Την μπάλα του Καρυπίδη, δεν την ξέρει -μαζί- όλη η οικογένεια Σαββίδη

Την μπάλα του Καρυπίδη, δεν την ξέρει -μαζί- όλη η οικογένεια Σαββίδη

Με ελάχιστο μπάτζετ ο Άρης παίζει την καλύτερα μπάλα στη Θεσσαλονίκη. Εκεί που κάποιοι πολύ θα ήθελαν να ισχύει το… μια πόλη, μια ομάδα.

Διασκεδάζω αφάνταστα με το «ντου» που μέρες τώρα προσπαθεί να κάνουν τα νεροπίστολα του Ιβάν, στον Άρη και ειδικά στον Καρυπίδη.

Από τη μια τους καταλαβαίνω. Ο ΠΑΟΚ με το απεριόριστο μπάτζετ αυτόν τον στόχο έχει και φέτος. Να περάσει στη βαθμολογία τον συμπολίτη του.

Για «αυτοκρατορίες» έλεγαν, για «πλάνα 10ετίας» έλεγαν, για Champions League έλεγαν αλλά τελικά επέστρεψαν να ψαρεύουν στη μικρή λίμνη.

Και αυτό είναι κρίμα. Διότι ο Ιβάν Σαββίδης αποδεδειγμένα ο άνθρωπος ξόδεψε ένα σκασμό λεφτά. Έκανε μια τεράστια επένδυση, που προφανώς δεν έχει ανάλογο αντίκρισμα.

Ξέρετε γιατί όμως δεν έπιασαν τα λεφτά του τόπο; Διότι ο Ιβάν Σαββίδης μπορεί να είχε τις καλύτερες προθέσεις, αλλά δεν το «μυρίζει» το τόπι.

Όπως βεβαίως δεν έχουν ιδέα και τα παιδιά του. Να μην θυμίσω τι συνέβη όταν ο Giorgis πήρε πρωτοβουλίες. Όπως βεβαίως να μην θυμίσω ότι εξαφανίστηκε τώρα που επέστρεψε ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Ότι ήταν προαπαιτούμενο για να γυρίσει ο Ρουμάνος.

Δεν καταλαβαίνει ποδόσφαιρο ο Σαββίδης. Καταλαβαίνει προφανώς από μπίζνες. Αλλά όχι από ένα αντικείμενο που έχει τη δική του κουλτούρα και τις δικές του γνώσεις.

Εμπιστεύθηκε ο άνθρωπος αυτούς που του υπέδειξαν. Τον Μάκη τον Γκαγκάτση που αν ο μπαμπάς του πουλούσε ντομάτες σήμερα θα ήταν μανάβης, αλλά πουλούσε παραγοντιλίκι και έγινε και αυτός παράγοντας.

Εμπιστεύθηκε παλαίμαχους σαν τον Βρύζα που ρωτήστε τον Σταφυλίδη και τον Σάλπο τα υπόλοιπα.

Εμπιστεύθηκε μια κάστα διαιτητών που παρίσταναν τους τεχνοκράτες έχοντας γύρω τους πεινασμένες μαύρες σακούλες.

Εμπιστεύτηκε κάτι «κουμπάρους» και «ανιψιούς πρώην γκόμενας, πρώην ιδιοκτήτη» που είναι πάντα εκεί ρουφώντας μεδούλι.

Όλους αυτούς που έχουν φάει 15 τεχνικούς διευθυντές, για να κάνουν εκείνοι τους πονηρούληδες. Δεν είναι δικό μας το συμπέρασμα. Η Θύρα 4 τα έχει πει καμιά 10αριά φορές.

Ακόμη και την ΕΠΟ που του στοίχισε κάτι παραπάνω, άλλοι (του) την διαφεντεύουν. Γιατί είπαμε ο Ιβάν δεν το καταλαβαίνει το ποδόσφαιρο.

Αποτέλεσμα; Μετά από έναν σωρό εκατομμύρια, να είναι πάλι στην ίδια αφετηρία. Στην προσπάθεια να περάσει στη βαθμολογία τον Άρη.

Τον ταλαιπωρημένο Άρη που έπεσε κατηγορία και γύρισε. Τον Άρη της απαξίωσης και των χιλίων προβλημάτων. Τον Άρη που κάποιοι προσπάθησαν να τον απομακρύνουν από την πόλη του. Θυμάστε; «Μια ομάδα, μια πόλη».

Τον ίδιο Άρη που εδώ και κανά δύο χρόνια παίζει ποδόσφαιρο 10 φορές καλύτερο από το μπάτζετ του. Που πέρσι ήταν η νο 2 ομάδα στην Ελλάδα πίσω από τον Ολυμπιακό. Τον Άρη που εμφανίζει παίκτες από το πουθενά με ελάχιστα χρήματα βάζοντας τα γυαλιά και στον ΠΑΟΚ, και στην ΑΕΚ και στον Παναθηναϊκό.

Διαφωνείται; Ποιος από αυτούς έχει Σούντγκρεν, Ματίγια, Μπρούνο Γκάμα κλπ; Να βάλουμε 1-1 τις μεταγραφές του ΠΑΟΚ τα τελευταία 2 χρόνια και να τις δούμε δίπλα σε αυτές του συμπολίτη του;

Η μπάλα που έπαιξε χθες ο Άρης με την Αστάνα, είναι για την εποχή, πολύ πάνω από το συνηθισμένο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και απέναντι σε αντίπαλο που υπάρχει στο χάρτη. Όχι στη Βελέζ του Μόσταρ.

Αποκλείστηκε με πιστολιά από τη διαιτησία. Και με ένα γκολ που δεν μπαίνει στο 120΄. Και οι άλλοι κάνουν σα να κέρδισαν το τζόκερ. Μην μπορώντας να κρύψουν την χαρά τους. «Βλαχομαγκιά» όμως δεν είναι –μόνο- να μπουκάρεις στο γήπεδο για να κράξεις τον διαιτητή.

«Βλαχομαγκιά» είναι (και) να πανηγυρίζεις γιατί μια καλύτερη ομάδα στο γήπεδο αποκλείστηκε από μια χειρότερη. Ιδίως όταν εσένα σε έχουν περάσει πριονοκορδέλα κάτι Έστερσουντ και Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Γιατί ρε παιδιά τόσος πόνος; Φοβηθήκατε ότι είναι ικανός να πάει μακρύτερα από εσάς (και) στην Ευρώπη; Μα εσείς, αφού, άλλο επίπεδο.

Για να σας δούμε τώρα που ξεκινάτε. Είναι η Μποέμιανς καλύτερη ομάδα από την Αστάνα; Μάλλον όχι. Θα την αποκλείσετε να το χαρούμε όλοι μαζί; Θα φτάσετε εσείς στους ομίλους του Conference League;

ΥΓ. Ο Άρης τα καταφέρνει όλα αυτά έχοντας στο τιμόνι του τον Θοδωρή Καρυπίδη. Κάποιον που δεν είναι ούτε Σαββίδης, ούτε Μελισσανίδης. Αλλά που προφανώς το αντικείμενο το γνωρίζει 100 φορές καλύτερο από εκείνους. Που ξέρει όση μπάλα ξέρουν μαζί οι δύο τους και δίνει και ρέστα.

Και μόνο που ο ΠΑΟΚ του… απεριόριστου μπάτζετ, την έχει ακούσει στερεοφωνικά με την περίπτωση του, καταλαβαίνει ο καθένας τι παίζει.

ΥΓ. Αραγε θα γίνει ποτέ η δίκη του Σαββίδη για το όπλο ή περασμένα ξεχασμένα;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ