Η εικονική πραγματικότητα του ΠΑΟΚ και ο παραμορφωτικός πίνακας της Super League

Η εικονική πραγματικότητα του ΠΑΟΚ και ο παραμορφωτικός πίνακας της Super League

Ο ΠΑΟΚ πάτησε κορυφή. Οι αριθμοί όμως επιβεβαιώνουν ότι ο καθρέφτης είναι μάλλον παραμορφωτικός.

Σε πέντε ματς, δώδεκα βαθμοί. Και όπως επιβεβαιώνει ο πίνακας; Απολογισμός που έφτασε στον ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου για να περάσει στην πρώτη θέση, έστω με συγκάτοικο τον Βόλο. Και ενώ σε αυτές τις περιπτώσεις τα λόγια είναι περισσότερα από όσα πρέπει καθώς την κουβέντα την οδηγεί ο ενθουσιασμός και η φιλοδοξία για την συνέχεια; Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ξέρει πως πρέπει να διορθώσει πολλά για να κρατήσει την ομάδα του ψηλά.

Ο ΠΑΟΚ δεν παίζει ποδόσφαιρο κορυφής. Είναι μια ομάδα που προς το παρόν ξεγελά τα προβλήματα της. Φυσικά είναι προνόμιο να παίρνεις τους βαθμούς όταν δεν είσαι καλά. Και σου δίνει το δικαίωμα να σκέφτεσαι μια τέτοια συνθήκη ότι έρχονται καλύτερες ημέρες. Ο Ρουμάνος όμως είναι σοβαρός προπονητής. Και αρκετά έμπειρος για να αντιληφθεί την πραγματικότητα. Στην τελική είναι εκεί για να του υπενθυμίζουν οι αριθμοί. Και οι συνολικοί της ομάδας του αλλά και οι ατομικοί των ποδοσφαιριστών του.

Ο Δικέφαλος είναι στην πρώτη θέση έχοντας σε πέντε ματς 52 τελικές στην επίθεση και 51 στην άμυνα. Είναι σχεδόν απίθανο μια ομάδα που επιτίθεται όσο αμύνεται να έχει κατακτήσει 12 από τους 15 βαθμούς των πρώτων πέντε αγωνιστικών. Ήταν καλύτερος με την ΑΕΚ και τον ΟΦΗ. Δεν ήταν καλύτερος όμως στην Τρίπολη και το Αγρίνιο όπου… αγόρασε έξι βαθμούς με εικόνα που δεν δικαιολογούσε καλά-καλά ούτε δύο ισοπαλίες.

Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Αλέξανδρου Πασχαλάκη, σε τούτη την ιστορία. Δεν αγωνίστηκε ο Έλληνας πορτιέρο στην πρεμιέρα της φετινής Super League. Τη γκέλα στην ήττα από τον ΠΑΣ την έκανε ο Ζίφκο Ζίφκοβιτς. Και όμως παρότι οι συμμετοχές του Πασχαλάκη είναι λιγότερες από τους άλλους βασικούς τερματοφύλακες του πρωταθλήματος, ο ίδιος είναι δεύτερος στη λίστα με τις περισσότερες «επεμβάσεις»: Έχει 16 ως τώρα, 4 λιγότερες από τον Λευτέρη Χουτεσιώτη του Ιωνικού.

Ο ΠΑΟΚ έχει λιγότερα γκολ ως τώρα από Βόλο (11), ΑΕΚ και Παναθηναϊκό. Λιγότερες τελικές προσπάθειες από τον Ολυμπιακό (68), την ΑΕΚ, τον Παναιτωλικό και τον Βόλο. Λιγότερες ασίστ από τον Παναιτωλικό, τον Βόλο και την ΑΕΚ. Λιγότερες πάσες από τον Ολυμπιακό και τον Άρη. Δεν έχει καν την καλύτερη άμυνα ως εδώ (Ολυμπιακός, ΠΑΣ και Άρης έχουν δεχθεί μόλις δύο γκολ). Δεν κυριαρχεί σε κανέναν στατιστικό δείκτη από εκείνους που δικαιολογούν την κορυφή: Όπως δηλαδή συμβαίνει με τον Βόλο που προφανώς και είναι η πολύ μεγάλη έκπληξη στην αφετηρία.

Πως είναι πρώτος; Με την εμπειρία που του προσφέρουν μια σειρά από ποδοσφαιριστές περπατημένοι στα λημέρια της Super League. Και με τις απώλειες των άλλων που είναι μεγαλύτερες σε σχέση με τα συνηθισμένα. Οι δύο ισοπαλίες του Ολυμπιακού στο Φάληρο με 0/37 τελικές (19 με τον Ατρόμητο, 18 με τον Παναθηναϊκό). Η μυθική γκέλα της ΑΕΚ στο Ηράκλειο σε ματς που προηγούνταν ως το 79΄με 3-0. Ίσως οι πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ