Το τέλος μιας γραφικής ποδοσφαιρικής φιγούρας

Το τέλος μιας γραφικής ποδοσφαιρικής φιγούρας

Ο Βαγγέλης Γραμμένος αποχωρεί από την ΕΠΟ πανταχόθεν λοιδωρούμενος. Η κατάληξη της προεδρίας του ήταν βέβαιη από τη στιγμή που αποδέχθηκε, ενώ γνώριζε ότι είναι απολύτως ανίκανος, να παραστήσει τον ηγέτη μιας ψευδεπίγραφης «εξυγίανσης»

Αποχώρησε από την ηγεσία (λέμε τώρα!) της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ) και το ελληνικό ποδόσφαιρο συνολικά η αστειότερη περίπτωση ποδοσφαιρικής περσόνας που η μαύρη μοίρα την έφερε στη θέση του Προέδρου για να το οδηγήσει στην χειρότερη εποχή του.

Ο κ. Ευάγγελος (Βαγγέλης για τους φίλους) Γραμμένος θα ασχοληθεί, όπως ο ίδιος δηλώνει στην κατά παραγγελία τηλεοπτική αγιογραφία του, με τη μετάφραση κειμένων των αρχαίων προγόνων μας. Εδώ που τα λέμε είναι μια σημαντική πρόοδος από το να είσαι αναγκασμένος να στέκεσαι προσοχή στον Γιαννάκη Παπαδόπουλο, να σε βρίζει ο Βακάλης, να σε απειλεί ο Λεωνίδας Θωμαίδης και να συγχρονίζεσαι με τις επιδόσεις του Μάνου Γαβριηλίδη στις κληρώσεις του Κυπέλλου.

Ο κ. Γραμμένος αποχωρεί πανταχόθεν λοιδωρούμενος. Η κατάληξη της προεδρίας του ήταν βέβαιη από τη στιγμή που αποδέχθηκε, ενώ γνώριζε ότι είναι απολύτως ανίκανος, να παραστήσει τον ηγέτη μιας ψευδεπίγραφης «εξυγίανσης», την οποία προώθησαν μετά μανίας (και με πολλά εκατομμύρια ευρώ στις γνωστές μαύρες σακούλες) όσοι κοιμόνταν και ξυπνούσαν με την επιθυμία να καταστρέψουν τον Ολυμπιακό.

Στον Γραμμένο επένδυσαν οι γνωστοί ποδοσφαιρικοί συνωμότες για να κάνει τη βρώμικη δουλειά στην Ομοσπονδία και να περιορίσει τις φιλοδοξίες των ερυθρολεύκων σε θέσεις δευτερότριτες στο πρωτάθλημα και παρατηρητή στο Κύπελο.

Απότυχε παταγωδώς και σε αυτό, ο Ολυμπιακός τον ξεφτίλισε και μαζί του ξεφτίλισε και τους κρυφούς ηγέτες αυτής της κωμικής Ομοσπονδίας, άπλωσε πάνω στο χορτάρι την υπεροχή του και τους έκανε να βλέπουν εφιάλτες στο δρόμο για του Γουδή!

Ο Ευάγγελος ( Βαγγέλης για τους φίλους) Γραμμένος αποχώρησε από την ΕΠΟ και ήδη ξεχάστηκε. Μια – δυο αστείες απόπειρες να τον αγιογραφήσουν κατέληξαν να του αποδίδουν ιδιότητες και «επιτυχίες» που δεν ήταν ποτέ δικές του.

Ουδέποτε διανοήθηκε ο Γραμμένος να εισάγει το VAR στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Την απόφαση την έλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δια του Νίκου Παππά και του Γιώργου Βασιλειάδη, για να γλιτώσει από το όνειδος του πρωταθλήματος των Πρεσπών.Ττο πλήρωσε «χρυσό» ο ελληνικός λαός, το ξαναπλήρωσε όταν έγινε αντιληπτό ότι το σύστημα που χρυσοπληρώθηκε δεν διαθέτει offsaide line και το ξαναμαναχρυσοπλήρωσε όταν χρειάστηκε και η goal/no goal line.

Ο Γραμμένος μια εκπαίδευση διαιτητών ανέλαβε να κάνει μέσω του κορυφαίου Πορτογάλου ποδοσφαιρικού απατεώνα του Περέϊρα και γέλασαν και τα πόμολα στην ΕΠΟ με τις επιδόσεις του Κουκουλάκη, που παρίστανε ότι εκπαίδευε τους διαιτητές κι εκείνοι παρίσταναν ότι εκπαιδεύονται.

Ούτε είχε κατά νου όταν κωλόφερνε σε διάφορες συναντήσεις σε διάφορα γραφεία για να εκλεγεί Πρόεδρος στην ΕΠΟ ο Γραμμένος να εισάγει και να διατηρήσει τους ξένους διαιτητές στις εθνικές ποδοσφαιρικές διοργανώσεις.

Η UEFA του το επέβαλε, αυτή πήρε τις αποφάσεις, ούτε που τον ρώτησε, ούτε καν ενδιαφέρθηκε για τη δική του άποψη, δεν τον είδε καν μπροστά της. Μέχρι και την τροποποίηση του Κανονισμού Διαιτησίας για να νομιμοποιηθεί η πρόσκληση ξένων διαιτητών την έστειλαν γραμμένη από τη Νιόν στον Γραμμένο για να την εισάγει στον Κανονισμό, ενώ τα πρόσωπα που θα αποτελούσαν την ΚΕΔ/ΕΠΟ τα μάθαινε είτε από τη Σαμούρα, τη Γενική Γραμματέα της FIFA, είτε από τον Χούμπελ, τον επιτετραμμένο FIFA/UEFA.

Για να μην αναφερθούμε στις προσλήψεις προπονητών και προσωπικού, που τις έβλεπε όταν του έστελνε ο Δέδες το χαρτάκι που το είχαν στείλει σε αυτόν «οι απόξω».

Ήταν τόσο ανίκανος, τόσο φοβικός και τόσο κακομοίρης, που δεν δίστασε να πει ακραία ψέματα, όταν ρωτήθηκε δημοσίως από τον Δημήτρη Αγραφιώτη «αν προέκυψε κάποιο αποτέλεσμα από την δήθεν έρευνα για τη διαρροή της έκθεσης της FIFA στην εφημερίδα «ΑΥΓΗ», δηλώνοντας « όχι, δεν προέκυψε κάποιο αποτέλεσμα» την ώρα που ο υπεύθυνος της διαρροής στέκονταν δίπλα του και χασκογελούσε.

Το ίδιο ακριβώς απάντησε και για την αλητεία της ΕΠΟ να διαρρεύσει στον ΠΑΟΚ τα συμβόλαια του Σιαμπάνη και να κυκλοφορήσουν αυτά φόρα παρτίδα στο διαδίκτυο, χωρίς να υπολογίσουν προσωπικά δεδομένα και νομοθεσίες.

Ο Γραμμένος έφυγε νύχτα, όπως ήταν πρεπούμενο και πάντα συμβαίνει με όσους πέρασαν και δεν ακούμπησαν κι άφησε στην ΕΠΟ τεράστιες πληγές: την οικονομική δυσπραγία, τον αχρείαστο διπλασιασμό των υπαλλήλων, εφτά δικηγόρους και μια δικηγορίνα, την τραγική οικονομική και αγωνιστική κατάσταση των Ενώσεων, τις εθνικές ομάδες σε πλήρη αποσύνθεση και αποδιάρθρωση κι ένα Κύπελλο που το έκανε σαν τα μούτρα του Δημητρίου και του Γαβριηλίδη.

Το χειρότερο όλων είναι πως ο Γραμμένος στη θητεία του νομιμοποίησε τη ρουφιανιά και την «κουκούλα», τους σπιούνους και τους καταδότες, «τα δικά μας παιδιά και τα αποπαίδια», όλη τη φιλοσοφία πάνω στην οποία εδράζεται η λειτουργία των συμμοριών και του ποδοσφαιρικού υποκόσμου.

Ο κ.Γραμμένος για ένα θέμα διακρίθηκε ιδιαιτέρως στη θητεία του: για τη σταθερή, μόνιμη και αποφασιστική στάση του απέναντι στον Ολυμπιακό, αυτή ήταν η δουλειά που του είχαν αναθέσει οι πάτρωνές του, αυτή έφερε σε πέρας.

Επί τριάμισι χρόνια (Αύγουστος 2017 – Μάρτιος 2021) βρέθηκε πάντα απέναντι στους ερυθρόλευκους και προσπάθησε με κάθε τρόπο να υπονομεύσει την αγωνιστική τους πορεία, να δυσκολέψει τη ζωή τους, να δυσφημίσει την ομάδα τους. Τα έκανε κι εκεί ρόϊδο, γέλασε και το παρδαλό κατσίκι όταν σκέφτηκε να κάνει απονομή στο Κύπελο στο διάσημο «Μπερνα-Μπέου» και μόλις τον κοίταξε ο Μαρινάκης το έδωσε άρον – άρον στον Αγραφιώτη και την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια…

Κορυφαία στιγμή αυτής της στάσης του απέναντι στον Ολυμπιακό η συνεχής υποστήριξη του απέναντι στις ραδιουργίες της ομάδας Παναγιώτη Δημητρίου – Μάνου Γαβριηλίδη στο τερατούργημα της διεξαγωγής του Τελικού Αγώνα του Κυπέλλου το καλοκαίρι του 2020, όπως βόλευε την ΑΕΚ για να αποφύγει τον κίνδυνο μιας νέας τριάρας στα τέλη Ιουλίου.

Αυτή η δομική κακομοιριά του, αυτή η υποτέλεια, αυτή η διοικητική ανυπαρξία θα τον συνοδεύουν και θα τον χαρακτηρίζουν πάντα. Δεν θα ξεφύγει ποτέ από τη μοίρα του.

Αυτός ήταν ο Γραμμένος. Ζαγοράκη μη γίνεις σαν τον Γραμμένο, θα θεωρηθείς συνεργός σε ένα διαρκές έγκλημα κατά του ελληνικού ποδοσφαίρου και θα πληρώσεις δυσανάλογο τίμημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ