Οι καημοί της «εξυγίανσης», ο Κλάτενμπεργκ και η UEFA

Οι καημοί της «εξυγίανσης», ο Κλάτενμπεργκ και η UEFA

H «εξυγίανση» λούζεται στο ποδόσφαιρο την κατάσταση που εξέθρεψε εκείνη επί Σταύρου Κοντονή...

«Αχός βαρύς ακούγεται, πολλά βρισίδια πέφτουν» από τις ντάπιες της «εξυγίανσης» για την προ ημερών επίσημη συνάντηση του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Αυγενάκη με την αντιπροσωπεία της UEFA ( Κέβιν Λαμούρ, Ζόραν Λάκοβιτς, Μάριος Γεωργίου) με παρόντα τον Μάρκ Κλάτενμπεργκ κι απούσα παντελώς τη διοίκηση της ΕΠΟ.

Συμπληρώνουμε, ότι (όπως καταγγέλλεται σε αυτή την επικοινωνιακή εξυγιαντική ενορχήστρωση)  τη « μαύρη εικόνα της κρατικής διαπλοκής με την UEFA και τον Κλάτενμπεργκ» συμπλήρωσε την επομένη μέρα η δίωρη, προσωπική συνάντηση του Θόδωρου Ζαγοράκη με τους UEFAτζήδες, με απόντες όλες τις «στελεχάρες» της Ομοσπονδίας, που «ούτε είδαν , ούτε άκουσαν, ούτε έμαθαν» τι ειπώθηκε, μια καλημέρα πρόλαβαν να πουν κι εκεί τελείωσε η συμμετοχή τους.

 Το μπαράζ των δημοσιευμάτων του σαββατοκύριακου, κοινής έμπνευσης και προέλευσης, με τα οποία επιχειρείται να καταγγελθεί μια, δήθεν, προνομιακή σχέση του Ολυμπιακού με την ΚΕΔ και τον Κλάτενμπεργκ, μέσω της «κακιάς» UEFA, την οποία, δήθεν, επηρεάζει ο Αυγενάκης ( έχουν γραφτεί αυτά, δεν είναι αστεία!) αποκαλύπτει ένα μεγάλο ζόρι!

Κάποιοι, κάπου, «εντός, εκτός και επί τα αυτά» στο Πάρκο Γουδή, δείχνουν να ζορίζονται, προφανώς ενόψει της νέας περιόδου, από εξελίξεις που σημειώνονται στη διαιτησία, άγνωστες στο ευρύ κοινό, αλλά γνωστότατες σε αυτούς, οι οποίες (εξελίξεις) μάλλον «δεν τους τα λένε καλά», δηλαδή απέχουν μίλια από όσα οι ίδιοι επιδίωξαν και επιδιώκουν να διαμορφώσουν.

Η αιτίαση, πως «όπως πάει η κατάσταση θα ορίζει διαιτητές ο Καραπαππάς, μέσω του Αυγενάκη που ελέγχει την UEFA» είναι ένα εύκολο «δημοσιογραφικό μεροκάματο», αλλά δεν μπορεί να πείσει ούτε νήπια. Αν ο Αυγενάκης έλεγχε την UEFA, συνεπώς διαμόρφωνε τις αποφάσεις του προέδρου της ΚΕΔ (τον οποίο διόρισε η UEFA), τότε είναι σαφές πως η διοίκηση της ΕΠΟ θα είχε από καιρού «αποδημήσει εις Κύριον», θα είχε αντικατασταθεί με ένα ελεγχόμενο διορισμένο όργανο και θα έκανε πρωί, μεσημέρι, βράδυ τα χατίρια του Υφυπουργού.

Ο κ. Αυγενάκης «ούτε καλημέρα» δεν δικαιούται να πει σε αυτή την ΕΠΟ, πόσο μάλλον να διεμβολίσει την εξουσία της μέσω της UEFA, η αποστολή της οποίας είναι να εγγυάται αυτή την εξουσία απέναντι σε κάθε κυβέρνηση.

Είναι προφανές, πως το μπέρδεμα των δημοσιευμάτων ξεκινάει από παλιότερα, τότε που «η εξυγίανση», στις μεγάλες της μέρες, ξημεροβραδιάζονταν στο γραφείο του Κοντονή και δίπλα από αυτό στο γραφείο του Φιλιππούση, καταδίωκε και απειλούσε προέδρους Ενώσεων, έστηνε σκευωρίες στην ΕΠΟ, παρακολουθούσε  «με κορέους» συνομιλίες, κινητοποιούσε δικαστές και διαβίβαζε βουλεύματα με στόχο την έκπτωση εκλεγμένων μελών της διοίκησης στο όνομα της γνωστής «ιερής συμμαχίας».

Κόλλησε η βελόνα της «εξυγίανσης» στην περίοδο εκείνη και τους έμεινε το κουσούρι να πιστεύουν ότι «έτσι γίνονται οι δουλειές», ακόμη κι αν απουσιάζει ένας Κουτσοκούμνης που είχε βάλει ολόκληρη τη FIFA στο τσεπάκι του Κοντονή και κουλάντριζε τις ισορροπίες όπως οι σύμμαχοι του υποδείκνυαν «για να γίνει σωστά το έργο».

Λεβέντες, σας έχω νέα: σήμερα λούζεστε ό,τι ακριβώς κάνατε όλα τα προηγούμενα χρόνια και δώσατε όλα τα δικαιώματα στην κυβέρνηση ( στην τότε και στην τωρινή) να κάνει κουμάντο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως γουστάρει, χωρίς καν να σας βλέπει μπροστά της.

Διάφορες αστείες ποδοσφαιρικές περσόνες τύπου «Γραμμένου», συνεπικουρούμενες από μια συνδεδεμένη με το βαθύ κράτος του ΣΥΡΙΖΑ σχέση των ομάδων της συμμαχίας ( σας λέει κάτι το πρωτάθλημα των Πρεσπών;), αποσύνθεσαν, αργά αλλά σταθερά, κάθε έννοια ποδοσφαιρικής ανεξαρτησίας, έκαναν την ΕΠΟ μια ΔΕΚΟ του ευρύτερου δημόσιου τομέα, «στήθηκαν» και στήριξαν κάθε κυβερνητική απόφαση και πρωτοβουλία ( τον ξεχάσατε τον γίγαντα Βασιλειάδη;) κι οδήγησαν το ποδόσφαιρο όμηρο στην αγκαλιά της κρατικής εξουσίας.

Μην κάνετε το λάθος να μεταφέρετε στον Αυγενάκη όσα οι ίδιοι ευλογήσατε στον Κοντονή, δεν είναι ίδιοι, ούτε μπορούν να γίνουν. Ο Κοντονής, να παρελαύνει ενώπιον του Κιμ Γιογκ Ιλ στη Βόρεια Κορέα, σε κυβέρνηση του φιλελεύθερου χώρου δεν ευδοκιμεί, δεν τον σηκώνει το κλίμα, ο Αυγενάκης είναι του κατηχητικού μπροστά του.

Η ίδια η UEFA σας πήρε (επιτέλους) χαμπάρι, πήρε τις αποφάσεις της και τις απαραίτητες αποστάσεις, επέλεξε (δημοσίως) τους βασικούς συνομιλητές της (Αυγενάκης, Ζαγοράκης) κι έστειλε τα μηνύματα που πρέπει και για το μέγα θέμα της διαιτησίας.

Ότι εσείς, εκεί που ετοιμάζατε τους νέους πίνακες, παρέα με τους διάφορους κολλητούς στην ΚΕΔ/ΕΠΟ βρίσκεστε (αυτό καταλαβαίνει ο κόσμος) να ψάχνεστε για το τι θα γίνει, δεν οφείλεται σε κανένα Αυγενάκη και σε κανένα Καραπαππά.

Είναι που ξεχείλισε ο βόθρος σας κι έπνιξαν τη διαιτησία τα βοθρολύματα. Αυτά σας μυρίζουν τώρα και όσο και να κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε τι συμβαίνει κανένας δεν σας πιστεύει πια. Βρωμίσατε όλο τον τόπο!.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ