Οταν οι φίλοι του Μάκη φροντίζουν για την εικόνα του, περισσότερο από αυτή του Ιβάν

Οταν οι φίλοι του Μάκη φροντίζουν για την εικόνα του, περισσότερο από αυτή του Ιβάν

Ο Μάκης Γκαγκάτσης υποτίθεται δεν κατεβαίνει υποψήφιος στη Λίγκα επειδή ο Ιβάν Σαββίδης φέρεται να θεωρεί ότι έχει βαρύ «φόρτο εργασίας». Την ώρα που άλλος (Μουτσάκης) είναι το απόλυτο κουμάντο για τη Νέα Τούμπα και ο Ιβάν έβαλε δύο στελέχη (Χρυσοχόου, Θωμαρέης) που τρέχουν κομβικά θέματα της ΠΑΕ.

Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι πολυεπίπεδο. Δεν παίζεται μόνο στο γήπεδο, στον αγωνιστικό χώρο. «Παίζεται» και αλλού. Σε άλλα… γήπεδα. Ενα από αυτά είναι η επικοινωνία. Και σε αυτό το γήπεδο ο Μάκης Γκαγκάτσης έχει τους «δικούς του»… παίκτες. Οι οποίοι φροντίζουν για τον ίδιο, για το προφίλ του, για τη συνολική εικόνα του στον σύλλογο. Καθώς όλοι μπορούν να «τσαλακωθούν», όχι όμως ο ίδιος.

Το ότι ο Μάκης Γκαγκάτσης ήθελε να βάλει υποψηφιότητα για την προεδρία της Super League είναι ένα γεγονός αδιαμφισβήτητο. Ακόμη και από τον ΠΑΟΚ επιβεβαίωναν μέσω της εσωτερικής επικοινωνίας για την υποψηφιότητά του, αλλά και για το πόσο «ικανός» είναι ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ να αναλάβει και να… απογειώσει τον συνεταιρισμό.

Η παραίτηση του Λεωνίδα Μπουτσικάρη, σχεδόν 8 μήνες πριν τη λήξη της θητείας του, προκάλεσε ένα σοβαρό ζήτημα. Ποιο ήταν αυτό; Όποιος αναδειχθεί τώρα (σ.σ. στις εκλογές της Παρασκευής) πρόεδρος στη Λίγκα, θα έχει θητεία έως το καλοκαίρι. Και μετά θα έπρεπε να μπει πάλι στη διαδικασία εκλογικής αναμέτρησης. Ο Γκαγκάτσης δεν ήθελε να γίνει όλο αυτό. Από το περιβάλλον του προέκυπτε διαρκώς η επιθυμία να είναι υποψήφιος, αλλά το… καλοκαίρι. Και όχι τώρα. Καθώς δεν ήθελε να κάνει «μισή» θητεία.

Ο μοναδικός που έδειξε έως τώρα διάθεση να μπει σε αυτή τη διαδικασία ήταν ο Γιώργος Μποροβήλος, πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης. Και ο οποίος όλα δείχνουν ότι θα πάρει το χρίσμα, για να οδηγήσει τον συνεταιρισμό έως τις επόμενες εκλογές για τον νέο πρόεδρο. Εκεί όπου ο Γκαγκάτσης, λογικά, θα είναι υποψήφιος.

Κι όμως, όλο αυτό, από την επίσημη ενημέρωση των ρεπόρτερ του ΠΑΟΚ, μεταφέρθηκε ως εξής: «Ο Ιβαν Σαββίδης έβαλε φρένο στην πιθανότητα υποψηφιότητας του Μάκη Γκαγκάτση για την προεδρία της λίγκας, λόγω του ότι είναι επιφορτισμένος με πλήθος σοβαρών υποθέσεων, με βασικότερη αυτήν της Νέας Τούμπας. Η προοπτική ενασχόλησης με τα κοινά της λίγκας θα επανεκτιμηθεί το καλοκαίρι και ενόψει της νέας σεζόν».

Με λίγα λόγια, η επικοινωνία του ΠΑΟΚ μας ενημέρωσε ότι ο Γκαγκάτσης δεν μπορεί να βάλει υποψηφιότητα και ίσως να μην μπορεί και το καλοκαίρι, επειδή ο Ιβάν Σαββίδης τον… λυπήθηκε, επειδή κάνει τόσα πολλά για την ομάδα του, που δεν προλαβαίνει! Κι αν κάνει τόσα πολλά, αν είναι τόσο busy, γιατί όλο αυτό το διάστημα ο ΠΑΟΚ δεν έλεγε ορθά κοφτά ότι όσα κυκλοφορούν τα «δικά του» Μέσα περί υποψηφιότητας, είναι «παραμύθια»;

Τότε ο Μάκης δεν ήταν «busy»; Τώρα του προέκυψαν όλες αυτές οι φοβερές και τρομερές υποχρεώσεις; Ή απλώς η επικοινωνιακή πολιτική του Δικεφάλου στράφηκε για ακόμη μία φορά στη λάθος πλευρά; Διότι αντί να προσπαθήσουν να βρουν έναν τρόπο να μην πηγαίνουν τα βέλη στον Ιβάν Σαββίδη, είτε για την ήττα στο ντέρμπι είτε για τις μεταγραφές που δεν έγιναν είτε για τις καθυστερήσεις στα θέματα που «τρέχουν», αποφάσισαν να «λιβανίσουν» ένα στέλεχος. Που, ναι μεν, κάνει δουλειά, αλλά αυτή δουλειά δεν ξεκίνησε τώρα, έτσι δεν είναι;

Ενδιαφέρον, δε, προκαλεί το γεγονός ότι η επικοινωνία της μη υποψηφιότητας του Γκαγκάτση Jr, λόγω φόρτου εργασίας και με… προσωπική απόφαση του Ιβάν Σαββίδη, πήρε διαστάσεις τσουνάμι, καθώς επικοινωνήθηκε αστραπιαία σε όλα τα Μέσα. Επιβεβαιώνοντας την πρεμούρα του οργανισμού του ΠΑΟΚ, να δείξει, να φωνάξει πόσα πολλά πράγματα και πόσο καλή δουλειά κάνει ο Μάκης.

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ… ΞΕΚΟΥΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΜΑΚΗ ΓΚΑΓΚΑΤΣΗ

Αλήθεια, όμως, ποιες ακριβώς θα είναι οι αρμοδιότητες του Μάκη Γκαγκάτση στην υπόθεση της Νέας Τούμπας; Διότι μόλις πριν από έναν μήνα (28/09/2021) υπήρξε επίσημη ανακοίνωση του Ιβάν Σαββίδη, πως ο Γενικός Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του ομίλου Dimera, Δημήτρης Μουτσάκης, και θα είναι ο υπεύθυνος για τον φάκελο της Νέας Τούμπας, θα συντονίζει την ομάδα εργασίας και θα έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για όλα. Με λίγα λόγια, ο Σαββίδης έδωσε εξ ολοκλήρου το πρότζεκτ «Τούμπα» στον άνθρωπο που έχει αναλάβει όλα τα μεγάλα πρότζεκτ του ομίλου Σαββίδη στην Ελλάδα (Μακεδονία Παλλάς, λιμάνι Θεσσαλονίκης, Πόρτο Καράς,  Νέα Παραλία, ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις στο Παλιούρι Χαλκιδικής κλπ). Όχι στον Μάκη.

Επιπλέον, στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ εργάζεται από τον Ιανουάριο του 2021 και ο Βαγγέλης Χρυσοχόου. Ο πρώτος Ελληνας που μπήκε καθαρά με επιλογή Ιβάν Σαββίδη στο Δ.Σ. του Δικέφαλου του Βορρά. Τίτλος του έμπειρου τεχνοκράτη, «αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος και υπεύθυνος για το εμπορικό τμήμα και το τμήμα μάρκετινγκ». Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν πως ο ρόλος του είναι πολύπλευρος στην ΠΑΕ, καθώς επιθυμία του Σαββίδη ήταν/είναι να έχει και σημαντική θέση στις αποφάσεις ακόμη και για το ποδοσφαιρικό τμήμα, σε ό,τι έχει να κάνει με οργανωτικά θέματα και τον τρόπο λειτουργίας του.

Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στο οργανόγραμμα του ΠΑΟΚ βρίσκεται και ο Παντελής Θωμαρέης, Football Operations Manager της ΠΑΕ, που ουσιαστικά αποτελεί τα μάτια και τα αφτιά της οικογένειας Σαββίδη στην ομάδα και έχει κομβικό ρόλο, στη λειτουργία της ομάδας, αλλά και σε θέματα διοικητικά, όπως και στις μεταγραφές.

Με λίγα λόγια, ποιος ακριβώς είναι ο «φόρτος εργασίας» του Μάκη Γκαγκάτση; Τι κάνει στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που δεν του αφήνει χρόνο να θέσει υποψηφιότητα στη Super League; Και μάλιστα έκανε τον ίδιο τον Ιβάν Σαββίδη να τον… αποτρέψει από το να συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία. Μήπως τα κουκιά που δεν έβγαιναν; Μήπως κάτι άλλο;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ