Σχίσμα στην «εξυγίανση»: Στην ΑΕΚ ο έλεγχος της ΕΠΟ – «Να σταματήσουν οι τανζανιές που δίνουν πατήματα»

Σχίσμα στην «εξυγίανση»: Στην ΑΕΚ ο έλεγχος της ΕΠΟ – «Να σταματήσουν οι τανζανιές που δίνουν πατήματα»

Της «εξυγίανσης» το κάγκελο και μάλιστα σε κοινή θέα με τον ΠΑΟΚ να… καρφώνει την ΑΕΚ για όσα συμβαίνουν στην ΕΠΟ.

Στον κήπο της «εξυγίανσης» δεν είναι όλα ρόδινα. Και μάλιστα αυτό ούτε κρύβεται, ούτε διατηρείται πλέον εντός πλαισίου. Τα «χτυπήματα» προκύπτουν σε κοινή θέα. Και η επιλογή του ακροδεξιού Τάκη Μπαλτάκου για την προεδρία της ΕΠΟ μόλις άνοιξε έναν νέο κύκλο αντιπαράθεσης.

Πως το είχε πει ο Κώστας Καραπαπάς στη γενική συνέλευση της Τετάρτης: «Ας πούμε αλήθειες. Είναι λοιπόν ο εκλεκτός του κυρίου Μελισσανίδη της ΑΕΚ, ο κύριος Μπαλτάκος και απ’ ότι καταλαβαίνω από τους αριθμούς, υπάρχει μία ανοχή και στήριξη από τον ΠΑΟΚ» ήταν τα λόγια του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Και πριν συμπληρωθούν τα πρώτα 24ώρα; Ήρθε η σειρά μιας εφημερίδας που (sic) αν μη τι άλλο αποδίδει λεπτομερώς όσα ο ΠΑΟΚ θέλει να επικοινωνήσει. Το δημοσίευμα της εφημερίδας FORZA που ούτε λίγο, ούτε πολύ ωμά παραδέχεται τα αυτονόητα. Ότι η ΕΠΟ ανήκει στην ΑΕΚ. Και ότι ο ΠΑΟΚ έχει μείνει… παρατηρητής αλλά και συμπληρωματικός στο κόλπο της «εξυγίανσης».

«Κακά τα ψέματα, από την ώρα που ο ΠΑΟΚ σταμάτησε να ασχολείται με τον έλεγχο της ΕΠΟ, ο οποίος πέρασε στην ΑΕΚ, έχουν δοθεί πολλά πατήματα και ρεαλιστικά αφηγήματα στην απέναντι όχθη» αναφέρει η εφημερίδα στο ρεπορτάζ της. Και συμπληρώνει με νόημα «Πλέον, επί προεδρίας Μπαλτάκου, πρέπει να αλλάξουν πολλά. Για την ακρίβεια, με την κυβέρνηση απέναντι, θα πρέπει να λειτουργούν τα πάντα υποδειγματικά και να εκτίθεται αυτή. Δεν είναι εύκολο το έργο του νέου προέδρου, αλλά τουλάχιστον μπορεί να επιλέξει τρεις – τέσσερις ανθρώπους για την διαχείριση της κατάστασης, ανωτέρου επιπέδου από αυτούς που υπήρχαν. Και βέβαια, θα πρέπει να σταματήσουν οι τανζανιές που δίνουν πατήματα». Γιατί ο ΠΑΟΚ κάνει την ουρά της ΑΕΚ; Γιατί δέχεται τις τανζανιές ως δεδομένο στην πραγματικότητα της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας; Και τέλος πάντων γιατί κάνει την ουρά στα σχέδια της παρέας του Γιαννάκη Παπαδόπουλου; Όλες αυτές οι απαντήσεις δεν πρέπει να δοθούν σε εμάς, αλλά στο κοινό του Δικεφάλου του Βορρά. Και μελλοντικά πιθανότατα σε κάποιον… Εισαγγελέα.

Το ρεπορτάζ τα έχει ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό. Όταν τα συνεταιράκια θέλησαν με τις ευλογίες του Σταύρου Κοντονή να μοιράσουν τα κουκιά της Ομοσπονδίας, η ΑΕΚ έπιασε για πρώτη φορά κοροΐδο τον ΠΑΟΚ. Του έδωσε το δικαίωμα να διαλέξει εκείνος τον πρόεδρο της ΕΠΟ –συγκεκριμένα τον αλήστου μνήμης Βαγγέλη Γραμμένο- και η ΑΕΚ κράτησε για εκείνη τον ρόλο του «εκτελεστικού γραμματέα» βάζοντας στο κόλπο τον Αλέξη Δέδε που σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έκανε τον Γραμμένο… μαριονέτα.

Η συμφωνία ήταν η ΑΕΚ να διαλέξει τον επόμενο πρόεδρο. Δεν το έκανε με τον Θεοδωρό Ζαγοράκη (διότι δεν μπορούσε να πει «όχι» σε FIFA/UEFA αλλά και στην Κυβέρνηση), αν και το προσπάθησε ανεπιτυχώς. Το έκανε τώρα… οργανωμένα. Με τον ΠΑΟΚ κατόπιν εντολής του Ιβάν Σαββίδη να μην εμπλέκεται αλλά και να μην αντιδρά.

Ποια είναι η βασική διαφορά Γραμμένου και Μπαλτάκου; Ότι η ΑΕΚ έχει και τον CEO της ΕΠΟ δικό της καιρό τώρα. Τον Ιάκωβο Φιλιππούση που σε πρώτη φάση η θητεία του ανανεώθηκε ως τα τέλη Σεπτέμβρη. Αυτή ήταν και η πρώτη «απόφαση» του Μπαλτάκου ως πρόεδρος. Χρειάζεται στα αλήθεια κάποια άλλη σημείωση για το θέμα;

Θυμίζουμε ότι ο Παναθηναϊκός ούτε να ακούει. Και για τον ακροδεξιό Μπαλτάκο. Και για την ΑΕΚ του Μελισσανίδη. Ο Γιάννης Αλαφούζος που ήταν ο τρίτος πόλος της «εξυγίανσης» που θα άλλαζε τις Κυριακές μας, διατηρεί ακόμη καλές σχέσεις με τον Ιβάν Σαββίδη. Για τον Τίγρη όμως ούτε λόγος. Και βέβαια για τον Μπαλτάκο και την ΕΠΟ. Εξ ου και η απόφαση να δημοσιοποιήσει την Πέμπτη ότι ποτέ δεν στήριξε τη συγκεκριμένη επιλογή και βέβαια ότι ο Παναθηναϊκός δεν την ψήφισε στη πρόσφατη Γενική Συνέλευση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ