Ο Κλάτενμπεργκ, τα 12 πιστόλια κι ένα πρωτάθλημα

Ο Κλάτενμπεργκ, τα 12 πιστόλια κι ένα πρωτάθλημα

Διαβάζεις τα ονόματα, στα οποία αναφέρουν τα δημοσιεύματα ότι «μπορεί να στηριχτεί ο Κλάτενμπεργκ για να προχωρήσει μια πειραματική επαγγελματική οργάνωση της διαιτησίας στο κορυφαίο επίπεδο» και καταλαβαίνεις το απόλυτο χάος.

Πως το πλασσάρουν; Είδε κι απόειδε ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ πως άκρη δεν βγαίνει με όλα αυτά τα νούμερα που έχουν συγκεντρωθεί στους πίνακες διαιτησίας της πρώτης κατηγορίας, του εξήγησαν και μερικοί που, πλέον, εμπιστεύεται το όνειρο σχολιάζοντας «με το νι και με το σίγμα» τι φυράματος είναι αυτοί που δήθεν έρχονται από τη δεύτερη κατηγορία ως «μεγάλα ταλέντα» , άκουσε, είδε κι έμαθε και για το συνεργείο που δουλεύει στις μικρότερες κατηγορίες και το πήρε απόφαση: «λίγοι, ίσα με δώδεκα το πολύ» στην πρώτη κατηγορία (ίσως HFF Elite Referee) για να έχουμε το κεφάλι μας όσο γίνεται ήσυχο κι από εκεί και πέρα βλέποντας και κάνοντας.

Έτσι ή αλλιώς οι ξένοι διαιτητές θα συνεχίζουν να έρχονται για τα μεγάλα ματς, άρα από εκεί είμαστε καλυμμένοι, μένει να εκπαιδεύσουμε «προς την ελευθερία» όσους έχουν κάποιες ικανότητες, αλλά είναι εγκλωβισμένοι στο σύστημα διοίκησης της ΕΠΟ και στο (παρά) σύστημα των στοιχηματζήδων.

Πάνω – κάτω αυτή είναι η λογική του Προέδρου της ΚΕΔ, την έριξε ή την έρριξαν οι δικοί του στην αγορά (και γράφτηκε εκεί που έπρεπε) για να δει τι θόρυβο θα κάνει και τώρα περιμένει να εισπράξει αντιδράσεις, καθότι είναι ζήτημα τιμής για την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ να κάνει κουμάντο στους πίνακες.

Διαβάζεις τα ονόματα, στα οποία αναφέρουν τα δημοσιεύματα ότι «μπορεί να στηριχτεί ο Κλάτενμπεργκ για να προχωρήσει μια πειραματική επαγγελματική οργάνωση της διαιτησίας στο κορυφαίο επίπεδο» (κάτι σαν την FIFA Elite Referee) και αφού πρώτα πιαστεί η ψυχή σου ξεκινάς, αμέσως μετά, να συνδέεις το καθένα «πουλάρι» της λίστας των 11-12 με την Ένωση από την οποία προέρχεται και σε ποιον Πρόεδρο αναφέρεται και καταρρέεις. Το απόλυτο χάος!!

Έχουμε και λέμε: Τάσος Σιδηρόπουλος, Ένωση Δωδεκανήσου, Πρόεδρος Παναγιώτης Διακοφώτης, ο επονομαζόμενος «από την Κική (ΠΑΟΚ) και την Κοκό (ΑΕΚ) ποια να διαλέξω;», τον πρόγκηξε, λένε, η Κική, διάλεξε την Κοκό και φιγουράρει Πρόεδρος Επιτροπής του Καταστατικού (ΕΙΠ), χωρίς να είναι εκλεγμένο τακτικό μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ.

Τάσος Παπαπέτρου, Άγγελος Ευαγγέλου, Ένωση Αθήνας, Πρόεδρος Παναγιώτης Δημητρίου, ο κορυφαίος Πρόεδρος Επιτροπής Διοργανώσεων που ξεκίνησε να διεξάγει τον Τελικό Κυπέλλου στην εξωτική Ριζούπολη, σε κλειστό έξι μήνες γήπεδο, χωρίς άδεια καταλληλότητας, Ιούλιο μήνα και κατέληξε να τον κάνει 11 Σεπτεμβρίου 2020 «με τα παλιά ρόστερ των ομάδων». Της γνωστής οικογενείας των απανταχού Μητροπουλαίων…

Γιάννης Παπαδόπουλος, Στάθης Γκορτζίλας, Ένωση Μακεδονίας (Θεσσαλονίκης εννοεί). Πρόεδρος Σάββας Δημητριάδης, διάδοχος του Ευάγγελου (Βαγγέλη για τους φίλους ) Γραμμένου, «τον βρήκε στην Τούμπα να βάφει τα κάγκελα» ο Ιβάν Σαββίδης και τον αποκατέστησε. Δίκιλο μαύρο πλαστικό κρατούσε στα χέρια, ντάλα μεσημέρι, αλλά το καθήκον πάνω από όλα.

Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος, Ένωση Αρκαδίας, Πρόεδρος – μπουζουριέρα ο Σταύρος Τσαγγούρης, κανονικοί πρόεδροι οι αφοί Μποροβήλοι, ένα αδερφικό ρεύμα προς την Τούμπα φυσάει το οροπέδιο, «τα καλά και συμφέροντα ταις ψυχαίς ημών και … ούτω βοήσωμεν» ένα πράμα.

Βασίλης Φωτιάς, Ένωση Πέλλας, Πρόεδρος Αστέριος/Στέργιος Αντωνίου, είναι ολίγον μπερδεμένη η κατάσταση. Ο Πρόεδρος είναι ΠΑΟΚ και ξερό ψωμί, μιλάμε τώρα για πολύ ξερό, αλλά οι κακές γλώσσες λένε πως ο «φωτιά στα μπατζάκια μας» ξενοκοιτάζει προς το Λεκανοπέδιο, δεν πολυακούει τον μπάρμπα- Στέργιο, καθότι υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια, λίγο κιτρινιάρικα μεν, αλλά με καλή ποιότητα. Τώρα θα πείτε «και του Εργοτέλη κίτρινα ήταν», αλλά κίτρινο από κίτρινο έχει διαφορά «Γλυφάδας». Τα του Ολυμπιακού στο Βόλο ξεχάστηκαν ήδη, πέρασε το κρίσιμο διάστημα.

Δημήτρης Καραντώνης, Ένωση Ημαθίας, Πρόεδρος (άρτι επανεκλεγείς) Στέργιος Μπουρτζίλας, Θύρα 4 και τα μυαλά στα κάγκελα. Για να εκλεγεί πρώτη φορά χωρίς αντίπαλο πλούτισαν από τις ευχές του Αρχιεπισκόπου Βορείου Ελλάδος και τα μαλαματένια λόγια στο ποτήρι όλες οι εκκλησίες της Ημαθίας, δεν ακούστηκε κάτι για τη δεύτερη φορά, μάλλον δεν υπήρχε λόγος.

Αριστομένης Κουτσιαύτης, Ένωση Άρτας, Πρόεδρος Θανάσης Τρομπούκης, του Αρχιεπισκόπου Βορείου Ελλάδος και αυτός, αλλά και αγνή Θύρα 13 μέχρι θανάτου. Περίεργο μπλέξιμο, κανένας δεν ξέρει πως βγαίνει, κάθε φορά όπου φυσάει ο άνεμος, αλλά εξυγίανση μέχρι τα μπούνια ως βέρος αντί – ολυμπιακός και κουβέντα καμία δεν δέχεται.

Ευάγγελος Μανούχος, Ένωση Αργολίδας, Πρόεδρος Γιάννης Σιδέρης, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΟΚ, αντιπρόεδρος παλιά ( για το μπούγιο) Κυριάκος Φύτρας (ΑΕΚ του σκληρού παρασκηνίου), τώρα τον εξαφάνισαν ή εξαφανίστηκε μόνος. Ο FIFA Referee δεν βλέπει τίποτε και κανένα μπροστά του όταν παίζει ο ΠΑΟΚ, ακόμα τρέχει το αίμα στην Τρίπολη με τον Αστέρα αντίπαλο.

Θανάσης Τζήλος, Ένωση Λάρισας, Πρόεδρος Δημήτρης Μπουχλαριώτης, ΠΑΟΚ, αλλά ως ένα σημείο. Ό,τι και να πει κανείς για τον γίγαντα Θανάσαρο είναι λίγο, γι’ αυτό δεν λες τίποτε κι αφήνεις να μιλήσει το παρελθόν. «Αλλοτινές μου εποχές, αλλοτινοί μου χρόνοι» ( στην πλανεύτρα Ξάνθη με αντίπαλο τον Ολυμπιακό) που τραγουδούσε κι ο μέγας Στέλιος, ο μεγαλύτερος λαϊκός τενόρος του πλανήτη!

Μανώλης Σκουλάς, Ένωση Θεσσαλίας, Πρόεδρος Μιλτιάδης Καλόγηρος της επικρατείας του Αχιλλέα ή Στέφανος Κουμπαράκης, Ένωση Θράκης, του τιτανοτεράστιου «κληρωτίδα» Μάνου Γαβριηλίδη ή, μήπως και οι δύο; Ιδού η απορία. Ο Αχιλλέας είναι «αποσυνάγωγος» με τους κάτω και τάχει καλά με τους πάνω (καλά, ο διαιτητής είναι για τα μπάζα έτσι ή αλλιώς), ο Μάνος είναι «εσύ για μένα θα πάθεις έρωτα κι εγώ για σένα θα κινδυνεύσω» με τους πάνω, αλλά και «γιατί καλέ γειτόνισσα αφού σου τηλεφώνησα» με τους κάτω. Κρίσιμο το δίλημμα, θα χρειαστεί χρόνος να απαντηθεί, μεταξύ μας ο Κουμπαράκης είναι του «κολλεγίου» σε σχέση με τον Σκουλά.

Αυτά ετοιμάζονται (όπως λέγεται και γράφεται αρμοδίως) για το δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο στη νέα περίοδο, οπότε βγάλτε άκρη τι πρόκειται να συμβεί … Τα καλά τώρα ξεκινάνε!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ