Η μεγάλη χαμένη ευκαιρία του ελληνικού μπάσκετ και ο Αντετοκούνμπο…

Η μεγάλη χαμένη ευκαιρία του ελληνικού μπάσκετ και ο Αντετοκούνμπο…

Η αλήθεια του Θανάση Αντετοκούνμπο και η απορία, «πώς τα καταφέραμε έτσι;». Να μην δούμε τον Γιάννη με τη Γαλανόλευκη στην καλύτερη φάση της ζωής του.

«Ετσι όπως κατακτήσαμε τώρα το πρωτάθλημα, έπρεπε να πηγαίναμε απευθείας στους Ολυμπιακούς Αγώνες! Εκεί να δεις με τι ψυχολογία θα μπαίναμε μέσα…». Τάδε έφη Θανάσης Αντετοκούνμπο. Στο Live που έκανε μέσα από το Instagram, ο παίκτης των Μιλγουόκι Μπακς, αναφέρθηκε στην απογοήτευση του ίδιου και του αδερφού του, που δεν θα μπορέσουν να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την Εθνική.

Στην πραγματικότητα, όμως, επιβεβαίωσε απλώς τη μεγάλη, την τεράστια ευκαιρία που έχασε το ελληνικό μπάσκετ. Μια ευκαιρία άνευ προηγουμένου. Μια ευκαιρία που κανείς δεν ξέρει πότε θα της εμφανιστεί ξανά. Διότι, ναι μεν, υπήρχαν απουσίες. Ναι μεν υπήρχαν κομβικοί παίκτες που έλειπαν. Αλλά εάν η Ελλάδα είχε κάνει αυτό που έπρεπε (και δεδομένα μπορούσε) στο Προολυμπιακό Τουρνουά, νικώντας την Τσεχία στον τελικό, σήμερα, όχι μόνο θα βρισκόταν στο Τόκιο, αλλά θα συζητούσαμε για άλλα πράγματα.

Πώς το είπε ο Θανάσης; «Εκεί να δεις με τι ψυχολογία θα μπαίναμε μέσα…». Με λίγα λόγια, ο Γιάννης, ο πρωταθλητής του NBA, MVP των τελικών και πιο κυριαρχικός παίκτης στον κόσμο, θα έβαζε τη γαλανόλευκη αμέσως μετά τους τελικούς. Ετοιμος να κάνει αυτό που ονειρεύεται. Να διακριθεί με τη χώρα του. Να φτάσει την Ελλάδα μακριά. Να κάνει αυτό για το οποίο ήδη μίλησε ακόμη και λίγες ώρες αφότου πήρε στα χέρια του το «Ιερό Δισκοπότηρο» του ΝΒΑ.

Αυτή η χαμένη ευκαιρία να δούμε τον καλύτερο παίκτη που παίζει μπάσκετ αυτή τη στιγμή να φοράει το εθνόσημο και να οδηγεί την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, πρέπει να γίνει μάθημα. Ένα μάθημα σκληρό, γιατί όλοι μπορούμε να καταλάβουμε τι Εθνική θα βλέπαμε με τον Γιάννη στην κατάσταση που βρίσκεται. Αλλά ένα μάθημα πως εάν δεν αφήσουν οι αρμόδιοι φωστήρες τα πειράματα και τα καπρίτσια, θα χάσουμε την ευκαιρία να δούμε τον Greek Freak να κάνει αυτά που μπορεί, με την Εθνική Αγαπημένη.

Σκεφτείτε, λοιπόν, πώς θα ήταν η Εθνική στους Ολυμπιακούς με τον Γιάννη στην καλύτερη φάση της ζωής του, τον Θανάση, Κώστα να παίζουν μαζί, τον Σλούκα, τον Καλάθη, τον Παπαγιάννη, τον Μήτογλου και το υπόλοιπο supporting cast, ακόμη και χωρίς Πρίντεζη, Παπανικολάου. Και αναλογιστείτε τι χάσαμε… Και τι δεν πρέπει να ξαναχάσουμε…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ