Κωλώνει ρε ολόκληρη Superleague από μία Αλβανία;

Κωλώνει ρε ολόκληρη Superleague από μία Αλβανία;

Κλαίνε με μαύρο δάκρυ οι Αλβανοί για τον σκληρό ανταγωνισμό που τους προέκυψε από το πουθενά να διεκδικούν οι Έλληνες την πρωτιά για την πλέον «καθυστερημένη» (και κυριολεκτικά) έναρξη επαγγελματικής ποδοσφαιρικής διοργάνωσης στην Ευρώπη.

Έντονο προβληματισμό και γενικευμένο σκεπτικισμό έχει προκαλέσει στην ποδοσφαιρική οικογένεια της Π.Ο. Αλβανίας η προοπτική το πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας της γειτονικής χώρας να καταντήσει (για «κατάντια» μιλάνε) να ξεκινήσει τις ίδιες μέρες με την ελληνική Super League 1.

Κλαίνε με μαύρο δάκρυ οι Αλβανοί για τον σκληρό ανταγωνισμό που τους προέκυψε από το πουθενά να διεκδικούν οι Έλληνες την πρωτιά για την πλέον «καθυστερημένη» (και κυριολεκτικά) έναρξη επαγγελματικής ποδοσφαιρικής διοργάνωσης στην Ευρώπη. Όλα μπορούσαν να τα περιμένουν από τις ελληνικές «ομαδάρες» με τους καταπληκτικούς «προεδράρες» και τις συγκλονιστικές «επιτυχιάρες» όλα αυτά τα χρόνια, αυτό που τους έλαχε φέτος ούτε που μπορούσαν να το διανοηθούν.

Παράγοντες της Π.Ο. Αλβανίας δεν διστάζουν να ομολογήσουν πως δεν περίμεναν τόσο και τέτοιο σκληρό ανταγωνισμό από την ελληνική επαγγελματική Λίγκα, «τους είχαμε για περισσότερο σοβαρούς, αλλά ατυχήσαμε στην εκτίμηση σας, αυτοί μπορούν να ξεπεράσουν ακόμη κι εμάς» ομολογούν με πόνο ψυχής και με ένα δάκρυ έτοιμο να κυλήσει στων ματιών την άκρη…

«Πολύ μαυρίλα πλάκωσε, μαύρη σαν καλιακούδα» στα στέκια των Αλβανών στοιχηματζήδων που είχαν ρίξει όλα τα λεφτά στη δική τους έναρξη «τελευταίοι και καταϊδρωμένοι» και περίμεναν στην ουρά στο ταμείο να κονομήσουν και ξαφνικά είδαν τους Έλληνες «συναδέλφους τους» να ασκούν αθέμιτο ανταγωνισμό και να τους παίρνουν τη μπουκιά απ’ το στόμα. Να τρώει η μάνα και του παιδιού να μην δίνει ένα πράμα!

Θρήνος και κοπετός παντού στην αλβανική ενδοχώρα, «τώρα τι θα έχουμε να συζητάμε και να περηφανευόμαστε;» αναρωτιέται το αλβανικό ποδοσφαιρικό οικοδόμημα, έτοιμος για επιστολή διαμαρτυρίας στον Ζαγοράκη με κοινοποίηση στον Μπουτσικάρη είναι ο Αλβανός ομόλογος, μίλησε ήδη με UEFA για να ληφθούν μέτρα, «δυστυχώς, τους καλύπτει το ποδοσφαιρικό αυτοδιοίκητο» του απάντησαν οι φωστήρες της Νυόν και συμπλήρωσαν «δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε, ό,τι κι αν επιχειρήσαμε κατέληξε τραγωδία», παντού ένας χαμός, μια αντάρα, μια καταχνιά ρε φίλε…

Θρήνος και κοπετός και στο Γιβραλτάρ και στο Σαν Μαρίνο, αμφότεροι οι «βράχοι» δεν μπορούν, ακόμη, να καταλάβουν τι συνέβη και τους βγήκε στη στροφή μπροστά η Super League να τους πάρει τα πρωτεία, ενώ τα είχαν κανονίσει όλα μια χαρά να ξεκινήσουν τελευταίοι στη σεζόν να έχουν κι αυτοί μια πρωτιά να μολογάνε… Αν δεν σε θέλει αδερφέ, άστο μη το κουράζει, με το «στεγαστικό» («άστεγες τις ανεβάζουν, άστεγες τις κατεβάζουν») πρόβλημα των ελληνικών ΠΑΕ» δεν τα έβαλε ποτέ κανείς, όλοι χαμένοι βγήκαν.

Δεν έχει τελειωμό η αναταραχή που επικρατεί στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο με την τεράστια ντρίμπλα της ελληνικής Λίγκας να ξεκινήσει το πρωτάθλημα στις 11 Σεπτεμβρίου από τις 21 Αυγούστου που είχε ανακοινώσει, όλοι έχουν να λένε για την συγκλονιστική αυτή αλλαγή που αποκάλυψε στους φραγκολεβαντίνους όσο μπροστά είναι το Ελλαδιστάν και πόσο δύσκολες μέρες τους περιμένουν μόλις ετοιμαστούν οι ελληνικές ΠΑΕ και αποφασίσουν να πάρουν στα σοβαρά τις διοργανώσεις της UEFA.

Μην κοιτάτε που μέχρι τώρα κάθονται και τρώνε τη μια σφαλιάρα μετά την άλλη, κόλπο είναι για να κοιμήσουν τους αντιπάλους (εκείνη τη Σίτι την έχουν βάλει στο μάτι, πολύ τους κολλάει) για να κερδίσουν χρόνο να προετοιμαστούν « με κόλπα μαγικά που κάνουν στις Ινδίες» και, μόλις οργανωθούν και υπογράψουν, να ξεκινήσει η αντεπίθεση που θα φέρει τις ομαδάρες τους στην πρώτη δεκάδα της κατάταξης της UEFA.

Τι τους χωρίζει νομίζετε από να βγάζουν κάθε χρόνο τρεις ομάδες στο UEFA Champions Leagueτέσσερις στο UEFA Europa League και πέντε στο UEFA Conference League; Μια κεντρική διαχείριση, εκεί κολλάνε τόσο χρόνια και έχουν εγκαταλείψει τις διοργανώσεις της UEFA σε κάτι τυχάρπαστούς Άγγλους, Γάλλους, Πορτογάλους, Ισπανούς και Ιταλούς…

Σιγά τώρα μην κωλώνει το «ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο» ( σ.σ. είναι ακριβής ο τίτλος, έτσι το αποκαλούν μεταξύ τους οι «προεδράρες») από κάτι Γιουνάϊτεντ, κάτι Λιβερπουλ και κάτι Μπάγερν, μη σου πως ότι δεν βλέπει καν μπροστά του μερικές Γιουβέντους και δυο-τρεις Παρί και τα υπόλοιπα.

Μόλις θεσμοθετηθεί η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων στην Ελλάδα και πάρουν φόρα οι «ομαδάρες» να δω το θα κάνει ο Κελαϊφί με το μεταπτυχιακό στο ΠΑΠΕΙ κι ο Κλοπ που την είδε μάγκας μεγάλος με τις πλάτες του Τσιμίκα!!!

Γι’ αυτό σας λέω, όλοι μαζί στο πλευρό της Super League 1 να πιέσουμε να μεταφερθεί η έναρξη για τις 15 Οκτωβρίου …

Υ.Γ. Όλα τα παραπάνω είναι σοβαρά γραμμένα, τόσο σοβαρά όσο η Λίγκα που τα προκαλεί και η κεντρική διαχείριση των στοιχηματζήδων που τα επιβεβαιώνει.

Καλημέρα σας!!!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ