Το «παραμύθι» με τον ΠΑΟΚ που «κρατάει την Ελλάδα για την 15η θέση»

Το «παραμύθι» με τον ΠΑΟΚ που «κρατάει την Ελλάδα για την 15η θέση»

Ο ΠΑΟΚ κάνει αυτό που δεν έκανε μια ολόκληρη 10ετία. Αλλά…

Βλέποντας αυτό που συμβαίνει εσχάτως με τον ΠΑΟΚ θυμάσαι πως υπάρχουν ένα σωρό λόγοι να πάρεις το ποδόσφαιρο στα σοβαρά. Και βέβαια πως είναι εκεί άλλοι τόσοι για να μην ξεχνάς πως στη βάση του ήταν και παραμένει απλά ένα παιχνίδι.

Και στα παιχνίδια -όσο καλά και αν είσαι προετοιμασμένος- καμιά φορά δεν παίζει ρόλο η στρατηγική. Φτάνει να έχεις το… ζάρι.

«Ο ΠΑΟΚ κρατάει μόνος του την Ελλάδα στη 15η θέση» καταγράφουν από το βράδυ της Πέμπτης μια σειρά από ιστοσελίδες αποθεώνοντας την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου που μετά τη νίκη της επί της Γάνδης έχει όντως πιθανότητες πρόκρισης στους προημιτελικούς του Conference League. Και πραγματικά μακάρι ο Δικέφαλος να κάνει και την υπόλοιπη δουλειά. Και να φτάσει στους «8» αυτής της νεοσύστατης διοργάνωσης που αν μη τι άλλο δείχνει πιο προσιτή από τις υπόλοιπες.

Είναι άλλη κουβέντα όμως αν ο ΠΑΟΚ θα τα καταφέρει, και άλλη αν κρατάει την Ελλάδα στις πλάτες του. Γιατί όχι μόνο δεν την κρατάει αλλά έχει και τεράστια ευθύνη που έχουμε κατρακυλήσει στο 18 της κατάταξης. Τις δικές του «κεντρικές» επιλογές και κατ επέκταση τα δικά του αποτελέσματα πληρώνει το ελληνικό ποδόσφαιρο σε αυτόν τον τεράστιο κατήφορο των τελευταίων χρόνων.

Και εξηγούμαστε: 23.000 βαθμούς έχει προσφέρει ο Δικέφαλος του Βορρά στην Ελλάδα την τελευταία 5ετία. Φέτος μάλιστα με τις 11.000 έχει δώσει σχεδόν όσους έδωσε την περασμένη 4ετία. Αν μάλιστα θέλετε την εικόνα μεγαλύτερη από την 5ετία; Ο ΠΑΟΚ που «κρατάει στην πλάτη του το ελληνικό ποδόσφαιρο» την προηγούμενη πενταετία που δεν ήταν ομάδα πρωταθλητισμού στην Ελλάδα είχε 29.500 βαθμούς. Σούμα 10ετίας δηλαδή ακριβώς 52.500 βαθμοί.

Ο ΠΑΟΚ δηλαδή πριν από την δημιουργία της ομάδας που πήρε το νταμπλ κλπ ήταν πιο ουσιαστικός σε προσφορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Γιατί υπάρχει αυτή η παράξενη διαφορά; Διότι οι Θεσσαλονικείς προσπαθούν όλα αυτά τα χρόνια να κατακτήσουν αυτό που τους λείπει, τίτλους στην Ελλάδα. Και μιας και ξέρουν ότι το ρόστερ τους δεν αντέχει στα διαδοχικά ναρκοπέδια των τριών αγώνων σε επτά ημέρες, ουσιαστικά τα ευρωπαϊκά ματς τα αντιμετωπίζουν με rotation. Αυτό έκαναν και φέτος όσο ήταν ζωντανοί στη μάχη του πρωταθλήματος. Προκρίθηκαν στους «24» του Conference τελευταία στιγμή, έχοντας δύο νίκες επί μιας ομάδας του Γιβραλτάρ και δύο ισοπαλίες με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Το ότι τα νοκ άουτ συνέπεσαν με την οριστική απώλεια του πρωταθλήματος άλλαξε και την κουβέντα και το ενδιαφέρον. Του προέκυψε και η πρόκριση στα πέναλτι με τη Μίντιλαντ και κάπως έτσι σχηματίσθηκε αυτή η διαδρομή –που επιμένουμε, μακάρι να έχει και συνέχεια-. Δεν κρατάς λοιπόν κανέναν στη πλάτη σου, αν σκέφτεσαι με αυτόν τον τρόπο. Στην πραγματικότητα αδιαφορείς…
Πάμε και στους άλλους; Η ΑΕΚ έχει 20.000 βαθμούς την τελευταία 5ετία και συνολικά 21.000 βαθμούς στην δεκαετίας (μιας και πέρασε τις γνωστές ταλαιπωρίες με τον υποβιβασμό κλπ). Ο δε Παναθηναϊκός έχει 1500 βαθμούς στην 5ετία και συνολικά 11.000 στην τελευταία 10ετία.

Έχει δηλαδή στη 10ετία ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός μια σούμα 82.500 βαθμών. Και έχει προσφέρει και 5.000 βαθμούς ο Άρης τα τελευταία τρία χρόνια: Άρα 87.500 όλοι μαζί.

Πόσους έχει ο Ολυμπιακός στο ίδιο διάστημα, μόνος του; Ακριβώς 100.000 βαθμούς. Την τρέχουσα πενταετία του ranking μάλιστα ο πρωταθλητής μετρά 41.000 βαθμούς. Καταλαβαίνει ο καθένας ότι αν υπάρχουμε ακόμη στο ranking και αν μας δίνετε τώρα μια ευκαιρία μέσω του ΠΑΟΚ να διεκδικήσουμε ξανά τη 15η θέση (που σημαίνει 5 ευρωπαϊκά εισιτήρια από τη σεζόν 2023-24) αυτή οφείλεται στον Ολυμπιακό. Και σε κανέναν άλλο. Στη μοναδική ομάδα που με συνέπεια κάθε σεζόν φτάνει ως τον Φλεβάρη. Και που δεν συμμετέχει σε… Conference League.
Αν τα ξέρουν όλα αυτά τα ελληνικά μίντια; Προφανώς. Γιατί η προπαγάνδα από το βράδυ της Πέμπτης, λοιπόν; Η απάντηση μάλλον είναι περιττή

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ