«Βασικό ένστικτο»… ή απλά επιβίωσης

«Βασικό ένστικτο»… ή απλά επιβίωσης

Η υποψηφιότητα Ζαγοράκη και των 4 παλαιμάχων του 2004 έχει αναγκάσει σε «στριπτίζ» τις δυνάμεις της εξυγίανσης και τα δεκανίκια τους.

Ένα περίεργο πράγμα συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες. Με το που ανακοίνωσε ο Ζαγοράκης ότι η υποψηφιότητά του στην ΕΠΟ πλαισιώνεται και από τους Χαριστέα, Σεϊταρίδη, Καφέ και Παπαδόπουλο, (πρωταθλητές Ευρώπης όλοι του 2004 με την γαλανόλευκη), είδαμε, διαβάσαμε και εκπλαγήκαμε από όλες τις «τυχαίες» αντιδράσεις και συμπτώσεις. Τόσο της ΕΠΟ και κάποιων παραγόντων όσων και των μέσων της εξυγίανσης.

Η πρώτη αντίδραση στο άκουσμα των υποψηφιοτήτων ήταν ΑΕΚ – και ΠΑΟΚ σαν ουρά- να κατεβάσουν ως υποψήφιο Πρόεδρο απέναντι στον Ζαγοράκη, έναν κύριο Νίκα.

Άγνωστος στο παγκόσμιο και εγχώριο ποδόσφαιρο και πρόεδρος της Ένωσης Βοιωτίας. Στην πρώτη του δημόσια τοποθέτηση δήλωσε ο Κώστας Νίκας, δικαστικός υπάλληλος στο επάγγελμα:

«Ολα ανοιχτά για τις εκλογές, με στηρίζει η πλειοψηφία των Ενώσεων που στηρίζουν ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ».

Καταρχήν, φαντάζομαι ο κ. Ανδρέας Αθανασίου που διεξάγει την έρευνα για τον αθέμιτο επηρεασμό των εκλογών σε ενώσεις της ΕΠΟ στην Επιτροπή Δεοντολογίας με επικεφαλής την κα Γλυκερία- Λουίζα Ιωαννιδου, ήδη ψάχνει τα στοιχεία του κ. Νίκα για να τον καλέσει να τους καταθέσει ενόρκως, τι εννοεί ενώσεις που στηρίζουν η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ , ποιες είναι, πως τις στηρίζουν και πως είναι βέβαιος ότι θα τον ψηφίσουν;;;

Αλλά η δουλεία δεν σταμάτησε στον Νίκα. Οι δυνάμεις τις εξυγιάνσεις σε όλα τα μέτωπα εργάζονται άοκνα για να διατηρήσουν κάθε ρανίδα εξουσίας.

Πρώτον εντός ΕΠΟ, τα πρωτοπαλίκαρα Αλέξης Δέδες (που έχει και συγγενική σχέση με τον Νίκα- Άραγε αυτό δεν είναι κώλυμα για τον Αλέξη;;;) , Ιάκωβος Φιλιππούσης και Νίκος Μπάρτζης με τις βοήθειες πάντα των ανιψιών και θυγατέρων των υπαλλήλων της εξυγίανσης πασχίζουν να βρουν τρόπο να πετάξουν εκτός εκλογών τον Ζαγοράκη και τους Χαριστέα, Σεϊταρίδη, Παπαδόπουλο και Καφέ μην τυχόν και γίνει καμία στραβή και δεν ελέγχεται το μαγαζί 100%.

Σε αυτή την υπέρτατη προσπάθεια, είναι συνοδοιπόροι και μακρυά χέρια της εξυγίανσης ή παλιά γρανάζια της παράγκας, … ο γνωστός τηλεδικαστής, το σάιτ και τα ΜΜΕ του Ιβαν και τα χρηματοδοτούμενα από τον ΟΠΑΠ μέσα και κονδυλοφόροι. Ώστε να στρωθεί επικοινωνιακά ο δρόμος του αποκλεισμού των παλαιμάχων. Νομίζοντας ότι έτσι θα γλυτώσουν το κράξιμο.

Ταυτόχρονα επιδίδονται σε ακραία προσβλητικά καθημερινά δημοσιεύματα με επαίσχυντους χαρακτηρισμούς για τα παιδιά του 2004 που σήκωσαν τόσο ψηλά την γαλανόλευκη και τίμησαν το εθνόσημο, μήπως καταφέρουν είτε να τα σύρουν στη λάσπη τους είτε να τα κάνουν να αποσυρθούν από τις εκλογές.

Τι προσπαθούν να κάνουν όλοι αυτοί τόσες μέρες; Διαρρέουν κάθε φορά μια διαφορετική «καθημερινή» ιστορία κωλύματος ή ακυρότητας των υποψηφιοτήτων του 2004 ώστε μέχρι την Κυριακή που θα αποφασίσει η εκλογική επιτροπή, που ελέγχεται σχεδόν πλήρως από τον ΠΑΟΚ ( Παυλίδης Γεώργιος, Καστιδης Βασίλειος, Στογιαννιδης Ιωάννης, Δαβης Παναγιώτης και

Ευσταθίου Θεόδωρος) να μην τους επιτρέψει να συμμετάσχουν στις εκλογές. Έτσι απλά. Άλλωστε στην εκλογική επιτροπή θα ρίξουν την ευθύνη.

Την Τρίτη όλα τα παραπάνω παπαγαλάκια διέρρεαν ότι ο Ζαγοράκης έχει κώλυμα γιατί έχει άδεια ΠΡΟΠΟ στο όνομά του. Αν ισχύει, αφ ενός μπορεί να έχει μεταβιβασθεί πριν τις εκλογές και παύει η οποιαδήποτε συζήτηση και αφ ετέρου ο Αυγενακης έχει καταργήσει αυτό το κώλυμα από τον αθλητικό νόμο.

Μετά έλεγαν ότι το ίδιο κώλυμα έχουν και οι υπόλοιποι παλαίμαχοι. Αφού βρήκαν κάτι γιατί να μην το τερματίσουν!

Την Τετάρτη, ωστόσο θυμήθηκαν ότι οι υποψηφιότητες των παλαιμάχων δεν είναι άκυρες επειδή έχουν πρακτορεία ΟΠΑΠ (αφού κανένας τους δεν έχει), αλλά γιατί έπρεπε να τους προτείνουν 2 ενώσεις και όχι μόνο μια!

Μάλιστα διέρρεαν τα παπαγαλάκια ότι το Καταστατικό της ΕΠΟ το λέει αυτό… αλλά πας στο αρ. 9 παρ.2 παραρτ. Γ του Καταστατικού της ΕΠΟ ψάχνεις ψάχνεις και το μόνο που βρίσκεις είναι …. «τα 11 μέλη που εκπροσωπούν τις ενώσεις ποδοσφαιρικών σωματείων θα προτείνονται από τις ενώσεις ποδοσφαιρικών σωματείων εφόσον διαθέτουν την στήριξη της ένωσης τους». Άρα γιατί να προτείνονται μόνο από 2 ενώσεις, εγώ λέω ότι έπρεπε να προτείνονται από 25 ενώσεις αφού αριθμό δεν βάζει το Καταστατικό;;; Όσο θελουμε βάζουμε, εξυγίανση είμαστε αφού.

Με μια απλή ανάγνωση λοιπόν μας τελείωσε και το παραμύθι αυτό. Όποτε έπρεπε το σύστημα της εξυγίανσης που κόπτεται για το καθαρό ποδόσφαιρο να βρει νέο αφήγημα…. τι να βρουν τα παιδιά ααα ….το μητρώο σωματείων της ΓΓΑ. Ναι τι; Αυτό που η ΕΠΟ έλεγε στην FIFA και UEFA ότι δεν εφαρμόζεται για τα μέλη της και ζητούσε τετραμερείς συνδιασκέψεις με τον Αυγενάκη; Αυτό που η ΕΠΟ έστελνε επιστολές και έλεγε ότι με βάση το αυτοδιοίκητο και το α. άρθρο 7, παρ.6 του ν. 4726/2020 δεν εφαρμόζεται για την ΕΠΟ καθώς ισχύει μόνο το Καταστατικό της και το αυτοδιοίκητο της; Τι λένε τώρα ξαφνικά ότι δεν υπάρχει αυτοδιοικητικό στην ΕΠΟ για να κόψουν τον Χαριστέα;!!!

Το ακούσαμε και αυτό…. αλλά έλα που είναι τόσο ξεκάθαρα όλα. Το μητρώο σωματείων προβλέπεται από το 1999, όταν πρωτοψηφίστηκε ο αθλητικός νόμος και η ΕΠΟ ποτέ δεν το ενσωμάτωσε στο Καταστατικό της. Η ΕΠΟ δεν ζητά ούτε από τα σωματεία που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα της ούτε από κανένα μελος της να είναι στο μητρώο σωματείων. Άλλωστε αν η ΕΠΟ υπάγονταν στο καθεστώς αυτό θα έπρεπε όπως όλες οι άλλες ομοσπονδίες 40 μέρες πριν τις εκλογές να έχει υποβάλει κατάλογο στην ΓΓΑ, ο οποίος θα έπρεπε να έχει εγκριθεί 15 μέρες πριν… Υπέβαλε η ΕΠΟ; Ποτέ… αλλά αν πρέπει να κόψει τον Χαριστέα μπορεί να υποβάλει τώρα. Τι και αν χάθηκε η προθεσμία… ο υπέρ της εξυγίανσης αγών απαιτεί θυσίες. Να το πάμε με το παλιό ημερολόγιο ή με το κινεζικό, τι μας βολεύει βρε παιδί μου, στις λεπτομέρειες θα κολλήσουμε….

Εντάξει αφού στέρεψε η κλάβα τους από κωλύματα και ακυρότητες, είπαν να πάνε το «έργο» στην ουσία, ότι καλή η υποψηφιότητα Ζαγοράκη και παλαιμάχων αλλά δεν μας έχουν πει το πλάνο τους! Δηλαδή ο Νίκας, ο Τζαφέρης, ο Μπουχλαριώτης και τα αλλά παιδιά έχουν ποτέ ανοίξει το στόμα τους; Ή αυτοί δεν χρειάζεται να πούνε τίποτα γιατί ο κόσμος…. το έχει τούμπανο ότι είναι μπροστινοί και ποιος θα είναι ο ρόλος τους;

Άραγε γιατί τόσο μένος οι εξυγιαντές -παράγοντες και ΜΜΕ – ξαφνικά για πρόσωπα τόσο αγαπητά στον χώρο του ποδοσφαίρου, όπως τα παιδιά του 2004; Γιατί ξεγυμνώνεστε έτσι όλοι σαν άλλες Σάρον Στόουν στο «Βασικό ένστικτο»… τόσο πολύ φοβάστε; Τι; Μήπως καθαρίσει κάπως το ποδόσφαιρο και χάσετε τις μαύρες σακούλες και τα μεροκάματα; Τις Κυριακές που θα έρθουν σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ;;

Μην φοβάστε κόψτε τις υποψηφιότητες που δεν είναι ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, αποκλείστε όλους όσους δεν είναι πειθήνια όργανα σας και πανηγυρίστε για ακόμη μία τετραετία ότι εξυγιάνατε το ποδόσφαιρο! Εμπρός …

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ