Ο ύπνος της Πέμπτης, και αυτό που δεν έχει καταλάβει κανείς με Μπένετ, Λεωφόρο και Μπαλτάκο

Ο ύπνος της Πέμπτης, και αυτό που δεν έχει καταλάβει κανείς με Μπένετ, Λεωφόρο και Μπαλτάκο

Απότομη προσγείωση έπειτα από ένα πραγματικό καλό βράδυ έπειτα από καιρό για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Και το ρεπορτάζ είναι συγκεκριμένο.

Ωραίο το βράδυ της Πέμπτης. Με τρεις νίκες έπειτα από χρόνια στην ίδια ευρωπαϊκή σελίδα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Με καλό ποδόσφαιρο, προσδοκίες και τέλος πάντων όλα όσα σου δημιουργούν εκείνο το αίσθημα της γλυκιάς αναμονής για το «επόμενο». Ας μην κοροϊδευόμαστε όμως. Και κυρίως ας μην παίρνουμε στα σοβαρά διάφορους «μας ψεκάζουν» τύπους που από το πρωί προσπαθούν να μας πείσουν ότι επιτέλους είχαμε μια καλή νύχτα στην Ευρώπη, χάρη στην Εξυγίανση: Τα ήθη και έθιμα του Χαλίφη, του «γαμπρού» που παριστάνει τον πρόεδρο της ΕΠΟ και τα golden boys της… τρύπιας κάλτσας που το παίζουν τεχνοκράτες και στελέχη της Ομοσπονδίας.

Και μιας και βαριέμαι να σου λέω τα ίδια; Πάμε στο δια ταύτα. ΠαναθηναϊκόςΑΕΚ τη Δευτέρα στη Λεωφόρο, σωστά; Με αυτόν τον σπάνιο «αρχιδιαιτητή» των 400.000 ευρώ να έχει αφήσει το ματσάκι χωρίς διαιτητή στους ορισμούς και το ρεπορτάζ να λέει πως αυτό συνέβη για λόγο συγκεκριμένο. Ήθελε διαιτητή τον Σιδηρόπουλο και τον Παπαπέτρου στο VAR, ενώ ήξερε ότι αυτός είναι από μόνος του λόγος αναβολής του ντέρμπι. Και ετοιμάζονταν να το ανακοινώσει κόντρα στον συνεταιρισμό της Super League, τις ομάδες και φυσικά τον Μπαλτάκο που έσπευσε από χθες να τον βγάλει στη σέντρα προγραμματίζοντας συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου για την επόμενη Τετάρτη με θέμα «Πρόεδρος ΚΕΔ/ΕΠΟ».

«Το τέλος του Μπένετ» είπαν αρκετοί, ποντάροντας στο φυσιολογικό: Στο γεγονός πως έτσι όπως τα έχει κάνει ο Άγγλος δεν μπορεί να σταθεί άλλο στη θέση του και ας έχει συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2024. Μέχρι να φτάσουμε στην Τετάρτη όμως έχει δρόμο. Και κυρίως; Έχει μια σειρά από λογικές απορίες που αναζητούν απάντηση. Για παράδειγμα; Λένε σήμερα ότι βρέθηκε ένας Ιταλός διαιτητής, μέσω της UEFA. O Σιμόνε Σότσα. Τι ανακοίνωσε η ΕΠΟ για αυτό; Πως «H UEFA ενημέρωσε αργά χθες βράδυ την ΕΠΟ ότι για τον αγώνα της Δευτέρας, Παναθηναϊκός-ΑΕΚ για την 5η αγωνιστική της SL1 είναι διαθέσιμος ο Ιταλός διαιτητής Simone Sozza, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα διαιτήτευσε το Ιταλικό ντέρμπυ Ιντερ-Μίλαν. Η ΚΕΔ θα ακολουθήσει την προβλεπόμενη διαδικασία για τον ορισμό του».

Πολύ ωραία. Ποια ΚΕΔ όμως; Του Μπένετ; Μα ο Μπένετ είπαμε ότι ήθελε για κάποιον δικό του λόγο Έλληνες διαιτητές. Και τέλος πάντων μια εβδομάδα πριν η UEFA του βρήκε ξένο διαιτητή και για το ΠΑΟΚ-Άρης και εκείνος επέλεξε το δίδυμο που θέλει τώρα να στείλει στη Λεωφόρο. Πώς να το πω πιο κομψά; Και τι θα γίνει αν ο Άγγλος, συνεχίσει να επιμένει στην επιλογή του; Πως ακριβώς θα γίνει το ντέρμπι; Και είναι και κάτι ακόμη που δείχνει πως ο Μπαλτάκος είναι για καμιά… δήλωση στα ραδιόφωνα. Ο Μπένετ δεν όρισε ποτέ ούτε τον Σιδηρόπουλο, ούτε τον Παπαπέτρου. Το άφησε «κενό» το κουτάκι δίπλα στο ματς. Πως θα εξηγήσει λοιπόν ο Μπαλτάκος στην Επιτροπή της Τετάρτης ότι χωρίς να έχει γίνει ορισμός, εκείνος ήξερε και τον διαιτητή και τον VARίστα του ντέρμπι; Η θέση του δεν προβλέπει την παραμικρή εμπλοκή με τους διαιτητές. Έχει καταλάβει και τη δική του γκάφα;

Ο Μπένετ είναι τουρίστας. Δεν είναι όμως κορόιδο. Και σίγουρα δεν κόπτεται για το μέλλον της διαιτησίας στη χώρα μας. Όσα κάνει εδώ και μια εβδομάδα παραπέμπουν σε γραφικότητες. Για τετρακόσια χιλιάρικα τον χρόνο όμως, άλλοι θα έκαναν χειρότερα. Η στάση του εξηγείται. Αρκεί κάποιος να έχει τα κότσια να την εξηγήσει

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ