Χέρι – χέρι ΑΕΚ και VAR (pics)

Χέρι – χέρι ΑΕΚ και VAR (pics)

Κανονικό το γκολ του ΠΑΣ που δεν μέτρησε με τη λάθος γραμμή του Πορτογάλου διαιτητή στο VAR να αλλάζει την πορεία του αγώνα στους Ζωσιμάδες.

Μια μικρή… πινελιά αρκεί για να διαμορφώσει ένα αποτέλεσμα. Ναι, ακόμη και στην εποχή του VAR. Γιατί εκτός από την ευτυχία και οι λεπτομέρειες κρύβονται στα απλά, τα καθημερινά. Και κάπως έτσι και στην διαιτησία έχουν δει πολλά τα μάτια μας και την φετινή σεζόν ακόμη και μέσω VAR.

Ο ανθρώπινος παράγοντας βλέπετε υπερισχύει και εδώ. Και αποφασίζει. Για όλα αλλάζοντας την ροή ενός αγώνα, διαμορφώνοντας εν τέλει αποτέλεσμα. Το VAR δεν παύει να ελέγχεται από διαιτητές που αποφασίζουν πάνω σε φάσεις που κρίνονται στα χιλιοστά. Όπως καλή ώρα στα Γιάννενα όπου ο διαιτητής VAR, Μπρούνο Εστέβες από την Πορτογαλία που έκρινε πως το γκολ που πέτυχε ο Σάλιακας ισοφαρίζοντας σε 1-1 την ΑΕΚ δεν πρέπει να μετρήσει.

Μια φωτογραφία που δόθηκε από το VAR για να αιτιολογήσει την απόφαση της ακύρωσης του γκολ των γηπεδούχων ανοίγει την κουβέντα και φέρνει ερωτηματικά για την κρίση του Πορτογάλου διαιτητή που οδήγησε στην ακύρωση του γκολ που είχαν κατακυρώσει στο live τόσο ο διαιτητής όσο και ο βοηθός.

Ο Περέα λοιπόν όπως βλέπετε στην φωτογραφία που προκύπτει από την τηλεοπτική μετάδοση εμφανίζεται να βρίσκεται λίγα χιλιοστά πιο μπροστά σύμφωνα με τις γραμμές που τράβηξε ο Πορτογάλος διαιτητής.

Παρεμπιπτόντως, κάνω μια μικρή παρένθεση στην κουβέντα μας για να θυμίσω πως στην πατρίδα του Μπρούνο Εστέβες το ελληνικό πρωτάθλημα και ειδικώς η ΑΕΚ είναι ιδιαίτερα γνωστοί στα διαιτητικά λημέρια. Βλέπετε από την Πορτογαλία ήταν και ο άτυχος διαιτητής, βοηθός σε εκείνο το ματς της ΑΕΚ με τον Άρη στο ΟΑΚΑ για το Κύπελλο που είδε τον Δημήτρη Μελισσανίδη στα αποδυτήρια να του ορμάει και να τον πιάνει από τα… μπαλάκια.

Γυρνάμε μετά την παρένθεση στους «Ζωσιμάδες» και την περίφημη γραμμή που τράβηξε ο Πορτογάλος διαιτητής στο VAR και βλέπουμε πως αυτή έχει μπει σε λάθος σημείο. Ο κανονισμός άλλωστε είναι ξεκάθαρος και λέει πως η γραμμή μπαίνει στην μασχάλη του επιθετικού καθώς τα χέρια και οι βραχίονες δεν συμπεριλαμβάνονται σε περιπτώσεις οφσάιντ.

Αν λοιπόν η γραμμή μπει στην σωστή θέση είναι οφσάιντ ο Περέα από τον οποίο ξεκίνησε η φάση για το 1-1 του ΠΑΣ; Η απάντηση είναι ξεκάθαρη και το ζητούμενο πλέον έχει να κάνει με την απόφαση του Πορτογάλου που δεν ακολούθησε τον κανονισμό τον οποίο παραθέτουμε παρακάτω για να γίνουν πιο κατανοητά όλα όσα ισχύουν σε τέτοιες περιπτώσεις.

Γιατί εδώ δεν είναι μόνο η απόφαση του να παγώσει την φάση για να επιλέξει αν είναι ή δεν είναι οφσάιντ αλλά η λάθος εφαρμογή του κανονισμού που οδήγησε και σε λάθος απόφαση με αποτέλεσμα το 1-1 να μην μετρήσει ποτέ και το ματς να διεξαχθεί με άλλες συνθήκες στην συνέχεια. Ένας αγώνας που κρίθηκε στο γκολ καθώς η ΑΕΚ επικράτησε με 3-2 σε μια περίοδο που ήξερε πως αν δεν νικούσε θα άρχιζε να αποχαιρετά την Ευρώπη.

Οι… λεπτομέρειες όμως έκαναν (και εδώ) την διαφορά για την ΑΕΚ που πήρε αυτό που χρειαζόταν για να μείνει ζωντανή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ