Η ξεχαρβαλωμένη ΕΠΟ και το ρεζιλίκι της Κυριακής που ήδη έγινε ανέκδοτο στην UEFA

Η ξεχαρβαλωμένη ΕΠΟ και το ρεζιλίκι της Κυριακής που ήδη έγινε ανέκδοτο στην UEFA

Γελάνε με τα χάλια μας. Και δεν είναι η πρώτη φορά. Γιατί η ΕΠΟ «έδωσε» Κωνσταντινίδη και Φύσσα.

Ένα ακόμη ξεχωριστό κεφάλαιο στον τόμο… με τα απίθανα της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας προστέθηκε το βράδυ της Κυριακής. Μια ιστορία από εκείνες που θα πρέπει ήδη να κυκλοφορούν ως ανέκδοτο στα γραφεία της UEFA: Εθνική ομάδα που απέκλεισε μόνη της τέσσερις ποδοσφαιριστές από ματς των προκριματικών του Euro διότι δεν γνώριζε τους κανονισμούς διεξαγωγής και είχε την εντύπωση ότι είναι τιμωρημένοι!

Είχαν από δύο κίτρινες κάρτες ο Τσιμίκας, ο Κουρμπέλης, ο Μάνταλος και ο Σιώπης έπειτα από το ματς με την Ολλανδία, και κανείς δεν ήξερε ότι στις διοργανώσεις της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας οι ποδοσφαιριστές τιμωρούνται με μια αγωνιστική αν συμπληρώσουν τρεις. Ούτε ο τεχνικός διευθυντής Κώστας Κωνσταντινίδης. Ούτε ο αθλητικός διευθυντής Τάκης Φύσσας. Ούτε κάποιος άλλος παράγοντας της ΕΠΟ. Ούτε όπως αποδείχθηκε και ο προπονητής Γκουστάβο Πογιέτ… Δεν πειράζει όμως. Τώρα το έμαθαν και στο μέλλον αποκλείεται να την πατήσουν ξανά…

Όχι, δεν είναι δικό μας το συμπέρασμα. Η ΕΠΟ το ανακοίνωσε προσπαθώντας χθες βράδυ να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα. Αναγνώρισε το λάθος έπειτα από την κατακραυγή σε sites και social media, υπενθύμισε όμως ότι αυτό δεν στοίχισε μιας και κατατροπώσαμε το Γιβραλτάρ. Παράλληλα έδωσε στεγνά τον Κωνσταντινίδη με τον Φύσσα (έστω με την υποσημείωση ότι θα συνεκτιμηθεί η συνολική τους προσφορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο και δη την εθνική ομάδα) για να μην βρεθεί κανείς κακοπροαίρετος και πει ότι και για αυτό φταίει ο Μπαλτάκος ή ο Φιλιππούσης. Σιγά μην είναι το θέμα μας η εθνική. Άλλος είναι ο καημός στο πάρκο Γουδή. Αν θα απομακρυνθεί κάποιος και τέλος πάντων αν θα πληρωθεί το μάρμαρο; Υπάρχει ένα τέτοιο ρεπορτάζ που κυκλοφορεί αλλά μεταξύ μας όταν θα μάθει και η ΕΠΟ θα πει και σε εμάς…

Η γκάφα είναι τεράστια, το πρόβλημα όμως δεν είναι μέγεθος της. Είναι ότι πρόκειται για μια από τις πολλές που τα τελευταία χρόνια επιβεβαιώνουν ότι η Ομοσπονδία παρά τις δεκάδες προσλήψεις και το τεράστιο οργανόγραμμα βρίσκεται σε αποσύνθεση. Στην εποχή του Άγγελου Αναστασιάδη για παράδειγμα κανείς δεν ήξερε τον τρόπο διεξαγωγής του Nations League και τη σημασία της κατάταξης σε αυτό με αποτέλεσμα μια εντός έδρας ήττα από την Εσθονία να μας στερήσει την πιθανότητα της πρόκρισης στο Euro μέσα από την διαδικασία των μπαράζ. Και ποιος άραγε ξεχνά ότι η Ομοσπονδία σε αυτή τη «σύγχρονη» μορφή της για να πάρει την εθνική ομάδα από το «Καραϊσκάκης» την άφησε για χρόνια άστεγη, ενώ μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει για εκείνη ένα αθλητικό κέντρο (φιλοξενείται σε αυτό της ΑΕΚ, όπως βεβαίως και στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας).

Φυσικά όλα αυτά είναι σταγόνα στον ωκεανό αν αναλογιστεί κανείς για ποια ΕΠΟ μιλάμε. Για εκείνη που την Άνοιξη έγινε ρεζίλι ανακοινώνοντας κάθε τρεις και λίγο άλλη έδρα (εντός και εκτός συνόρων) για τον τελικό του κυπέλλου ως ότου ο Δημήτρης Μελισσανίδης και ο Ιβάν Σαββίδης πείσουν τον Αχιλλέα Μπέο να τους δώσει το «Πανθεσσαλικό» έστω κεκλεισμένων των θυρών για να γίνει το ματς. Για την ΕΠΟ που προ μηνών δέχθηκε ένα πρόστιμο μαμούθ από την UEFA για τις παρατυπίες της Επιτροπής Αδειοδοτήσεων.

Για την ίδια που σε κάθε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, σε κάθε Γενική Συνέλευση αναζητά τρόπο προκειμένου τα στελέχη της να γλιτώνουν από τον έλεγχο αλλά και τις ευθύνες για όλες τις μεγάλες παρατυπίες που έρχονται στο προσκήνιο. Αυτό είναι το μπάχαλο στο πάρκο Γουδή. Μια Ομοσπονδία με μοναδικές έγνοιες την διαιτησία της Super League μέσα από τον έλεγχο της ΚΕΔ και την εξυπηρέτηση κάθε επιθυμίας του… χαλίφη (της). Η ομοσπονδία του Μπαλτάκου που θέλει μισθό 96.000 ευρώ τον χρόνο κόντρα στον νόμο για τις υπηρεσίες που προσφέρει.

Φυσικά μην έχετε καμιά αμφιβολία. Ούτε το ηθικό τους έπεσε από το νέο ρεζιλίκι, ούτε σκοπό έχουν να αλλάξουν την ατζέντα τους. Αυτό που τους νοιάζει τώρα είναι πως για μια ακόμη φορά θα ντριμπλάρουν το αίτημα της Super League για τον οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο; 20 εκατ ευρώ τον χρόνο μπαίνουν στα ταμεία της ΕΠΟ από τον Συνεταιρισμό και κανείς δεν ξέρει που καταλήγουν όλα αυτά τα χρήματα. Μην τους φοβάστε όμως. Κάτι θα σκεφτούν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ