Ειδική υπηρεσία ειδικών καθηκόντων στην ΕΠΟ

Ειδική υπηρεσία ειδικών καθηκόντων στην ΕΠΟ

Η νέα αυτή υπηρεσία ανήκει στην Γραμματεία Διοίκησης, δηλαδή στον Εκτελεστικό Γραμματέα, αυτός θα ελέγχει την υπηρεσία, από αυτόν θα περνάνε τα πάντα.

«Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελάει πατέρα;» «Γιατί, παιδί μου, η ΕΠΟ ανακοίνωσε ότι σύστησε ειδική υπηρεσία που θα ασχολείται αποκλειστικά με τα θέματα των Ενώσεων. Τέτοια χαρά και αγαλλίαση πώς να κρυφτεί»;

Ο διάλογος είναι πραγματικός, προκύπτει από την ίδια την ανακοίνωση της ΕΠΟ με την οποία το ελληνικό ποδόσφαιρο ενημερώνεται ότι «για πρώτη φορά στην ιστορία του ιδρύεται τέτοια ειδική υπηρεσία» και πως « η ίδρυση της νέας υπηρεσίας δείχνει (δεν αποδεικνύει) τη βαρύτητα που δίνει η διοίκηση της Ε.Π.Ο. στις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων».

«Η λειτουργία της νέας ειδικής υπηρεσίας προβλέπεται από το Οργανόγραμμα της ΕΠΟ» μας ενημερώνει υπερήφανη η Διεύθυνση Ενημέρωσης της Ομοσπονδίας και κανένας δεν γνωρίζει αν αγνοεί το Οργανόγραμμα που χθες ο προεδρεύων την Ομοσπονδία Παναγιώτης Δημητρίου το αποδόμησε σε τηλεοπτική του εμφάνιση ή κάποιο άλλο που κανένας δεν γνωρίζει.

Και για να μην έχει κάποιος απορίες ο κ. Δημητρίου φρόντισε να επιβεβαιώσει πως η έγκριση του νέου καταστατικού της ΕΠΟ είναι στον αέρα. Συνεπώς, όλα όσα έλεγε στην τελευταία συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής ο κ. Φιλιππούσης για να δικαιολογήσει την κορυφαία αυθαιρεσία του να συντάξει ένα νέο Όργανόγραμμα Υπηρεσιών χωρίς να έχει καμία σχετική εξουσία ή αρμοδιότητα, είναι ψέματα και ανακρίβειες.

Έριξε σε παγίδα την Εκτελεστική Επιτροπή εν γνώση του, ήξερε ότι όσα έκανε δεν στηρίζονται πουθενά κι όμως τα έκανε ακριβώς επειδή έχει απέναντι του κάποιους απελπισμένους ή αιχμάλωτους.

Κι επειδή «η ειδική υπηρεσία προβλέπεται στο Οργανόγραμμα» μια ματιά να ρίξει κανείς στη διάρθρωση των υπηρεσιών βλέπει πως στην νέα υπηρεσία με αντικείμενο (Λειτουργία Επιτροπών –

Σχέσεις με ΕΠΣ – Εταιρικές Σχέσεις) υπηρετεί, ως Γραμματέας μάλλον, η κυρία Λ. Ανδρονίκου, την οποία συνδέουν συγγενικοί δεσμοί (ανιψιά) με τον κ. Βακάλη, Πρόεδρο της ΕΠΣ Σάμου και Αναπληρωτή Πρόεδρο της ΕΠΟ στη διοίκηση του κ. Ευάγγελου Γραμμένου.

Ο κ. Βακάλης κληροδότησε στην ΕΠΟ την ανιψιά του μιας και ο ίδιος έπεσε σε δυσμένεια στα μάτια των συνεργατών του αφεντικού και βγήκε από τις λίστες των υποψηφίων για εκλογή στις 27 Μαρτίου 2021, έκτοτε τελεί σε αγρανάπαυση στη Σάμο.

Η νέα αυτή υπηρεσία ανήκει στην Γραμματεία Διοίκησης, δηλαδή στον Εκτελεστικό Γραμματέα, αυτός θα ελέγχει την υπηρεσία, από αυτόν θα περνάνε τα πάντα. Σιγά τώρα μην αφήνονταν τόσο σημαντική υπηρεσία να την χειριστεί ο κ. Παναγιώτης Δημητρίου, αυτός από τα ΜΜΕ την έμαθε και όπως πάντα εποίησεν την νήσσαν (έκανε την πάπια).

Κι επειδή «η νέα ειδική επιτροπή» δεν μπορεί να λειτουργεί με μια Γραμματέα μόνο, τι να πρωτοπρολάβει το κορίτσι και σε τι είδους σχέσεις να προχωρήσει με τις ΕΠΣ, είναι λογικό να υποθέσει κανείς ότι η κα Ανδρονίκου θα υποστηρίζει γραμματειακά μια Επιτροπή της Εκτελεστικής Επιτροπής με επικεφαλής έναν «ειδικό στις σχέσεις με τις ΕΠΣ» σε συνεργασία με τον Εκτελεστικό Γραμματέα.

Έναν άνθρωπο που ξέρει κατά που πέφτει η κάθε ΕΠΣ, που έχει επισκεφθεί τις περισσότερες, που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, που είναι σε επαφή «με τις ανάγκες» και μπορεί «να προσφέρει» (στις «ανάγκες» εννοείται) κάθε βοήθεια για να ξεπεραστούν.

Διαθέτει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ τέτοια στελέχη, εκλεγμένα μάλιστα, που μπορούν να αναλάβουν αυτό το βαρύ έργο και «βοήθεια στις ΕΠΣ να προσφέρουν» και «η βοήθεια αυτή να έχει θεσμικό χαρακτήρα» για να αποφεύγονται μπλεξίματα και παρεξηγήσεις.

Ο κ. Άγγελος Δανιήλ, ας πούμε ή ο κ. Φύτρας με τη βοήθεια «εξωδιοικητικών» όπως ο κ. Ντάσιος της ΕΠΣ Αχαίας ή ο κ. Αυλωνίτης της ΕΠΣ Σάλας είναι «άριστες επιλογές» για να αναλάβουν να διοικήσουν αυτή την νέα ειδική επιτροπή, μέσω της οποίας η διοίκηση της ΕΠΟ για πρώτη φορά θα δείξει το ενδιαφέρον της για τις Ενώσεις και τα «λεπτά» προβλήματα τους. Από κοντά κι ο Φιλιππούσης.

Προκρίνεται, μάλλον, ο κ. Φύτρας, επειδή ο κ. Δανιήλ θα είναι υποψήφιος Πρόεδρος στην ΕΠΟ το καλοκαίρι και δεν πρέπει να καρφωθεί.

Μιλάμε για τεράστιες μορφές του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Έκαναν το αγροτικό τους από την Καρδίτσα και την Αργολίδα έως τη Ζάκυνθο και την Θεσπρωτία, πέρασαν κάποια περίοδο από την Φθιώτιδα, έκαναν μια στάση στην Αιτωλοακαρνανία, ήπιαν ένα καφέ στις Κυκλάδες, τους βγήκε λίγο πικρός στη Χίο, αλλά η εμπειρία τους δεν μπορεί να αγνοηθεί από κανένα. Πέρασαν κι από την Επιτροπή Δεοντολογίας που κατάλαβε πόσο καλά παιδιά είναι και τους αθώωσε όλους από κάτι κακόβουλες καταγγελίες.

Με την παρουσία τους αυτή η νέα και πρωτοποριακή υπηρεσία θα προσφέρει μεγάλη, συγκλονιστική «βοήθεια» στις ΕΠΣ να λύνουν τα πολύ «λεπτά» προβλήματα τους. Οι ίδιοι είναι αποφασισμένοι να βρίσκονται πάντα «επί τόπου», έχουν μάθει απόξω κι ανακατωτά τις διαδρομές. Ήρθε η ώρα να δικαιωθούν «οι κόποι τους».

Πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου το νταραβέρι με τις ΕΠΣ θα γίνεται νόμιμα εξ ονόματος της ΕΠΟ κι οποιανού του γουστάρει. Τεράστιο κόλπο!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ