Η ΑΕΚ, ο τρόμος του συστήματος και οι 2+1 μεγάλες έρευνες της Επιτροπής Δεοντολογίας για τα «καμάρια» της Εξυγίανσης

Η ΑΕΚ, ο τρόμος του συστήματος και οι 2+1 μεγάλες έρευνες της Επιτροπής Δεοντολογίας για τα «καμάρια» της Εξυγίανσης

Δεν είναι μόνο η σημαντική υπόθεση της «Καρδίτσας». Έρχονται και άλλες βόμβες.

Πανικός στην ΑΕΚ από χθες. Έπειτα από την κλήση της από την Επιτροπή Δεοντολογίας για όσα συνέβησαν στην Καρδίτσα. Τότε που το «συνεργείο» της Εξυγίανσης με τις γνωστές μεθόδους του πρόσθεσε ένα ακόμη «λάφυρο» στην τροπαιοθήκη του βρώμικου συστήματος που έχει σε ομηρία το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μεταξύ μας: Η Ένωση δεν πρέπει να ανησυχεί. Και κυρίως δεν πρέπει να αναζητά σύννεφο για να… πέσει. Διότι ξέρει καλά. Τι έχει κάνει. Πως το έχει κάνει. Και ποιοι είναι οι άνθρωποι που εδώ και χρόνια την «εκπροσωπούν» ανά την Επικράτεια. Όπου υπάρχουν εκλογές ΕΠΣ. Το ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει να ανησυχεί. Για να μην χαθεί αυτή η μεγάλη ευκαιρία, ώστε να έρθουν όλα στο φως. Να λυθούν όλες οι απορίες. Οι καταγγελίες που έχουν φτάσει στην Επιτροπή Δεοντολογίας είναι τέτοιες που δίνουν το δικαίωμα στην ελπίδα. Για τις απαντήσεις. Και για το φινάλε του «υποκόσμου» και των προνομίων του, όπως αυτά προέκυψαν μεθοδικά: Με τα λεφτά του Ιβάν. Με τις… γνωριμίες του «Τίγρη». Με τις πλάτες της προηγούμενης Κυβέρνησης. Εκείνης που είχε πρώτα υφυπουργό Αθλητισμού και έπειτα Υπουργό Δικαιοσύνης τον Σταύρο Κοντονή.

Υπάρχουν σύμφωνα με πληροφορίες 3 υποθέσεις αυτή τη στιγμή στα χέρια της Επιτροπής Δεοντολογίας και του ερευνητή Ανδρέα Αθανασίου. Η γνωστή της «Καρδίτσας» που από χθες συγκεντρώνει τα βλέμματα. Και δύο ακόμη που εάν και εφόσον θα ταρακουνήσουν για τα καλά το «σύστημα» και θα φέρουν στο προσκήνιο αλήθειες.

Οι καταγγελίες του Κούγια

Η πρώτη και σημαντικότερη προκύπτει από τις καταγγελίες που έχει κάνει ο Αλέξης Κούγιας. Ο ποινικολόγος έχει ήδη καταθέσει διευθύνσεις και ονόματα. Για τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι εκλογές στις ΕΠΣ. Η δική του κίνηση, έχει προκαλέσει ήδη ένα σημαντικό ντόμινο: τουλάχιστον 14 μάρτυρες έχουν ήδη καταθέσει. Έχουν ακουμπήσει στο τραπέζι της Επιτροπής όσα ξέρουν για παρεμβάσεις, χρηματισμούς, απειλές και εκβιασμούς με θέα στις αρχαιρεσίες ανάδειξης των «προεδρείων» στις ποδοσφαιρικές ενώσεις. Στο επίκεντρο είναι το περίφημο «συνεργείο» με τα κίτρινα. Ο εξωδιοικητικός παράγοντας της ΑΕΚ που επί της ουσίας είναι το νο 2 αυτή τη στιγμή στο οργανόγραμμα της Ένωσης. Ο συνεργάτης του από την Αχαϊα που ήταν… καφετζής στο γήπεδο της Παναχαϊκής, όταν ο Αλέξης Κούγιας κρατούσε τα κλειδιά της ΠΑΕ. Και ένα ακόμη πρωτοπαλίκαρο.

Βλέπεις… Νίκας

Σημειώστε κάτι σημαντικό για την εξέλιξη αυτής της ιστορίας: Δεν θα είναι έκπληξη αν από τον ερευνητή της Επιτροπής Δεοντολογίας, κληθεί και ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ, Κωνσταντίνος Νίκας. Ο λόγος είναι ότι φέρεται να δήλωσε ότι τον στηρίζουν οι Ενώσεις που στηρίζουν οι ΑΕΚ, ΠΑΟΚ. Ο Νίκας που σύμφωνα με το ρεπορτάζ έχει συγγενική σχέση με τον Αλέξη Δέδε ο οποίος μετακόμισε από την ΑΕΚ στην ΕΠΟ. Και που άλλες πληροφορίες φέρουν την κόρη του να έχει εργαστεί στο πρόσφατο παρελθόν σε τηλεοπτικό σταθμό άλλου ιδιοκτήτη ΠΑΕ. Του… ίδιου που εργάζονταν η σύζυγος ένας διεθνούς διαιτητή και ο γιος ενός δικαστή της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ.

Οι βλαχοπρόεδροι και οι Επιτροπές

Και μιας και φτάσαμε ως εκεί: Για αυτές τις Επιτροπές (και τη δομή τους) αναζητούνται απαντήσεις στην τρίτη έρευνα που είναι σε εξέλιξη. Εκείνη που αφορά στην ψηφοφορία της στελέχωσης της Πειθαρχικής Επιτροπής και της Επιτροπής Εφέσεων, στις εκλογές της ΕΠΟ που έγιναν στις 9 Οκτωβρίου 2020 στη Θεσσαλονίκη. Θυμίζουμε ότι η Επιτροπή Εφέσεων πήρε πίσω την απόφαση σε βάρος του ΠΑΟΚ για την πολυδιοκτησία. Την απόφαση που είχε πάρει το προηγούμενο σώμα. Τώρα ο ΠΑΟΚ… αθωώθηκε. Η Επιτροπή Δεοντολογίας ψάχνει να μάθει –σύμφωνα με τις καταγγελίες- πως γνώριζαν οι πρόεδροι των Ενώσεων τους υποψήφιους δικαστές και πέντε για την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ πήραν 41-38 ψήφους, δυο δικαστές πήραν από δυο, πέντε από έναν και άλλοι τέσσερις ούτε έναν; Επίσης, πέντε υποψήφιου για την Επιτροπή Εφέσεων πήραν 45-40 ψήφους και άλλοι πέντε 10-4! Οι ποδοσφαιρικές ενώσεις που «ελέγχει» το μπλοκ ΑΕΚ-ΠΑΟΚ θυμίζουμε πως είναι 45.

Στο εδώλιο

Σε ότι αφορά τώρα στην Καρδίτσα: Η υπόθεση έχει όντως περιεχόμενο. Η ΑΕΚ προσπαθεί να βρει ποιος είναι ο Σύλλογος Πολιτών- Φιλάθλων που έκανε την καταγγελία . Λέει πως δεν πρόκειται για αθλητικό σωματείο (κάτι σαν το η Γη γυρίζει). Δεν λέει πως τα στοιχεία την έχουν παραπέμψει ήδη σε δίκη. Και ότι τα όσα έχει στα χέρια της η Επιτροπή Δεοντολογίας είναι τόσο συγκεκριμένα που την έστειλαν στο εδώλιο.

Aν ρωτήσει η ΑΕΚ τον κ. Σφήκα, πρόεδρο της ΕΠΣ Καρδίτσας και μέλος της Original21 θα μάθει για την Κίνηση πολιτών στην οποία συμμετείχαν και άνθρωποι της δικής του διοίκησης. Βέβαια απάντησε ως ΕΠΣ Καρδίτσας πως «δεν υπάρχει τέτοιο σωματείο». Γιατί τον ρώτησαν για σωματείο. Ε, ας τον ρωτήσουν τώρα αν ξέρει γενικότερα την κίνηση φιλάθλων και θα μάθουν τις λεπτομέρειες που αναζητούν

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ