Ο Ζαγόρ έφυγε, τα ρεζιλίκια ξεκίνησαν στην ΕΠΟ

Ο Ζαγόρ έφυγε, τα ρεζιλίκια ξεκίνησαν στην ΕΠΟ

Έπιασαν δουλειά με.. Αιγάλεω και σία τα παλικάρια της «εξυγίανσης».

Όπως έγινε από χθες το βράδυ γνωστό η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ, η πρώτη μετά την παραίτηση του Θόδωρου Ζαγοράκη, με τετραμελή σύνθεση, υπό την εμπνευσμένη καθοδήγηση του κ. Παναγιώτη Δημητρίου και με μειοψηφούντα τον κ. Λεωνίδα Μπουτσικάρη έλαβε μια «ιστορικών διαστάσεων», απόφαση.

Ικανοποίησε το αίτημα του Αιγάλεω και άλλων εννιά ΠΑΕ, που βρέθηκαν, λόγω τη συγχώνευσης των κατηγοριών από τον κ. Αυγενάκη, από τη Football League στη Super League 2 να παίξουν στο πρωτάθλημα χωρίς αδειοδότηση, χωρίς ποινές ( περιορισμοί στις μετεγγραφές και χρηματικά πρόστιμα), να τεθούν σε επιτήρηση από 01.10.2021 και να μετατεθεί για τις 31.12.2021 ο χρόνος εκπλήρωσης των οικονομικών κριτηρίων για την αδειοδότηση τους.

Υπενθυμίζεται πως ο Πρόεδρος της Super League 2, κατά μήνα Ιούνιο 2021, υπήρξε ένθερμος υπερασπιστής της ιδέας όλες αυτές οι ομάδες να μπουν κανονικά σε διαδικασία αδειοδότησης, να καταθέσουν φακέλους στην αρμόδια Διεύθυνση της ΕΠΟ, να ελεγχθούν κανονικά, να κριθούν από τα αρμόδια δικαστικά όργανα και αν δεν λάβουν την άδεια επιπέδου Super League 2 να τους επιβληθούν οι προβλεπόμενες από το άρθρο 8γ του Κανονισμού Αδειοδότησης ποινές.

‘Χρειάζεται να υπερασπιστούμε την ενότητα των κριτηρίων συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα» διακήρυξε τότε ο κ. Λεουτσάκος, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ έκανε δεκτή την πρόταση του, η Διεύθυνση Αδειοδότησης έστειλε αμέσως το απαραίτητο υλικό στις ΠΑΕ κι επειδή ο χρόνος ήταν ελάχιστος ο κ. Λεουτσάκος ζήτησε από την ΕΠΟ και έλαβε, για χάρη των δέκα (10) ΠΑΕ, δύο παρατάσεις για την υποβολή των φακέλων, η δεύτερη έληξε στις 14.07.2021.

Αμέσως μετά ξεκίνησε η διαδικασία αδειοδότησης, οι φάκελοι εξετάστηκαν από την αρμόδια Διεύθυνση Αδειοδότησης, έγιναν οι σχετικές εκθέσεις, κατόπιν εισήχθηκαν στο Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης (Π.Ο.Α.) για να κριθούν σε πρώτο βαθμό και στη συνέχεια στην Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης για την κρίση σε δεύτερο βαθμό.

Όπως καλώς αντιλαμβάνεστε έγινε «της τρελής» με τους φακέλους και τα στοιχεία που αυτοί περιελάμβαναν, ξεκίνησαν οι γνωστές διαμαρτυρίες και απειλές, έγιναν παραστάσεις ενώπιον της Εκτελεστικής Επιτροπής εναντίον του Διευθυντή Αδειοδότησης κ. Γιώργου Δημητρίου, που κατηγορήθηκε για μεροληψία σε βάρος της ΠΑΕ Αιγάλεω ( θου κύριε φυλακήν τω στόματι μου!), η Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης άλλαζε κάθε φορά μέλη με μαγικό τρόπο και στο τέλος ήρθε και ίσιωσε το πράμα, όταν ο Θόδωρος Ζαγοράκης άδειασε την καρέκλα του Προέδρου της ΕΠΟ.

Όλες οι προσπάθειες των δέκα (10) ΠΑΕ ( σ.σ. για την τιμή των όπλων είναι οι Θεσπρωτός, Αλμωπός Αριδαίας, Απόλλων Πόντου, ΑΕΠ Κοζάνης, Καλλιθέα, Επισκοπή, Ιάλυσος, Σαντορίνη, Αιγάλεω, Ένωση Πανασπροπυργιακού) να ξεφύγουν από την διαδικασία της αδειοδότησης και από τις προβλεπόμενες ποινές (περιορισμός μετεγγραφών) βρήκαν ανθρώπους να καταλαβαίνουν και μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ (τρία τον αριθμό) αποφασισμένα να γυρίζουν τούμπα τις προηγούμενες αποφάσεις του οργάνου, χωρίς καν να σκεφθούν τι ακριβώς κάνουν σε τι αυτοεξευτελισμό οδηγούνται.

Η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ με τη νέα της τετραμελή σύνθεση, υπό τον φίλεργο και ενθουσιώδη υπερασπιστή των λαϊκών αιτημάτων κ. Παναγιώτη Δημητρίου, συνεδρίασε για να εξετάσει για Τρίτη, συνολικά, φορά το αίτημα των δέκα ΠΑΕ να πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα χωρίς καμία αδειοδότηση και χωρίς να τους επιβληθεί καμία ποινή και το έκανε δεκτό.

Ο κ. Λεωνίδας Μπουτσικάρης, Πρόεδρος της Super League 1, μειοψήφισε, επειδή είναι σοβαρός άνθρωπος και δεν δέχθηκε ότι μπορούν να ξεφτιλίζουν τρεις άνθρωποι ( Παναγιώτης Δημητρίου, Στέργιος Αντωνίου, Κλέαρχος Τζαφέρης) τις αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής που έλαβαν με τεράστια πλειοψηφία δυο μήνες πριν 17 άνθρωποι και με τον Λεουτσάκο να υπεραμύνεται της κανονικής αδειοδότησης όλων των ομάδων της τέως Football League που βρήκαν τρόπο και «τρούπωσαν» στην Super League 2, ελέω της συγχώνευσης των κατηγοριών με τη γνωστή τροπολογία Αυγενάκη.

Τρεις άνθρωποι μέσα στη μαύρη νύχτα ( τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ ενημερώθηκαν με mail για την απόφαση στις 23.10) για να προλάβουν να ολοκληρώσουν ένα ποδοσφαιρικό έκτρωμα ξεφτίλισαν ολόκληρη την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ και τις αποφάσεις της, ξεφτίλισαν τη Νομική Υπηρεσία της ΕΠΟ (όχι πως ήθελε και πολύ να το πάθει), ξεφτίλισαν την διαδικασία και τον Κανονισμό Αδειοδότησης, ξεφτίλισαν και την UEFA που, φήμες λένε, την επικαλέστηκαν για να ικανοποιήσουν τις παρανοϊκές απαιτήσεις «εννιά και μίας ομάδων» να παραστήσουν ότι παίρνουν μέρος σε ένα πρωτάθλημα με τους δικούς τους όρους, δηλαδή « όπως γουστάρουν, επειδή γουστάρουν και μπορούν να το κάνουν».

Τι , είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, η UEFA όταν ρωτήθηκε σχετικώς για το σύννομο της ανατροπής των προηγούμενων αποφάσεων της ΕΠΟ; «Εξαιρουμένης της Super League 1, η αδειοδότησης της οποίας μας ενδιαφέρει και είναι στην αρμοδιότητα μας, για τις υπόλοιπες δικές σας εθνικές κατηγορίες κάντε ό,τι καταλαβαίνετε, δεν μας απασχολεί καθόλου». Και το έκαναν.

Η απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων θα ήταν τραγική αν δεν ήταν κωμική και αντικατοπτρίζει πλήρως την απόλυτη αιχμαλωσία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας από παρά-ποδοσφαιρικά συμφέροντα που, μετά την απομάκρυνση του Θόδωρου Ζαγοράκη, τη λυμαίνονται χωρίς καμία αντίσταση, την έχουν, ήδη, καταστήσει γραφική και την οδηγούν στην πλήρη ανυποληψία.

Για να ληφθεί «μαύρα μεσάνυχτα» καταργήθηκαν με πρωτοφανή αποφασιστικότητα, σχεδόν με γκαγκστερική αγριότητα, τα πάντα, το Καταστατικό, ο ΚΑΠ, ο Κανονισμός Αδειοδότησης Ομάδων, οι αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής, κάθε έννοια δικαίου και ισονομίας.

Καταλαβαίνει κανείς εύκολα τι περιμένει από εδώ και πέρα την ίδια την ΕΠΟ και το ελληνικό ποδόσφαιρο στα χέρια των σκληρών της εξυγίανσης που βρήκαν την ευκαιρία της ζωής τους να κάνουν παιχνίδι και να εισπράξουν ό,τι τους αναλογεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ