θεραπεία.

Στο χωριό, ο θείος μου ο Δημητράκης σχολίαζε ως εξής: «Ήθελε από το άλλο Σαββάτο»… Η φράση του αγαπημένου θείου, μου ήρθε στο μυαλό διαβάζοντας δηλώσεις των παραγόντων της Superleague και των ομάδων περί της ανάγκης να διατηρηθεί η κεντρική διαχείριση στα τηλεοπτικά δικαιώματα. Οι δηλώσεις είναι διανθισμένες με διαπιστώσεις ότι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο οδηγείται σε οικονομική ανυπαρξία, ότι πρέπει όλες οι ΠΑΕ να ομονοήσουν και άλλα σχετικά.

Οι διαπιστώσεις αυτές έχουν σχετική αξία γιατί αντί να προηγηθούν, ακολούθησαν την απόφαση της NOVA να εγκαταλείψει την κεντρική διαχείριση και να ακολουθήσει άλλη οδό στο εξής. Δηλαδή να απευθυνθεί μεμονωμένα σε όσες ΠΑΕ θεωρεί ότι την ενδιαφέρουν προκειμένου να αποκτήσει τα δικαιώματα τηλεοπτικής μετάδοσης των αγώνων τους. Όταν οι διαπιστώσεις γίνονται κατόπιν εορτής το πιθανότερο είναι να περιορίζονται απλώς στην διάγνωση αλλά όχι στην θεραπεία.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι απλό: Πριν από δυο μήνες το συνδρομητικό κανάλι έκανε πρόταση για την αγορά των τηλεοπτικών δικαιωμάτων ύψους τριάντα εκατομμυρίων ευρώ. Η πρόταση απορρίφθηκε μετά πολλών επαίνων. Ο συνεταιρισμός (πλην ΠΑΟΚ που έχει υπογράψει ξεχωριστή συμφωνία) δεν συμφώνησε και σύμφωνα με πληροφορίες η συμφωνία δεν έγινε για ενάμιση-δυο εκατομμύρια.

Τόσα ήταν τα χρήματα που ζητούσαν παραπάνω οι συνεταιρισμένες ΠΑΕ που τώρα βρίσκονται μπροστά σε ένα αδιέξοδο. Το να λες ότι η NOVA αιμοδοτεί το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά να την απορρίπτεις επειδή είναι κάτω από την προηγούμενη μόλις ενάμιση εκατομμύριο, είναι σαν να μην αντιλαμβάνεσαι ούτε την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας ούτε την μειωμένη δυναμική του προϊόντος που προσφέρεις προς αγορά.

Το δικαίωμα σου να ζητάς περισσότερα είναι δεδομένο αλλά και η άλλη πλευρά έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να σταθμίσει αν θα πάρει πίσω τα λεφτά της και να πράξει αναλόγως. Τώρα είναι λίγο αργά για να διορθωθεί η κατάσταση. Θα περάσει καιρός για να μάθουμε ποιοι ήταν οι λόγοι που η πρόταση απορρίφθηκε. Ποιες σκοπιμότητες επικράτησαν και η πρόταση του συνδρομητικού καναλιού απορρίφθηκε.

Τώρα φαίνεται πως είναι αργά για να αλλάξουν τα πράγματα. Η κατάσταση είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει είτε στον μαρασμό είτε στην δορυφοροποίηση ορισμένων ομάδων. Εκτός αν αυτή ήταν η στόχευση όσων εισηγήθηκαν την απόρριψη της πρότασης των τριάντα εκατομμυρίων…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ