Εννιά πέναλτι και οκτώ αποβολές ο Παναθηναϊκός – 50 κίτρινες αλλά καμία κόκκινη στην ΑΕΚ

Εννιά πέναλτι και οκτώ αποβολές ο Παναθηναϊκός – 50 κίτρινες αλλά καμία κόκκινη στην ΑΕΚ

Κάποιοι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους και εξηγούν σε μεγάλο βαθμό όσα είδαμε στην κανονική διάρκεια της Super League.

Η κανονική διάρκεια της Super League ολοκληρώθηκε και πλέον μετράμε αντίστροφα για την έναρξη των πλέι οφ όπου θα κριθεί ο φετινός πρωταθλητής. Μετά το διπλό του Ολυμπιακού στη Νέα Φιλαδέλφεια επί της ΑΕΚ, τέσσερις ομάδες είναι για τα καλά στο κόλπο του τίτλου, έχοντας η κάθε μία τις πιθανότητές της.

Για όσα είδαμε ή δεν είδαμε πάντως στις 26 αγωνιστικές που προηγήθηκαν, υπάρχουν κάποιοι αριθμοί οι οποίοι μπορούν να μας εξηγήσουν κάποια πράγματα και σίγουρα να μας κάνουν σοφότερους. Όπως αυτά που έχουν να κάνουν με την αντιμετώπιση των ομάδων από τη διαιτησία.

Διαβάστε επίσης: «Βόμβα» για το μέλλον του Σλούκα!

«Πράσινη» βούλα 

Ρίχνοντας κανείς μία ματιά για παράδειγμα στη λίστα των κερδισμένων πέναλτι, μάλλον δεν θα του προκαλέσει έκπληξη η εικόνα που θα αντικρίσει. Πρώτος φιγουράρει ο Παναθηναϊκός με εννιά κερδισμένα πέναλτι (εύστοχα και τα εννιά), με τους «πράσινους» να έχουν την πρωτοπορία στη συγκεκριμένη κατηγορία από το ξεκίνημα του φετινού πρωταθλήματος.

Και το πιο σημαντικό από όλα; Σχεδόν όλα τους τα πέναλτι ήταν βαθμοί, σε ματς που είτε βρίσκονταν πίσω στο σκορ, είτε ήταν ισόπαλοι. Θυμίζουμε πως έχει γυρίσει το ντέρμπι με την ΑΕΚ με δύο πέναλτι. Έχει πάρει βαθμό από τον Ολυμπιακό με πέναλτι σε νεκρό χρόνο. Μόλις στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον Ιωνικό νίκησε 1-0 με πέναλτι. Και πολλά ακόμα οριακά ματς κρίθηκαν από την άσπρη βούλα. Από τα 38 γκολ που έχει πετύχει στο πρωτάθλημα η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, τα εννιά είναι πέναλτι. Κάτι λιγότερο από το 25% δηλαδή. Δεν το λες και λίγο.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η ΑΕΚ με οκτώ κερδισμένα πέναλτι, από τα οποία έβαλε τα έξι, ενώ τρίτος είναι ο Ολυμπιακός με επτά κερδισμένα και δύο άστοχα, αλλά και με τη διαφορά πως τα περισσότερα από τα δικά του πέναλτι, δεν έκριναν ματς.

Το απίθανο με τις αποβολές

Ένα άλλο στατιστικό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, είναι αυτό που έχει να κάνει με τις αποβολές στο πρωτάθλημα. Ποια λέτε να είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει ούτε μία κόκκινη κάρτα κατά; Δεν ξέρουμε αν εκπλαγείτε, αλλά αυτή είναι η ΑΕΚ. Σε 26 ματς μπορεί να έχει 50 κίτρινες αλλά ούτε μία κόκκινη. Όσο για τις αποβολές υπέρ της; Αν και στον πρώτο γύρο δεν είχε καμία, στον δεύτερο έχει τέσσερις. Όλες στη Νέα Φιλαδέλφεια. Με Άρη, Λεβαδειακό, Αστέρα Τρίπολης και Ολυμπιακό.

Και εδώ βέβαια την πρωτιά την έχει ο Παναθηναικός καθώς έχει κερδίσει οκτώ αποβολές από αντιπάλους. Με τη διαφορά ότι εναντίον του έχουν δοθεί και δύο κόκκινες στα ματς με ΠΑΟΚ και Αστέρα Τρίπολης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ