Ο Έρικ Πασκάλ είναι ο… Μάικ Μπατίστ του 2022 – Ο Παναθηναϊκός όμως δεν είναι η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς (vids)

Ο Έρικ Πασκάλ είναι ο… Μάικ Μπατίστ του 2022 – Ο Παναθηναϊκός όμως δεν είναι η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς (vids)

Ο Έρικ Πασκάλ είναι… μπαμ. Δεν είναι απαραίτητα όμως και ότι χρειάζεται ο Παναθηναϊκός σε αυτό το νέο ξεκίνημα.

Αίσθηση έχει προκαλέσει η είδηση του ενδιαφέροντος του Παναθηναϊκού για τον Έρικ Πασκάλ. Ένα «τανκ» τσέπης που δημιούργησε προσδοκίες στην rookie σεζόν του στο ΝΒΑ (Golden State Warriors) και απορίες για τον τρόπο που αυτή τη στιγμή μοιάζει έπειτα από μια τριετία στο NBA να ψάχνει σε άλλες πολιτείες το μέλλον του. Ένας τύπος που ακόμη δεν είναι καν 26.

Φυσικά αν ήταν τα πράγματα αλλιώς δεν θα μπορούσε να τον προσεγγίσει ο Παναθηναϊκός που πραγματικά μοιάζει να προσπαθεί «χειρουργικά» να φτιάξει το ρόστερ της νέας ομάδας του, με προσεγμένες επιλογές και παρά τις ως τώρα ατυχίες του (η αποχώρηση των Παπαπέτρου και Νέντοβιτς και το «όχι» του Καλάθη ουσιαστικά ανάγκασαν τους Πράσινους να αποχωριστούν το plan a και να προχωρήσουν σε ένα γενναίο rebuilding).

Διαβάστε επίσης: Μπαίνει το στέγαστρο στη Λεωφόρο

Είναι αναβάθμιση η πιθανή παρουσία του Πασκάλ στο «4» του Παναθηναϊκού (γιατί κόντρα σε όσα γράφονται τριάρι δεν ήταν ποτέ ως τώρα στην καριέρα του). Εννοείτε. Και μαζί με τον Ντέρικ Γουίλιαμς –Νο 2 στο draft του 2011- μπορούν να συνθέσουν ένα καταπληκτικό δίδυμο. Είναι ένας μπασκετικός χαρακτήρας που μπορεί να θυμίσει κάλλιστα στους φίλους του Παναθηναϊκού τον καταπληκτικό Μάικ Μπατίστ που με βάση τα χρόνια και την προσφορά του είναι με διαφορά ο σημαντικότερος Αμερικανός παίκτης στην ιστορία του εξάστερου.

Ο Πασκάλ είναι λίγο πιο κοντός (1.98) από τον super Mike (2.03) αλλά το στιλ τους είναι πραγματικά πολύ ταιριαστό. Τον Μπατίστ ο Παναθηναϊκός τον απέκτησε το 2003 αναζητώντας ένα «κάνω τη διαφορά» 4άρι που μπορεί να κατέβει και στο «3» (όπως θεωρητικά συμβαίνει τώρα και με τον Πασκάλ. Ο γάτος Ζοτς όμως σταδιακά κατάλαβε πως στα χέρια του κρατά τον ορισμό του mobile center και όχι μόνο άλλαξε τα δεδομένα για τον Αμερικανό αλλά και έκανε ένα μπασκετικό ματ που συζητήθηκε σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ο Παναθηναϊκός όμως είχε τότε Αλβέρτη, Τσαρτσαρή, Μίντλεντον, Παπανικολάου και σία. Άρα πολλές επιλογές για να μπορεί να προχωρήσει σε αυτή την μεταμόρφωση του Μπατίστ. Και από το 2004 είχε τον Δημήτρη Διαμαντίδη που μαζί με τον Θοδωρή Παπαλουκά δίδαξαν στην Ευρώπη το pick n roll. Σήμερα ποιους ακριβούς έχει; Ο Πασκάλ δεν έχει ιδέα για το τι σημαίνει ευρωπαϊκό μπάσκετ και σίγουρα θα χρειαστεί (εάν και εφόσον) μπόλικο διάστημα προσαρμογής. Ο Παναθηναϊκός όμως χρειάζεται παίκτες να βγουν μπροστά. Και προς το παρόν το μοναδικό εχέγγυο είναι η μεγάλη εμπιστοσύνη στις γνώσεις του Αργύρη Πεδουλάκη και του Ντέγιαν Ράντονιτς.

Πραγματικά θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να παρακολουθήσει κανείς την σκέψη των ανθρώπων του Τριφυλλιού. Ως τότε όμως οι απορίες είναι μπόλικες; Και η επικρατέστερη αφορά το αυτονόητο; Ποιος θα είναι ο παίκτης εγγύηση που θα βάλει τη μπάλα στο καλάθι αν ο Πασκάλ είναι το τελευταίο κομμάτι του παζλ; Ο ίδιος, πάντως, σε αναρτήσεις που έκανε στο twitter διέψευσε τα ρεπορτάζ που τον ήθελαν να έρχεται στην Ευρώπη, αλλά και τα αντίστοιχα που τον ήθελα να έχει συμφωνήσει με ομάδα της Γηραιάς Ηπείρου (σ.σ Παναθηναϊκός).

 

Αν όμως ο Παναθηναϊκός αποκτήσει τον Πασκάλ, ποιος θα καλύψει την πολυδιάστατη προσφορά του Ιωάννη Παπαπέτρου και τους πόντους του Νεμάνια Νέντοβιτς; Δεν είναι πια τα χρόνια του Ομπράντοβιτς. Και αυτό προφανώς το έχουν καταλάβει όλοι…

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ