H Super League (tv), ο τελικός κυπέλλου και η κρυφή ατζέντα

H Super League (tv), ο τελικός κυπέλλου και η κρυφή ατζέντα

Η τήλε-διάσκεψη του συνεταιρισμού που επιβεβαίωσε πως δεν υπάρχει πεδίο συνεννόησης ούτε στα βασικά.

Προφανώς και δεν είναι ωραίο να χαλάς τη διάθεση σου. Πολλώ δε μάλλον τέτοια «ποδοσφαιρική» εποχή. Την –με διαφορά- καλύτερη του χρόνου.

Εκείνη που οι επιθυμίες και τα όνειρα γίνονται πρωτοσέλιδα μέσα από νέους προπονητές, μεταγραφές και… σχέδια.

Την ίδια που όλοι «τα κάνουν όλα σωστά» και που –κυρίως- δεν υπάρχει βαθμολογικός πίνακας για να χαλάμε τις… καρδιές μας.

Ναι, κρατάει λίγο. Και αυτό ακριβώς είναι που θα πρέπει να προστατέψουμε. Να μπορεί το κοινό να διαβάζει σενάρια και ονόματα και να ταξιδεύει με το μυαλό σε… καλύτερες ημέρες.

Γιατί κάθε προσαρμογή με την πραγματικότητα συνήθως υποχρεώνει σε ανώμαλη προσγείωση.

Παράδειγμα: Θα ήταν σίγουρα μια καλή ιδέα η Σούπερ Λιγκ να το «κλείνει» το μαγαζί αυτές τις ημέρες: Ας πηγαίνουν διακοπές Ιούνη. Τι τα θέλουν τα (video) συμβούλια; Για να μας υπενθυμίζουν όλα εκείνα τα δομικά προβλήματα που επί της ουσίας δεν επιτρέπουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο να σηκώσει κεφάλι;

Για να στέλνουν μήνυμα σε κάθε ψύχραιμο παρατηρητή ότι δεν μπορεί να δημιουργηθεί ένα κανονικό πεδίο συνεννόησης;

Έπειτα από χρόνια ολόκληρα κανείς δεν είναι σε θέση να απαντήσουν τελικά τι ισχύει. Αν είναι πως δεν θέλουν ή τελικά δεν μπορούν. Το σημερινό μενού αρκούντως κατατοπιστικό. Συγκεντρώθηκαν γύρω από τις οθόνες τους έχοντας στην ημερήσια διάταξη 10-11 θέματα και τελικά μια… από τα ίδια.

Επανέφερε ο Ολυμπιακός το θέμα του τελικού και την πανευρωπαϊκή πρωτοτυπία να διεξάγεται στην Ελλάδα μετά τη λήξη του πρωταθλήματος. Υπενθύμισε πως από του χρόνου ο πρωταθλητής Ελλάδας θα είναι δεδομένα στον πρώτο προκριματικό γύρο του Champions League δηλαδή με επίσημες υποχρεώσεις από αρχές Ιούλη. Εξήγησε ότι πλέον είναι ζωτικής σημασίας η μετατόπιση της λήξης της αγωνιστικής περιόδου όσο… μακρύτερα γίνεται από την επόμενη προετοιμασία. Κάποιοι όμως ακόμη επιμένουν να κοιτάζουν το δάχτυλο και όχι το φεγγάρι.

«Μα δεν μπορεί να γίνει τελικός, πριν την λήξη των playoffs, θα κρίνεται η κατάταξη στο πρωτάθλημα» φέρεται να είπε κάποια στιγμή ο Μάκης Γκαγκάτσης επαναφέροντας την κουβέντα στην περασμένη Άνοιξη (και τότε τα ίδια υποστήριξαν πάνω-κάτω και ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ στο αίτημα του Ολυμπιακού να μεταφερθεί ο τελικός τη Δευτέρα του Πάσχα).

Δίκιο έχει ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ: Άδικο έχουν στην υπόλοιπη Ευρώπη που βάζουν τους τελικούς πριν τελειώσει το πρωτάθλημα. Σε Λίγκες που ως την τελευταία αγωνιστική γίνεται ο κακός χαμός όχι μόνο στην κορυφή αλλά και στην ουρά. Στις 15 Μάη έγινε το Τσέλσι-Λέστερ στο Wembley και τρεις μέρες μετά οι δύο φιναλίστ έπαιξαν «τελικό» πρωταθλήματος για την Premier League. Μάλλον εκείνοι δεν ξέρουν.

Τέλος πάντων. Θα το συζητήσουμε λέει κάποια στιγμή στο μέλλον ως ελληνικό ποδόσφαιρο όλο αυτό. Μέσα στο επόμενο διάστημα. Θα εξεταστούν τρία διαφορετικά σενάρια. Τελικός πριν από τα playoffs, τελικός μετά, τελικός κατά τη διάρκεια της έξτρα αγωνιστικής δράσης στο πρωτάθλημα. Ακόμη δεν έχουμε πειστεί για το αυτονόητο.

Ακόμη καλύτερη; Η ιστορία που ήρθε στο προσκήνιο μέσα από μια ερώτηση του Θοδωρή Καρυπίδη. «Κυκλοφορεί μια φήμη ότι πέντε ΠΑΕ συνομιλούν για τη δημιουργία της Super league TV» είπε το αφεντικό του Άρη. «Ναι, είναι αλήθεια» απάντησε ο Αχιλλέας Μπέος. «Δεν μπορώ όμως να πω κάτι παραπάνω γιατί δεν έχω τέτοια εξουσιοδότηση». Δηλαδή σε ένα συμβούλιο της Λίγκας, παρουσία όλων των ομάδων επιβεβαιώθηκε πως υπάρχει κρυφή ατζέντα από 5 ΠΑΕ, αλλά πλην του Βόλου καμία δεν θέλησε ούτε να εμφανιστεί. Ούτε να ενημερώσει για τι ακριβώς συζητιέται για τα τηλεοπτικά δικαιώματα σε μια περίοδο που θεωρητικά η κεντρική διαχείριση είναι το βασικό ζητούμενο.

Εννοείτε ότι ο Ολυμπιακός τη θέση του την ξεκαθάρισε προκαταβολικά. Δεν μπαίνει σε καμία συζήτηση, που δεν αφορά σε μια ολοκληρωμένη πρόταση. Το θέμα όμως δεν είναι οι Ερυθρόλευκοι. Είναι που δεν μπορούν 14 ΠΑΕ Να συντονιστούν σε οτιδήποτε. Σε πράγματα που ενδιαφέρουν και αφορούν τους πάντες. Σε υποθέσεις που μπορούν να μας δώσουν ένα καλύτερο πρωτάθλημα.

Ας μείνουμε λοιπόν στα μεταγραφικά. Περισσότερη πλάκα έχουν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ