Τα ξεφτίλισαν όλα – Ανατίναξαν πρωτάθλημα και κύπελλο – Γιατί δεν γίνεται Πέμπτη ο προημιτελικός;

Τα ξεφτίλισαν όλα – Ανατίναξαν πρωτάθλημα και κύπελλο – Γιατί δεν γίνεται Πέμπτη ο προημιτελικός;

Από διασυρμό σε διασυρμό η ΕΠΟ - Αλλά τι να το… κάνεις.

Αναβλήθηκε λοιπόν το περίφημο ΑΕΚ-ΠΑΟΚ. Ο προημιτελικός του κυπέλλου που θα χωρίσει σύντομα την ΕΠΟ σε Βόρειους και Νότιους. Νομοτελειακό είναι όταν δηλώνεις υπηρέτης δύο αφεντάδων. Κάποια στιγμή θα έρθει και η δύσκολη επιλογή.

Ως τότε όμως; Μπορούν παρεούλα όλα τα παλικάρια που φυτεύτηκαν στο Πάρκο Γουδή να κάνουν τα χατίρια στους Δικέφαλους κάτω από την ομπρέλα της «εξυγίανσης». Όλοι μαζί. Όπως το οραματίστηκαν οι Πόντιοι προτού μπουκάρει ο ένας με τη πιστόλα στο γήπεδο και ο άλλος τον βαφτίσει μέλος της φυλής των «μάου-μάου».

Μην ασχολείστε. Δεν ήθελε η ΑΕΚ να παίξει λόγο covid. Δεν ήθελε να παίξει ο ΠΑΟΚ ελέω Ολυμπιακού. Έψαχναν από την Παρασκευή τρόπο να το αναβάλουν. Το έκαναν μέσω του καιρού. Α, και μέσω μιας (άκρως βολικής) αλλαγής του ΚΑΠ που λέει πως τέτοιες αποφάσεις μπορούν να τις πάρουν πια ο Δημητρίου, ο Τζακ και η… φασολιά τους. Όχι μόνο οι διαιτητές.

Τι χρειάστηκε λοιπόν; Μια βολική επιστολή από το ΟΑΚΑ, ή καλύτερα μια επιστολή που… αναγνώστηκε με τρόπο που βολεύει το αφήγημα και όχι την πραγματικότητα. Αυτή η επιστολή, λοιπόν, αναφέρει χαρακτηριστικά πως το ΟΑΚΑ θα παραμείνει κλειστό ως και την Τετάρτη. Οχι, όμως, όλη την Τετάρτη. Ως το πρωί της Τετάρτης. Με λίγα λόγια το ΟΑΚΑ θα ήταν ανοιχτό για πολλές ώρες, ώστε να προετοιμαστεί και η τηλεοπτική μετάδοση, αλλά και να γίνει κανονικά το ματς. Αλλά αυτό δεν βόλευε, οπότε έμεινε στην άκρη ως αλήθεια. Κρατήθηκε η μισή, που βόλευε. Τα υπόλοιπα ήρθαν από τους αυτοματισμούς του μηχανισμού που πέντε-έξι χρόνια τώρα προσπαθεί να φέρει πίσω τις Κυριακές μας.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΟΑΚΑ αναφέρει τα εξής: «Λόγω των εκτάκτων καιρικών φαινομένων, που ήδη άρχισαν να εκδηλώνονται και την πρόβλεψη ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών και έντονης χιονόστρωσης για το λεκανοπέδιο Αττικής, έχοντας γνώμονα την ασφάλεια των αθλητών, πολιτών, χρηστών και εργαζομένων του συγκροτήματος, σας γνωρίζουμε ότι το ΟΑΚΑ «Σπύρος Λούης» θα παραμείνει κλειστό από σήμερα Δευτέρα 24/01/2022 και ώρα 11:00, έως την Τετάρτη 26/01/2022 το πρωί. Το Ολυμπιακό Κέντρο θα επαναλειτουργήσει την Τετάρτη εκτός και εάν προκύψουν συνθήκες που δεν το επιτρέψουν. Σε αυτή την περίπτωση θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση. Ευχόμαστε σε όλους να απολαύσουν και να χαρούν το χιόνι πάντα με ασφάλεια».

Θα παίξει λοιπόν κανονικά ο Ολυμπιακός με τον Παναιτωλικό (που ένας Θεός ξέρει πως θα φτάσει στην Αττική). Δεν θα παίξει η ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ. Υπέροχα. Μόνο μια απορία ρε παιδιά: Αφού το ΟΑΚΑ θα μείνει κλειστό ως και την Τετάρτη, γιατί δεν γίνεται ο προημιτελικός την Πέμπτη; Κυριακή παίζουν και οι δύο στο πρωτάθλημα, 48 ώρες λέει ο κανονισμός πως πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στα παιχνίδια, άρα ποιο ακριβώς το πρόβλημα; Γιατί δεν παίζουν Πέμπτη να μην τινάξουν το ούτως ή άλλως επιβαρυμένο πρόγραμμα στον αέρα;

Για την ιστορία η κακοκαιρία από αύριο το μεσημέρι ρίχνει αυλαία. Άρα ο ΠΑΟΚ μια χαρά προλαβαίνει να ταξιδέψει. Και όπως φαίνεται εδώ μια χαρά θα είναι ο καιρός και την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ. Αλλά ας μην το κάνουμε θέμα.

Πότε θα γίνει λοιπόν αυτός ο προημιτελικός από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ έχει ματς και στην Ευρώπη; Αποκλείεται πριν από τον Μάρτη. Και πότε θα γίνει το ΑΕΚ-ΠΑΟΚ του πρωταθλήματος το οποίο επίσης έχει αναβληθεί; Θυμίζουμε 6/3 τελειώνει η κανονική διάρκεια της Super League. Θυμίζουμε επίσης ότι με βάση το πρόγραμμα της ΕΠΟ οι ημιτελικοί Κυπέλλου είναι να γίνουν στις 10 Φλεβάρη και στο διήμερο 1-2 Μαρτίου.

Θα γίνουν οι ημιτελικοί πριν τον προημιτελικό δύσκολο; Θα ξεκινήσουν τα πλει-οφ και τα πλέι-ουτ της Super League πριν τελειώσει η κανονική διάρκεια; Και αυτό δύσκολο. Γιατί λοιπόν τέτοια ισοπέδωση; Γιατί για την αναβολή ενός ματς να έρθουν τα πάνω-κάτω σε δύο διοργανώσεις; Και κυρίως; Γιατί δεν παίζουν οι δύο ομάδες Πέμπτη για να αποφύγουμε αυτό το χάος;

Μην το ψάχνετε αδίκως. Γιατί μπορούν. Γιατί το θέλουν. Και γιατί δεν δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Όπως τιμώρησαν τον Ολυμπιακό πριν από τον ΠΑΟΚ (κεκλεισμένων των θυρών) για πυρσούς που έμειναν στην κερκίδα, έτσι και τώρα τον «τιμωρούν» επιλέγοντας να βάλουν μόνο εκείνον σε διαδικασία κυπέλλου πριν το ντέρμπι στη Τούμπα. Και δεν έχουν κανένα πρόβλημα να διαλύσουν το καλεντάρι ολόκληρης της σεζόν σε πρωτάθλημα και κύπελλο για να κάνουν την «τσαχπινιά» τους.

Ρεζιλίκια. Αλλά αν δεν το κάνεις αυτό για τους «Χαλίφηδες» για ποιον να το κάνεις;

Η τιμωρία τους βεβαίως έρχεται από το ποδόσφαιρο. Όχι εκείνων που απαρτίζουν τα παρατράγουδα της ΕΠΟ. Των Χαλίφηδων. Ότι και να κάνουν, την πλάτη του Ολυμπιακού βλέπουν. Ο ένας με σαράντα πέναλτι μες τη σεζόν. Ο άλλος έχοντας φτιάξει ειδική λίστα με διαιτητές. Αλλά και πάλι ίδιος ο παρονομαστής…

Υπάρχει πιο ενδιαφέρουσα απονομή Δικαιοσύνης;

ΥΓ. Κρίμα για τους ανθρώπους που συνεχίζουν να βάζουν τα λεφτά τους στο ποδόσφαιρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ