Ο Ζαγοράκης «κάρφωσε» την εξυγίανση και απειλεί τους νταραβεριτζήδες της ΕΠΟ

Ο Ζαγοράκης «κάρφωσε» την εξυγίανση και απειλεί τους νταραβεριτζήδες της ΕΠΟ

Η ιστορική ανακοίνωση του για την υπόθεση του Άρη, τον έκανε για πρώτη φορά να θυμίζει κανονικό Πρόεδρο στο πάρκο Γουδή.

Σήμερα. Σάββατο 04.09.2021, πέντε και πλέον μήνες μετά την πανηγυρική εκλογή του, ο Θόδωρος Ζαγοράκης έγινε Πρόεδρος της ΕΠΟ, ανέλαβε την ευθύνη για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σήμερα ο Ζαγοράκης ξέφυγε από εκείνα τα συγκαταβατικά χτυπήματα στην πλάτη, από τις κατά συνθήκην φιλοφρονήσεις για το έντιμο παρελθόν του και από την εικόνα ενός ηγέτη υπό προθεσμία και ασφυκτικό έλεγχο και πήρε στα χέρια του το παρόν και το μέλλον του ίδιου, της Ομοσπονδίας και του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Δέκα, μόλις μέρες, μετά την ευρεία νίκη που κατήγαγε στην Γενική Συνέλευση στις 27 Αυγούστου και την θεαματική έγκριση των προτάσεων της Ολιστικής Μελέτης, ο Θόδωρος Ζαγοράκης, έκανε μια δεύτερη, σκληρότερη κόντρα με το σύστημα που διαχειρίζεται την ΕΠΟ σαν περίπτερο της Γλυφάδας και βγήκε και πάλι νικητής.

Με αφορμή την υπόθεση «Άρης – Λάσκοφ» προχώρησε σε μια ιστορική ανακοίνωση με την οποία «έθεσε τον δάκτυλον επί των τύπων των ήλων», πήρε τα κομμάτια του Άρη, έβαλε στο τραπέζι τα βασικά θεσμικά ελλείμματα του ελληνικού ποδοσφαίρου και το πώς χρησιμοποιούνται κατά το δοκούν από «τα αφεντικά» του Πάρκου Γουδή, «κάρφωσε» ανοιχτά το σύστημα της «εξυγίανσης» που διοικεί την ΕΠΟ από τον Οκτώβριο του 2016, φωτογράφισε την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ ως υπεύθυνους για το μαύρο οργανωτικό χάλι που οδήγησε στην ποινή του Άρη, πετσόκοψε τον ανύπαρκτο και αστείο Γραμμένο και υπερασπίστηκε την Ρήτρα Ανεξαρτησίας.

Ο Ζαγοράκης, σήμερα Σάββατο 04.09.2021, «έγινε διοικητικά άντρας», άφησε πίσω του την εικόνα του καλού παιδιού, του νέου παράγοντα που δεν καταλαβαίνει πολλά και χρειάζεται να του τα εξηγεί ο Φιλιππούσης «και οι δικοί του», πήρε τ’ όπλο του που είναι η δεδομένη τιμή και η υπόληψη του και αποφάσισε «να τα πει όπως πρέπει, να υποσχεθεί ότι θα τα κάνει όλα όπως πρέπει και να απειλήσει ευθέως τους διάφορους νταραβεριτζήδες πως θα τον βρουν μπροστά τους» αν συνεχίσουν το ίδιο βιολί.

Βεβαίως δεν μπορεί να αποτρέψει την ποινή του Άρη, καλώς δεν το μπορεί, επειδή αν το μπορούσε θα είχε καταργήσει την ανεξαρτησία των δικαστικών οργάνων (βασική αρχή της Ρήτρας Ανεξαρτησίας), ούτε επιτρέπεται να μεταφέρει στην κυβέρνηση την επίλυση της κρίσης, αυτή είναι μια υπόθεση που το ίδιο το ποδόσφαιρο χρειάζεται να ματώσει για να τη λύσει και να τη διαχειριστεί.

Ο Πρόεδρος της ΕΠΟ ( δικαιούται το κεφαλαίο Π) οδηγεί τον Άρη να προσφύγει στο CAS και του υπόσχεται αμέριστη βοήθεια από τον ίδιο και την ΕΠΟ για να υπερασπιστεί την υπόθεση του και την ίδια ώρα ανοίγει το μέγα θέμα της εσκεμμένης χρήσης των κανονισμών από όσους μπορούν να το κάνουν για να διαμορφώνουν αγωνιστικές και βαθμολογικές ισορροπίες για ζητήματα από αστεία έως ανύπαρκτα, όπως είναι η υπόθεση Λάσκοφ.

Δεν είναι εύκολο αυτό που αποφάσισε και έκανε πράξη ο Ζαγοράκης. Θέλει κότσια, ειδικά όταν έχεις απέναντι σου ένα σύστημα που ζει και αναπνέει για να σε ελέγχει, για να διαμορφώνει τις αποφάσεις σου, για να σε καθοδηγεί σε διάφορα κόλπα ακόμη και παραποιώντας τις αποφάσεις που λαμβάνονται με την υποστήριξη στελεχών της ΕΠΟ σε καίριες θέσεις.

Σήμερα ο Ζαγοράκης αποφάσισε και βγήκε στην κόντρα, ξεκίνησε ένα πόλεμο που θα κυριαρχήσει στο επόμενο χρονικό διάστημα και, είτε θα αλλάξει την φυσιογνωμία της ΕΠΟ και την πολιτική της για το ποδόσφαιρο, είτε θα οδηγήσει την Ομοσπονδία στην τελική καταστροφή. Να παραμείνει η ΕΠΟ στην ημιθανή, στη σαπισμένη, στην παρακμιακή κατάσταση που τα τελευταία χρόνια βιώνει είναι, πλέον, από πολύ δύσκολο έως αδύνατο.

Εννοείται, πως ο αρχηγός της πρωταθλήτριας Ευρώπης θα έχει στο πλευρό του στην αντιπαράθεση που ξεκίνησε με αυτό το όζον και σεσηπός πτώμα που κατοικοεδρεύει στο Πάρκο Γουδή (ή περιφέρεται εκτός αυτού) όλες τις υγιείς δυνάμεις του ελληνικού ποδοσφαίρου, ειδικά αυτούς που συνεχίζουν να ονειρεύονται (όποιοι κι αν είναι) και δεν καταναλώνονται σε μεταφερόμενες μεραρχίες εκλογικών μαγείρων και σε διαχειρίσεις διαιτητών και διαιτητοπατέρων μεταξύ φραπέ και ποτού στα νότια προάστια.

Ο Ζαγοράκης δεν μπορεί πια να κάνει πίσω, ούτε να συμβιβαστεί, όσα είπε και δήλωσε είναι εξαιρετικά προχωρημένα και δεν του επιτρέπουν να σκεφθεί καν τις ισορροπίες ή τις πιθανές αλλαξοκωλιές μεταξύ πρώην και νυν συνεταίρων.

Ο κύβος ερρίφθη, ο Θόδωρος διέβη τον Ρουβίκωνα και στο τέλος της διαδρομής του υπάρχει μόνο η ποδοσφαιρική Ρώμη, με άλλα λόγια η απόλυτη και αδιαμφισβήτητη εξουσία του στην ΕΠΟ. Τίποτε λιγότερο από αυτό…

Οι υπόλοιποι, όλοι, θα κληθούν άμεσα να πάρουν θέση και να διαλέξουν στρατόπεδο. Από εκεί και μετά ξεκινάει το πανηγύρι, τον χορό τώρα τον σέρνει ο Ζαγοράκης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ