Ο Κουίνσι Έισι έδωσε την πρόκριση στο Final 4 στον Ολυμπιακό! – Συγκλονιστική αποκάλυψη από τον Ουόκαπ

Ο Κουίνσι Έισι έδωσε την πρόκριση στο Final 4 στον Ολυμπιακό! – Συγκλονιστική αποκάλυψη από τον Ουόκαπ

Ναι, δεν έπαιξε ούτε ένα λεπτό στα παιχνίδια του Ολυμπιακού με τη Μονακό. Αλλά ο Κουίνσι Έισι άλλαξε τα δεδομένα της πρόκρισης. Με μια προπόνηση.

Τα ομαδικά σπορ δεν είναι στίβος. Τρέχεις γρήγορα, κερδίζεις. Για να μπορέσει ένα σύνολο παικτών να πετύχει τον στόχο του, πρέπει να γίνουν δεκάδες μικρά πράγματα σωστά, από πολλούς, για να σχηματιστεί μια καλή συνολική εικόνα. Ενας κρίκος να δυσλειτουργεί, η αλυσίδα σπάει. Στην περίπτωση των αγώνων του Ολυμπιακού με τη Μονακό, ένας από τους κρίκους, που όχι μόνο δεν έσπασε, αλλά λειτούργησε και ενισχυτικά ως προς την πρόκριση στο Final 4 του Βελιγραδίου, δεν ήταν άλλος από τον Κουίνσι Έισι.

Πριν βιαστείτε να πείτε ότι υπερβάλλουμε και ότι μάλλον τα έχουμε χαμένα, καλά θα κάνετε να συνεχίσετε να διαβάζετε αυτές τις γραμμές. Διότι αποτελούν ένα συγκλονιστικό μάθημα, γιατί τα αποδυτήρια μιας ομάδας και οι χαρακτήρες που τα απαρτίζουν, είναι πιο σημαντικά από κάθε μονάδα στα ομαδικά σπορ. Και ο Έισι απέδειξε πριν τον μεγάλο τελικό, πριν το 5ο παιχνίδι με τη Μονακό, γιατί ο Ολυμπιακός και ο Μπαρτζώκας τον κρατούν στο ρόστερ. Και θα συνεχίσουν να τον στηρίζουν.

Την ιστορία αποκάλυψε ο Τόμας Ουόκαπ. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «BasketNews», μετά το τέλος του αγώνα στο ΣΕΦ και την πρόκριση επί της γαλλικής ομάδας, ο Αμερικανός playmaker, μίλησε για τη συμβολή του Έισι στην πρόκριση. Ενός παίκτη που δεν αγωνίστηκε ούτε λεπτό στις αναμετρήσεις με τους Μονεγάσκους.

Ο Ουόκαπ, λοιπόν, αποκάλυψε την εξής ιστορία: «Είχαμε μία καταπληκτική προπόνηση τη Δευτέρα (02/05). Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον Κουίνσι Έισι, ο οποίος προφανώς δεν έχει παίξει στη σειρά, αλλά ανέβασε εκείνη την προπόνηση… στο μάξιμουμ. Ήταν εκπληκτικό. Ο Κουίνσι έπαιζε σούπερ δυνατά στα σκριν. Οταν κάποιος παραπονέθηκε για ένα φάουλ, εκείνος είπε: «Έτσι ακριβώς έχει παίξει η Μονακό. Πότε θα πάρεις αυτό το σφύριγμα μέσα στον αγώνα;». Ηταν απίστευτο. Μετά από εκείνη την προπόνηση, ήξερα ότι ήμασταν έτοιμοι και θα νικούσαμε».

Για την ιστορία, ο Κουίνσι Έισι είναι ο παίκτης με τον μικρότερο χρόνο συμμετοχής στο φετινό ρόστερ του Ολυμπιακού, πλην των «μικρών» από την Ακαδημία. Μάλιστα, η τελευταία παρουσία του στο παρκέ με τα ερυθρόλευκα ήταν στις 17 Μαρτίου, στο ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό. Και φυσικά δεν έπαιξε ούτε δευτερόλεπτο στις μάχες με τη Μονακό. Αλλά όπως επιβεβαιώνεται και από τα λόγια του Τόμας Ουόκαπ, του κορυφαίου παίκτη της σειράς με τη Μονακό για τους Ερυθρόλευκους, ο Έισι ήταν το μυστικό κλειδί της πρόκρισης. Διότι έδειξε στους συμπαίκτες του τι πρέπει να κάνουν για να νικήσουν. Εκεί όπου κανείς δεν μπορεί να δει. Στην προπόνηση. Εκεί όπου χτίζονται όλες οι νίκες, οι επιτυχίες, οι τίτλοι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ