Super League 2: Εδώ το πράγμα δεν έχει σωτηρία…

Super League 2: Εδώ το πράγμα δεν έχει σωτηρία…

Ο Λεουτσάκος και η… παρέα του, σήκωσαν απαγορευτικό με το έτσι θέλω στη συμφωνημένη αναδιάρθρωση. Γιατί; Μα φυσικά γιατί μπορούν…

Προφανώς και δεν αποτελεί έκπληξη. Κάθε άλλο. Έχει καταθέσει διαπιστευτήρια το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πολλώ δε μάλλον στους καιρούς της «εξυγίανσης» που η τέχνη του τα… ίσια-ανάποδα δίνει και παίρνει. Δεν απορεί κανείς λοιπόν από τη σημερινή εξέλιξη της Super League 2 που με το έτσι θέλω «σηκώνει» απαγορευτικό στη συμφωνημένη αναδιάρθρωση της κατηγορίας εν όψει της νέας περιόδου. Μια υπόθεση «τελειωμένη» που άλλαξε για έναν πολύ απλό λόγο: Γιατί αυτοί που κρατούν τις τύχες του ποδοσφαίρου στα χέρια τους νιώθουν ότι μπορούν να κάνουν ότι τους καπνίσει, δίχως συνέπειες.

Η αναδιάρθρωση, που περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου, το οποίο τις προσεχείς ημέρες θα συζητηθεί στη Βουλή: 1) ζητήθηκε επισήμως από την ΕΠΟ, πέρυσι στο τέλος του καλοκαιριού. 2) μελετήθηκε τον Οκτώβριο από Ομάδα Εργασίας, η οποία συστάθηκε με εκπροσώπους από ΕΠΟ, SL2 – FL και του Υφυπουργείο. 3) κατέληξε σε σχέδιο διαφάνειας και αυστηρών αναπτυξιακών κριτηρίων συμμετοχής (Μετοχικό Κεφάλαιο 250.000€, Εγγυητική Επιστολή 100.000€, δικαίωμα συμμετοχής του 50% των παικτών στις ελληνικές εθνικές ομάδες). 4) ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο και υποβλήθηκε σε δημόσια Διαβούλευση τον Φεβρουάριο. 5) Κρίνεται απολύτως απαραίτητη και επιβεβλημένη για τη δημιουργία συνθηκών αξιοπιστίας, βιωσιμότητας, ανταγωνιστικότητας και ποιότητας.

Πως λοιπόν φτάσαμε στις σημερινές εξελίξεις με τον συνεταιρισμό να ανακοινώνει πως «Το ΔΣ εμμένει στην αρχική του θέση όπως να μην υπάρξει αναδιάρθρωση των επαγγελματικών πρωταθλημάτων» και πως η Σούπερ Λιγκ 2 αδιαφορώντας για κάθε είδους συζήτηση μας ενημέρωσε πως «Η συγκεκριμένη κατηγορία τη σεζόν 2021-22 να διεξαχθεί με 14 ομάδες και η FL να παραμείνει με δύο ομίλους των 10. Η απόφαση αυτή, εστάλη μάλιστα στο υφυπουργείο Αθλητισμού»;

Το μυστικό-όπως ο διάβολος- κρύβεται στις λεπτομέρειες. Πριν από λίγο καιρό η Κυβέρνηση ανακοίνωσε ένα μεγάλο κομμάτι ενίσχυσης προς όλες τις ΠΑΕ ελευθερώνοντας ένα κονδύλι που αφορά στο «στοίχημα». Μέχρι να πάρουν αυτό οι ομάδες συμφωνούσαν με την αναδιάρθρωση Αυγενάκη. Μόλις το πήραν; Σκέφτηκαν μάλλον ότι θα είναι κορόιδα να το μοιραστούν δια… 34, και όχι δια του 14. Και κάπως έτσι άλλαξαν άρδην τη στάση τους. Σοβαρότης μηδέν.

Που είναι η ΕΠΟ σε όλο αυτό; Άφαντη. Αλλά ποια ΕΠΟ; Εκείνη που ο εκπρόσωπος της Σούπερ Λιγκ 2, Λεωνίδας Λεουτσάκος, είναι βασικός εκφραστής της και πυλώνας της στην περίφημη Εκτελεστική Επιτροπή; Που είναι η Football league σε όλο αυτό; Επίσης άφαντη από τη στιγμή που εδώ και χρόνια δημιουργήθηκε αυτό το «τερατούργημα» της ενιαίας εκπροσώπησης των δύο κατηγοριών. Το ποδόσφαιρο είναι περικυκλωμένο από συγκεκριμένου ανθρώπους που εκφράζουν μια συγκεκριμένη «τάση». Ας τους έχουν να τους… χαίρονται.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ