Στοίχημα : 11 αγωνιούντες στην τελευταία αγωνιστική!

Στοίχημα : 11 αγωνιούντες στην τελευταία αγωνιστική!

Πού συμβαίνει αυτό; Στη Β’ Ισπανίας.

Την ώρα που έχουν ολοκληρωθεί τα πάντα και έχει διακοπή ακόμα και οι δεδομένα καλοκαιρινές Α’ Σουηδίας και Νορβηγίας, έρχεται η τελευταία αγωνιστική της Β’ Ισπανίας για να δώσει μια ανάσα αδρεναλίνης και τζόγου στους παίκτες του στοιχήματος.

Όσο παράδοξο κι αν ακούγεται, 11 από τις 22 ομάδες έχουν ακόμα στόχους και απόψε κάνουν κυριολεκτικά την ύστατη προσπάθεια.

Για να τις ξεχωρίζουμε μία μία. Πρώτα τις αδιάφορες, δηλαδή τη Γρανάδα, την Τενερίφη, τη Λούγκο και τη Ρέους. Αυτές βρίσκονται στα μέσα της κατάταξης. Αμέσως μετά τις Λόρκα, Σεβίλλη Β’ και Μπαρτσελόνα Β’. Υποβιβάστηκαν αυτές.

Προβιβάστηκαν η Ράγιο Βαγιεκάνο (76 β) και η Ουέσκα (75). Έχουν στο νου τους την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αν και είναι αμφίβολο το αν τα δώσουν όλα στο τελευταίο τους παιχνίδι, μια εβδομάδα μετά τους πανηγυρισμούς.

Η Χιχόν και η Σαραγόσα έχουν σίγουρη θέση στα μπαράζ που θα δώσουν ακόμα ένα εισιτήριο για την Primera. Θα λάβουν μέρος ακόμα δύο ομάδες σε αυτή τη διαδικασία. Και τις συγκεκριμένες θέσεις διεκδικούν πέντε μονομάχοι. Οι Κάντιθ (64 β), Βαγιαδολίδ (64), Οσασούνα (64), Νουμάνθια (62) και Οβιέδο (62).

Όσο για τον υποβιβασμό, απέμεινε μια θέση στο …γκρεμό. Στο χείλος του στέκεται η Αλμερία (47). Από πάνω της αγωνιούν επίσης οι Αλμπαθέτε (48), Λεονέσα (48), Κόρδοβα (48), Ταραγόνα (49) και Αλκορκόν (49). Καμιά τους δεν είναι σίγουρη γιατί μια …ανάποδη τριπλή ισοβαθμία να τους τύχει, τινάζονται όλα στον αέρα και έρχονται τα πάνω κάτω.

Στο πρωτάθλημα αυτό δεν περιμένουμε να συμβούν σήμερα διαφορετικά πράγματα απ’ ότι τους προηγούμενους μήνες. Κερδίζει όποιος βρεθεί σε καλύτερη μέρα και τα φαβορί και δεν είναι ποτέ ιδιαίτερα ισχυρά.

Φαβορί ήταν και η Γρανάδα μια σεζόν ολόκληρη. Όμως, τη στιγμή που φαινόταν να εδραιώνεται στη ζώνη των μπαράζ ανόδου, γνώρισε τέσσερις ήττες σε πέντε αγωνιστικές. Και κατέστη αδιάφορη στο φινάλε. Αναμετράται με την Κάντιθ, η οποία θα είναι σίγουρη μόνο με επικράτηση. Αλλιώς θα εξαρτάται από τα αποτελέσματα των υπολοίπων. Και οι ισοβαθμίες είναι πονηρές γιατί το πρώτο κριτήριο είναι τα αποτελέσματα των μεταξύ τους αγώνων. Η Κάντιθ λοιπόν ή κερδίζει και ξεμπερδεύει ή αρχίζει τις προσευχές… Διπλό.

Η Βαγιαδολίδ ισοβαθμεί και με την Κάντιθ και με την Οσασούνα και υποδέχεται τη δεύτερη. Μάχη μέχρι εσχάτων. Η ισοπαλία δεν ευνοεί καμία. Μόνο με νίκη θα νιώσουν σιγουριά αμφότερες. Αφού λοιπόν είναι υποχρεωμένες να σκοράρουν, βλέπουμε να πιέζουν και να τα καταφέρνουν και οι δύο.

Αντίθετα, η Νουμάνθια δεν έχει πείσει ούτε για τις ικανότητές της ούτε για το αν θέλει πραγματικά να ανεβεί στη μεγάλη κατηγορία. Ή έστω ότι αντέχει στην πίεση. Αν είχαμε θετική απάντηση στα παραπάνω, δεν θα είχε χάσει από τις υποβιβασμένες Λόρκα και Σεβίλλη στις προηγούμενες τρεις αγωνιστικές. Υποδέχεται τη Λεονέσα που παρά το γεγονός ότι κινδυνεύει είναι από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες του πρωταθλήματος. Χ2 τεραστίων αποδόσεων.

Όσο για την ουρά, αν η Αλμερία δεν πάρει θετικό αποτέλεσμα από την αδιάφορη Λούγκο, όλες οι αγωνιούσες εξασφαλίζουν την παραμονή τους. Όμως, τη βλέπουμε να δίνει την ύστατη μάχη και να κερδίζει. Διπλό.

Τις υπόλοιπες τις αφήνουμε στην τύχη τους.

Να προσθέσουμε και κάτι ακόμα; Το πιθανό Over 2,5 στο Αυστρία – Γερμανία. Τα «πάντσερ» αγωνίζονται και μετά το ματς αυτό ο Λεβ θα πάρει την τελική απόφαση αναφορικά με τους τέσσερις διεθνείς που είναι υποχρεωμένος να κόψει. Δεν θα είναι και τόσο αμέριμνοι οι περισσότεροι Γερμανοί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ