Ο Ιάκωβος εξαργυρώνει «γραμμάτια», η ΕΠΟ διασύρεται

Ο Ιάκωβος εξαργυρώνει «γραμμάτια», η ΕΠΟ διασύρεται

Οι μηχανορραφίες Φιλιππούση και οι καθημερινές παραβιάσεις του καταστατικού και της λογικής προσβάλλουν FIFA, UEFA και την ανήμπορη όπως δείχνει να αντιδράσει κυβέρνηση

Κόντρα σε όλες τις υποδείξεις της Ολιστικής Μελέτης και χωρίς να έχει εγκριθεί από τα αρμόδια δικαστήρια το νέο Καταστατικό της ΕΠΟ ( ούτε καν από την FIFA και την UEFA) ο Φιλιππούσης εξαργύρωσε γραμμάτια και διαμόρφωσε ένα Οργανόγραμμα κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του σκληρού πυρήνα της εξυγίανσης, του οποίου ηγείται ο ίδιος ( ο Παναγιώτης Δημητρίου απλώς προεδρεύει).

Ποιες «πομπές» ήθελε μεταξύ άλλων να καλύψει με τη διοικητική αναδιάρθρωση ο κ. Φιλιππούσης; Τι επεδίωξε «να ξεχαστεί» στέλνοντας τον κ. Γιώργο Δημητρίου υπάλληλο στο Τμήμα αδειοδότησης με διευθυντή τον πασίγνωστο κ. Ν. Μπάρτζη και τον κ. Β. Σαράκη του «αυτή είναι η απόφαση, δικαιολογήστε την».

Απλή η απάντηση: Τα «εγκλήματα» που έγιναν με τον Κανονισμό Αδειοδότησης Ομάδων, ειδικά στον τομέα της συγκρότησης του Πρωτοβάθμιου και Δευτεροβάθμιου Οργάνου Αδειοδότησης. «Εγκλήματα» που χρειάζεται να διερευνηθούν από τα αρμόδια ανεξάρτητα δικαστικά και δικαιοδοτικά όργανα της ΕΠΟ που τα συγκροτούν τακτικοί δικαστές.

Τι συνέβη;

Σύμφωνα με το άρθρο 7 του Κανονισμού Αδειοδότησης Ομάδων «τα μέλη των Οργάνων Λήψης Αποφάσεων, δηλαδή το Πρωτοβάθμιο Όργανο (ΠΟΑ) και το Δευτεροβάθμιο Όργανο (ΔΟΑ), διορίζονται από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ για τετραετή θητεία…».

Η θητεία τους, δηλαδή, ακολουθεί τη θητεία της διοίκησης της ΕΠΟ, ώστε να υπάρχει μια σταθερότητα στη σύνθεση τους ακριβώς επειδή είναι πολύ σημαντικά όργανα. Έτσι τα μέλη τους πρέπει να έχουν σταθερότητα και να μην «χάνεται η μπάλα» με τυχόν φωτογραφικές ή αλλεπάλληλες αλλαγές.

Πρέπει για τα μέλη των Οργάνων της Αδειοδότησης να έχει προηγηθεί του διορισμού τους, έρευνα και έλεγχος για την ανεξαρτησία τους και την αντικειμενικότητα τους, όπως υποχρεώνει ο Κανονισμός Αδειοδότησης. Υπογράφουν και σχετική δήλωση ανεξαρτησίας. Όλα αυτά πρέπει να τα ελέγχει ο Διευθυντής της και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της ΕΠΟ.

Με βάση όλα τα παραπάνω, η βαθιά εξυγίανση προχωράει στις 12 Μαίου 2021 με απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων – και πάλι η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων που όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει- στον διορισμό των μελών των οργάνων Αδειοδότησης.

Υλοποιώντας, έστω με αυτό τον τρόπο, την πρόβλεψη του Κανονισμού Αδειοδότησης, δηλαδή τα μέλη των Οργάνων να διορίζονται για τετραετή θητεία; Αμ δε όμως…

Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις …ένα μήνα μετά στις 16.06.2021 η πρόβλεψη του Κανονισμού Αδειοδότησης Ομάδων για την τετραετή θητεία των μελών των Οργάνων της πάει περίπατο στο Πάρκο και η ΕΠΟ προχωράει σε αλλαγές μελών ως εξής:

Στο πρωτοβάθμιο, ο κ. Ζαφείρης Μεχτάρης αντικαθιστά τον κ. Κωνσταντίνο Κωστάκο (τακτικό μέλος) και η κυρία Ιωάννα Σακέτου παίρνει τη θέση της κυρίας Φωτεινής Μητάκη, ως αναπληρωματικό μέλος.
Στο Δευτεροβάθμιο, η κυρία Νίκη Καραχρήστου δίνει τη θέση της στον κύριο Κωνσταντίνο Κουτρουλό, η κυρία Δέσποινα Χονδράκη στον κ. Αναστάσιο Μούδιο και ο κ. Άγγελος Πατρώνης στην κυρία Αικατερίνη Χριστοδουλάκη.

Σημειώνεται, ότι το θέμα της αντικατάστασης των μελών των Οργάνων δεν υπάρχει καν στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής. Αλλά με πρωτοβουλία Φιλιππούση, έχει παραχωθεί στα «Διάφορα» ώστε κανένα από τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής (πλην, ίσως, των ημέτερων) να μην γνώριζε καν ότι υπάρχει τέτοιο θέμα. Μάλιστα το θέμα εισηγείται ο ίδιος ο κ. Φιλιππούσης ενώ ο Διευθυντής Αδειοδότησης κ. Γ. Δημητρίου όχι μόνο δεν ρωτήθηκε αλλά δεν ήταν καν παρών στη συνεδρίαση. Οι πρώτες ομορφιές μόλις έχουν ξεκινήσει!!

Δεν περνάνε ούτε 25 μέρες από την πρώτη βαρύτατη παραβίαση του Κανονισμού Αδειοδότησης Ομάδων και έρχεται και μια δεύτερη, αφού ο Παναγιώτης Δημητρίου βάζει και ξαναβάζει θέμα απόλυσης του Γιώργου Δημητρίου.

Στις 09.07.2021 στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ προκύπτει, πάλι με πρωταγωνιστή τον κ. Φιλιππούση και τα μαγικά «Διάφορα» στην ημερήσια διάταξη, νέα παραβίαση του Κανονισμού Αδειοδότησης Ομάδων, δηλαδή του Καταστατικού της ΕΠΟ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή, χωρίς την παραμικρή ενημέρωση από τον καθ’ ύλην αρμόδιο κ. Φιλιππούση για τους σαφείς περιορισμούς που θέτει ο Κανονισμός Αδειοδότησης ή έστω της νομικής υπηρεσίας, προχωράει και πάλι σε αντικαταστάσεις, χωρίς να υπάρχει κανένας νόμιμος λόγος, χωρίς να αναφερθεί κάποιο πρόβλημα, χωρίς να έχει προκύψει κάποια αδυναμία εκτέλεσης των καθηκόντων από τα υπάρχοντα μέλη.

Έτσι, στο Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης τη θέση της κυρίας Δόμνας Τσιώνη καταλαμβάνει ο κύριος Στέφανος Ζησιμόπουλος και της κυρίας Ιωάννας Σακέτου ο κ. Γεώργιος Πετράκης. Αυτή η κυρία Σακέτου ούτε μήνα δεν συμπλήρωσε στη θέση της και «την έφυγαν» με συνοπτικές διαδικασίες.

Στο Δευτεροβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης γίνεται «ο θάνατος της αλεπούς». Ο Βασίλης Σαράκης δίνει τη θέση του στον Γεώργιο Κουστέρη, ο Δημήτριος Σιώτος στον Γεώργιο Κατσαδήμα και λοιπά…

Γιατί τόση πρεμούρα για τις αλλαγές αυτές ούτε ένα μήνα μετά από αυτές που έγιναν στις 16 Ιουνίου και δυο μήνες μόλις μετά τον αρχικό διορισμό των μελών των Οργάνων στις 12 Μαίου 2021;

Επειδή, έχει ξεκινήσει και εξελίσσεται η γνωστή διαδικασία του σκανδάλου αδειοδότησης των ομάδων της Football League (Αιγάλεω και λοιπές εξυγιαντικές δυνάμεις) και επειδή « όποιος φυλάει τα ρούχα του έχει τα μισά» ή, διαφορετικά « ο φόβος (της αδειοδότησης) φυλάει τα έρμα».

Συγκρατείστε ένα ονοματεπώνυμο σε όλη αυτή την αλληλουχία των διορισμών, των καταργήσεων και των αντικαταστάσεων που έκαναν τον Κανονισμό Αδειοδότησης και το Καταστατικό της ΕΠΟ ένα κουρελόχαρτο: Γεώργιος Κατσαδήμας!

Βασικό μέλος του Δευτεροβάθμιου Οργάνου Αδειοδότησης. Δηλαδή του οργάνου που «λύνει όλα τα ζητήματα» σε τελευταίο βαθμό για την Αδειοδότηση και, αν χρειαστεί, «καθαρίζει τη μπουγάδα». Δευτεροβάθμιο γαρ …

Νομικός στο επάγγελμα ο κ. Γεώργιος Κατσαδήμας προτείνεται από τον κ. Φιλιππούση που έχει, προηγουμένως, ερευνήσει τα προσόντα του. Όχι προφανώς όλα. Δηλαδή «την ανεξαρτησία του υποψηφίου» ; Ότι «δεν προκύπτει σύγκρουση συμφερόντων με τον διορισμό του στο Δευτεροβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης;

Το μεγαλύτερο προσόν του κ. Κατσαδήμα είναι άλλο.

Είναι Γενικός Γραμματέα της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ!!!!!! Αυτή η ιδιότητα και αν μετράει στο βιογραφικό του!!!!!

Ιδιότητα που είχε και την εποχή του διορισμού του από τον κ. Φιλιππούση και την διατηρεί έως σήμερα ο κ. Γεώργιος Κατσαδήμας.

Ναι Γενικός Γραμματέα της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ!!!!!! Άραγε που και πως τον ξετρύπωσε ο Φιλιππούσης για να τον προτείνει;;;

Έλα όμως που, σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο, η Ερασιτεχνική ΑΕΚ, εκτός από ιδρυτικό σωματείο της ΠΑΕ ΑΕΚ είναι και μέτοχος με ποσοστό 10% στο μετοχικό κεφάλαιο της ΠΑΕ ΑΕΚ!!!!!!! Δηλαδή μία από τις ομάδες που θα κρίνει ο Κατσαδήμας είναι η ΑΕΚ ενώ είναι μελος της Διοίκησης της !!!!!! Εξυγιαντική ανεξαρτησία.

Με τη φωτογραφία του στο επίσημο site της ΑΕΚ, με το βιογραφικό του, με όλες τις δόξες και τις τιμές, όπως αξίζει σε κάθε βασικό στέλεχος μιας εκλεγμένης διοίκησης, ο κ. Κατσαδήμας δεν είπε ποτέ πως είναι κάτι άλλο από βαθειά «ΑΕΚ», ούτε έκρυψε την ιδιότητα του!

Οι αθεόφοβοι της βαθειάς εξυγίανσης το έκαναν και αυτό, χωρίς ίχνος τσίπας, χωρίς να φοβούνται τίποτε και κανένα και με απομονωμένο τον Διευθυντή Αδειοδότησης Γιώργο Δημητρίου, τον οποίο δεν ενημέρωναν καν ότι προχωράνε στις παράνομες και αντικαταστατικές αλλαγές στη σύνθεση των Οργάνων Αδειοδότησης.

Η ιστορία με τον διορισμό, εν κρυπτώ και παραβύστω, του κ. Κατσαδήμα στο κορυφαίο Όργανο της αδειοδότησης των Ομάδων έδωσε στον Ζαγοράκη να καταλάβει, οριστικά, πως «αυτό το παραμάγαζο δεν διορθώνεται, δεν αλλάζει και δεν βελτιώνεται με τις σημερινές συνθήκες», πήρε το καπελάκι του κι αποχώρησε ησύχως.

Ολοκληρώθηκε με αυτό τον τρόπο ο σχεδιασμός του σκληρού πυρήνα της εξυγίανσης να αποκτήσει δύο όργανα πλήρως και απολύτως ελεγχόμενα. Και όταν είδε ότι και αυτό δεν ήταν αρκετό για να υλοποιήσει το σκάνδαλο της αδειοδότησης των ομάδων της Football League «αποκεφάλισε» τον Διευθυντή Αδειοδότησης, Γ. Δημητρίου για να τον στείλει να βγάζει φωτοτυπίες ή να παριστάνει τον διερμηνέα στον προϊστάμενο του Τμήματος Αδειοδότησης που «κωλύεται κομματάκι και στα αγγλικά».

Μπήκε και το κερασάκι.. με την επίθεση στον ανώτατο διοικητικό δικαστή και «έδεσε το γλυκό».

Η δήθεν εξυγίανση ζει και βασιλεύει και το πανάκριβο Πάρκο Γουδί κυριεύει. Έχουν στα χέρια τους πλέον όλα τα πόστα που τους επιτρέπουν να διαχειρίζονται σύμφωνα με τα αφεντικά και να χρησιμοποιούν κρίσιμες πληροφορίες και προσωπικά δεδομένα των αντιπάλων ΠΑΕ. Δεν έχει στα πόδια της πια ούτε τον Ζαγοράκη, ούτε τον Γιώργο Δημητρίου.

Έτσι γίνονται οι «καλές» δουλειές.

Χωρίς προσχήματα και περιστροφές. Ή γίνεσαι υποχείριο ή γίνεσαι στόχος. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

Το παρακράτος και το παραποδόσφαιρο θέλει το κουμάντο και το δείχνει σε κάθε βήμα, χωρίς να υπολογίζει ούτε τη δικαιοσύνη, ούτε την κυβέρνηση, ούτε τη FIFA, ούτε την UEFA.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ