Όταν τα έλεγε to10.gr για τον Μαυρία…

Όταν τα έλεγε to10.gr για τον Μαυρία…

Φταίει ο Μαυρίας που δεν μπορεί να κόψει τον τρίτο καλύτερο ντριπλέρ στην Ευρώπη μετά τον Μέσι και τον Τραορέ; Μάλλον όχι... To10.gr τα είχε επισημάνει πριν γίνουν.

Δεν… πετάει ο γάιδαρος. Όσο κι αν κάποιοι προσπάθησαν να σας πείσουν πως πετάει, ποτέ δεν θα πετάξει. Η ισοπαλία της Εθνικής ομάδας στη Γρανάδα ήταν τυχαία. Στο φιλικό απέναντι στην Ονδούρα παρουσιάστηκαν ένα σωρό προβλήματα. Και στην τελική προσπάθεια και στην αμυντική συμπεριφορά. Κι όμως διαβάσαμε ότι… άρεσε. Για όσους γνωρίζουν από ποδόσφαιρο; Τα προβλήματα φώναζαν. Όπως φώναζε και η Γεωργία πως δεν… αστειεύεται.

Το αποτέλεσμα; Μια ισοπαλία με τους Γεωργιανούς στην Τούμπα που ήρθε από τύχη. Από τύχη προηγήθηκε η Εθνική. Από τύχη δεν έχασε στο τέλος απέναντι σε μια ομάδα που ήταν πιο έτοιμη, καλύτερη στο γήπεδο και με παίκτες που έχουν ρυθμό. Το τελευταίο είναι το πιο σημαντικό σε μια Εθνική ομάδα.

Διότι για όσους δεν το γνωρίζουν οι Εθνικές μαζεύονται μονάχα για λίγες μέρες. Και γι’ αυτό τον λόγο οι παίκτες που αγωνίζονται στα παιχνίδια τους πρέπει να έχουν ρυθμό. Αν έχουν να πατήσουν μήνες στο χορτάρι, τότε δύσκολα θα ανταποκριθούν.

Ο Χάρης Μαυρίας πέρσι ήταν βασικός στην Ομόνοια. Σαν δεξί μπακ. Λογικό να τον έχει στις επιλογές του ο Φαν Σιπ, σε μια θέση που δεν είχε και πολλές επιλογές. Φέτος, όμως, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο Μαυρίας έχει έξι συμμετοχές όλες κι όλες με την Ομόνοια στο κυπριακό πρωτάθλημα. Και έχει να παίξει τέσσερις μήνες.

Κι όμως, ο Φαν Σιπ όχι μόνο τον κάλεσε στην Εθνική, αλλά τον επέλεξε να αντικαταστήσει τον Μπακάκη, όταν ο τελευταίος αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού. Κι όλα αυτά; Σε ματς που πάνω στον δεξιό μας μπακ έπεφτε ο καλύτερος ποδοσφαιριστής των αντιπάλων. Ο παίκτης για τον οποίο μιλάει όλη η Ευρώπη. Ο Κβαρατσκέλια, το παιδί που είναι ο τρίτος καλύτερος ντριπλέρ φέτος στην Ευρώπη μετά τον Μέσι και τον Τραορέ.

Και ποιος έβαλε το γκολ; Ο Κβαρατσκέλια. Με ποιον αντίπαλο; Με τον Μαυρία, που έκανε… πισωπεταλιές κάθε φορά που τον απομόνωνε και τον πήγαινε στο ένας εναντίον ενός ο 20χρονος Γεωργιανός.

Δεν φταίει ο Μαυρίας. Τι να κάνει; Να αρνηθεί την κλήση; Να αρνηθεί να μπει στο γήπεδο; Φταίει ο Φαν Σιπ. Και to10.gr ήταν το μοναδικό Μέσο που τα είχε γράψει πριν γίνουν. Που έβλεπε το… κακό να έρχεται και το είχε επισημάνει μέρες πριν. Όταν οι υπόλοιποι έβλεπαν πως η Εθνική αρέσει και την αποκαλούσαν ομαδάρα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ