«Εξυγίανση» στη… σούβλα του Γιαννάκη

«Εξυγίανση» στη… σούβλα του Γιαννάκη

Το υπέροχο ελληνικό ποδόσφαιρο, τώρα και στα… κάρβουνα.

Η φωτογραφία θα μπορούσε να έχει ως λεζάντα «η ξεκούραση των πολεμιστών» ως φόρο τιμής στα πρωτοπαλίκαρα της «εξυγίανσης». Θα μπορούσε πάλι να είναι εξώφυλλο στο άλμπουμ με τίτλο «ποδόσφαιρο στη σούβλα» των συμμάχων που «ήρθαν για να φέρουν πίσω τις Κυριακές μας».

Τι είπατε; Δεν γνωρίζετε τους κυρίους; Τότε σίγουρα δεν είστε μέλος κάποιας ΕΠΣ. Γιατί αν ήσασταν θα είχατε και εσείς να διηγηθείτε μια ιστορία για τους συγκεκριμένους. Ολόκληρη την Επικράτεια «γυρίζουν» εδώ και χρόνια ως «ιππότες» της «εξυγίανσης». Είναι εκείνοι που για χάρη τους σχηματίστηκε ένας-φάκελος εγκυκλοπαίδεια στην Επιτροπή Δεοντολογίας με κατηγορίες, για χρηματισμό, εκφοβισμό, χειροδικίες κλπ. Για το… καλό του ποδοσφαίρου φυσικά. Για να έχουν οι ΕΠΣ τα σωστά «χρώματα» και η Εκτελεστική Επιτροπή τους σωστούς «βλαχοπροέδρους» για τα σχετικά κουμάντα.

Αριστερά στη φωτογραφία ο κ. Ντάσιος και δεξιά ο κ. Δανιήλ. Τα «χέρια» του κ. Γιαννάκη Παπαδόπουλου στο περίφημο «οδοιπορικό» ανά την Ελλάδα. Για την «εξυγίανση» ρε… γαμώτο.

Που είναι ο Γιαννάκης στη φωτό; Μα, κοιτάξτε λίγο καλύτερα. Ο κύριος στο φόντο είναι. Δεν κάθεται μαζί τους, διότι το κατάστημα που φιλοξενεί την παρέα είναι ιδιοκτησίας του κατ όπως λένε. Μια ωραιότατη ψησταριά στην κεντρική πλατεία της Ηλιούπολης.

Πενταετής απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο .Πενταετής απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα και πρόστιμο 10.000 ευρώ για την εμπλοκή τους στις εκλογές της Ένωσης ποδοσφαίρου σάλας, και των Καρδίτσας και Φθιώτιδας. Αυτή είναι η τελική πρόταση του εισαγγελέα Ανδρέα Αθανασίου προς την Επιτροπή Δεοντολογίας για τον Γιαννάκη Παπαδόπουλο και την περίφημη υπόθεση που έβαλε στο εδώλιο την ΑΕΚ και τις… προεκτάσεις της στο ποδόσφαιρο. Από έναν χρόνο απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο και εισόδου στα γήπεδα είναι η πρόταση για τους δύο της φωτογραφίας, ταμεία (δεξιά) και τον πρόεδρο (αριστερά) της ΕΠΣ Αχαίας.

Συν ένα πρόστιμο ύψους 2.000 ευρώ στον καθέναν. Και να μην το ξεχάσουμε: Ο κύριος Δανιήλ είναι και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ. Είναι δηλαδή στο τραπέζι των αποφάσεων που αφορούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, κάποιος που ο Εισαγγελέας προτείνει την απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο! Μόνο στην Ελλάδα.

Θα είχε ενδιαφέρον τώρα που τελείωσε η Ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης να περάσει και η Επιτροπή Δεοντολογίας κάποιο βράδυ από το μαγαζί του Γιαννάκη. Να δει με τα μάτια της και να ακούσει με τα αυτά της, τους «πεφωτισμένους» της «εξυγίανσης» να συζητούν και να οραματίζονται τις επόμενες σελίδες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ή να εξιστορούν κάποια από τα κατορθώματα τους στις τοπικές ΕΠΣ.

Ή μπορεί να δοκιμάσουν και κάποια σπεσιαλιτέ από τους κατηγορούμενος. Δεν είναι μόνο ο Γιαννάκης. Και ο Δανιήλ έχει ανάλογες αρετές. Τα είχε πει ένα βράδυ για εκείνον ο Αλέξης Κούγιας στη Δίκη. Και τα είχε πει στον ίδιο τον Δανιήλ.

Θυμηθείτε αυτόν τον διάλογο

Α.Κ.: Σε είχα στην Παναχαϊκή. θυμάμαι ότι την τελευταία φορά έφτιαχνες το ρύζι για να τρώνε οι παίκτες μας. Πώς έγινες πρόεδρος: Ποιο είναι το προσόν σου;
Α.Δ.: Αυτός ο κύριος που έχει κατηγορηθεί για δωροδοκία…
Α.Κ.: Επειδή κάνετε παρέα με τον Ντάσιο και τον Γιαννάκη. Σας ξέρουμε πολύ καλά και σας ξέρει όλη η Ελλάδα. Τι εργασία κάνεις;
Α.Δ.: Όταν εσύ κρίνεις ανθρώπους και σπιλώνεις ονόματα
Α.Κ.: Τι εργασία κάνεις;
Α.Δ.: Γελάει ο κόσμος μ’ αυτά που έχεις κάνει στο ποδόσφαιρο…
Α.Κ.: Τι εργασία κάνεις;
Α.Δ.: Άνεργος είμαι. Ικανοποιήθηκες;
Α.Κ.: Πολύ. Έφερνες το ρύζι στην Παναχαϊκή. Πώς έγινες πρόεδρος και αποφασίζεις για το ελληνικό ποδόσφαιρο;
Α.Δ.: Ηρέμησε λίγο. Σε ξέρει ο κόσμος.
Α.Κ.: Πάρε και τον Ντάσιο μαζί με το εστιατόριο και θα πάρεις σβάρνα τις Ενώσεις.

ΥΓ. Εστιατόριο στην Πάτρα είχε και ο κ. Ντάσιος. Προφανώς οι άνθρωποι ξέρουν από μαγειρέματα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ