Η δικαίωση Μαρινάκη μέσω τελικού, η «ατάκα» για τον Σαράκη που έκαναν πως δεν άκουσαν και η ΑΕΚ που περιμένει στη… γωνία

Η δικαίωση Μαρινάκη μέσω τελικού, η «ατάκα» για τον Σαράκη που έκαναν πως δεν άκουσαν και η ΑΕΚ που περιμένει στη… γωνία

Οι ριπές Μαρινάκη στη Super League βρήκαν στόχο… 48ώρες μετά!

Τον Βαγγέλη Μαρινάκη, σίγουρα θα τον σκέφτηκαν πολλοί το βράδυ του Σαββάτου παρακολουθώντας το «υπερθέαμα» του ΟΑΚΑ. Το φεστιβάλ ντροπής που εκτυλίχθηκε με αφορμή τον τελικό κυπέλλου ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ.

Ξεκίνησαν οι εχθροπραξίες με τον ήλιο πάνω από το Μαρούσι. Ολοκληρώθηκαν μεσάνυχτα στο «ματς-διαφήμιση» που εμπνεύστηκε και υλοποίησε η ΕΠΟ. Πως το είπε ο γίγαντας (και επόμενος πρόεδρος της) Τάκης Μπαλτάκος στα ερτζιανά της ΕΡΑΣΠΟΡ: «Επιτέλους ένας τελικός όπως θα έπρεπε να είναι». Δάκρυσαν και οι πατάτες του… μανάβη!

Τι είπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης τη Πέμπτη, στη σαρωτική παρέμβαση του στο ΔΣ της Super League: «Να σώσουμε το ποδόσφαιρο από την αλητεία». Τι είδαμε δύο μέρες αργότερα; Όλους αυτούς τους απίθανους τύπους της ΕΠΟ γραβατωμένους και με ύφος χιλίων καρδιναλίων να απολαμβάνουν την… Πομπηία να φλέγεται.

Μοίρασαν διαπιστεύσεις σε τύπους που έσυραν τον χορό των εχθροπραξιών, οργάνωσαν ένα παιχνίδι-φιάσκο, διέσυραν για πολλοστή φορά την εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου (ποιος δεν είδε την φωτό του Αντόνιο Λαόθ με την πέτρα στα χέρια)! Και για τα υπόλοιπα; Ας ρίξουν μια ματιά στην ανακοινώσεις που εξέδωσαν η Αστυνομία αλλά και η διοίκηση του ΟΑΚΑ.

Ουδεμία αμφιβολία. Οι υπεύθυνοι έχουν όνομα και επώνυμο. Τους ξέρουν όλοι. Είναι εκείνοι για τους οποίους ο Βαγγέλης Μαρινάκης έλεγε την Πέμπτη πως «Γελάνε μαζί τους από το Κατάρ μέχρι την Αμερική. Μας παίρνουν τηλέφωνα ομάδες και ομοσπονδίες. Και γελάνε με την κατάντια της ΕΠΟ. Εδώ πήγανε στο Κατάρ και γεμίζανε φαγητά στις τσέπες τους από τις δεξιώσεις. Και όποτε πηγαίνουν σε αποστολές στο εξωτερικό έχουμε ακούσει ιστορίες να παίρνουν κουβέρτες και μαξιλάρια από τα ξενοδοχεία και φαγητά από τους μπουφέδες. Τόση ξεφτίλα».

«Ήρθε η ώρα να αποφασίσουμε τι ποδόσφαιρο θέλουμε. Κι εσείς, η κάθε ομάδα ξεχωριστά αποφασίστε. Θέλετε ένα ποδόσφαιρο ευρωπαϊκό ή θέλετε να είστε δέσμιοι των Σαράκηδων, των Γιαννάκηδων, των Αντωνίου, Δημητρίου και των αφεντικών τους έχοντας αυτό το ποδόσφαιρο» ήταν ακόμη μια ατάκα του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού. Και από τους παραπάνω ο μοναδικός που έλειπε από τη… γιορτή του Σαββάτου ήταν ο Γιαννάκης, που ο κόσμος της ΑΕΚ απαιτεί να εκδιωχθεί από την ΑΕΚ αλλά η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ τον αθώωσε για τη γνωστή ιστορία με τις Ενώσεις, καθώς δεν μπόρεσε να τον συνδέσει με την ΠΑΕ ΑΕΚ!

Σε αυτό το ποδόσφαιρο βάζουν πέντε-έξι σοβαροί ιδιοκτήτες τα χρήματα τους. Με αυτή την Ομοσπονδία είναι υποχρεωμένοι να συναναστρέφονται. Με τα μπουμπούκια που έχουν πιάσει τα πόστα στην Εκτελεστική Επιτροπή, στις υπηρεσίες της Εξυγίανσης. Ένα έγκλημα για το οποίο δεν μιλά κανείς. Ή μήπως είδατε καμιά αντίδραση; Σε τι να αντιδράσουν όμως; Ο ίδιος ο Μάκης Γκαγκάτσης είχε πει «ντρέπομαι που είμαι εδώ» σε εκείνη την περίφημη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής που έθεσε επί τάπητος το σκάνδαλο των παράνομων αδειοδοτήσεων της Super League 2. Με τα αυτιά του άκουσε τον Βασίλη Σαράκη να λέει το περίφημο «μας είπαν αυτή είναι η απόφαση, δικαιολογήστε τη». Τον ίδιο Σαράκη που μετά από αυτή την «απόφαση» πήρε προαγωγή στην Προεδρία της Επιτροπής Αδειοδοτήσεων.

Ποιος «Ένας τύπος που λέγεται Σαράκης, ο οποίος έπρεπε να έχει φύγει με τις κλωτσιές από την ΕΠΟ όταν ομολόγησε δημοσίως ότι γνωμοδότησε κατά παραγγελία για να παραβιαστεί το Καταστατικό της ΕΠΟ και ο Κανονισμός Αδειοδοτήσης». Ο ίδιος που κατέθεσε την έφεση κατά την αδειοδότηση του Άρη για να χάσουν οι Κιτρινόμαυροι το ευρωπαϊκό εισιτήριο που κέρδισαν μέσα στο γήπεδο.

Και με την ευκαιρία: Στην γωνία περιμένει η «είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ». Περιμένει μπας και μπει από τον… φεγγίτη στα προκριματικά του Conference League μετά την «καταγγελία» του Δημάρχου Αχιλλέα, και την συνέπεια του Σαράκη. Ντρέπεται να το πει δημόσια αλλά το συζητά με ατζέντηδες που μιλάει για παίκτες κλπ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ